Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 646314x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #4509

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
03.10.21 18:23:06 | #4509
Reakce na příspěvek #4504

Tam je problém, aby si to EU ohlídala, co se týče záruk, souhlasím s tím, že to není vychytané a farmaceutické firmy mají obrovské možnosti jak to či ono beztrestně nenaplňovat. Vzpomeňme například nedostatek vakcín v předjaří. Co se týká jejich použitelnosti, tak modifikace vakcíny na novou mutaci coronaviru zabere přibližně 4 - 6 týdnů (max. měsíc). Očkovaní třetí dávkou, z nové šarže, budou očkování modifikovanou vakcínou. Tedy bude účelnější k deltě.
Chápu obavu před zneužitím k maximalizaci zisku. V tržním prostředí je to reálná obava. Proto je potřeba tlačit na výrobu léku.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
03.10.21 18:58:28 | #4510 (1)

Lorak zase a opět mele hovadiny ,děláš velkou chybu že ho bereš jako rovnocenného partnera pro diskuzi,
vymstí se ti to

Evropská komise: Výrobci vakcíny proti covid-19 ponesou plnou odpovědnost za její bezpečnost
Evropská komise aktivně jedná s výrobci potencionálních vakcín proti covid-19, jednu dohodu o předběžné dodávce již podepsala, za účasti ČR, se společností AstraZeneca. V minulých dnech se však v médiích objevily informace ohledně údajných ústupků, na které měla Komise přistoupit v ujednáních o odpovědnosti za nežádoucí účinky nových očkovacích látek. Evropská komise však něco takového kategoricky odmítá s tím, že pokud bychom si takto k vakcíně zkracovali cestu, nikdo jí nebude věřit.
Farmaceutické společnosti, s nimiž jedná Evropská komise o předběžném nákupu vakcín proti covid-19 pro členské státy Evropské unie, ponesou plnou odpovědnost za nežádoucí účinky svých produktů tak, jak to po nich vyžaduje současné legislativa Evropské unie. „Nic se měnit nebude. Výrobci zůstávají za své vakcíny plně zodpovědní. Prosím zastavme tohle šíření – diplomaticky řečeno – nesprávných informací v médiích,“ prohlásila kategoricky zástupkyně ředitele generálního ředitelství Evropské komise pro zdraví a bezpečnost potravin Sandra Gallina v pondělní diskusi s europoslanci výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin. Reagovala tak na zprávy v médiích a dotazy poslanců ohledně údajných ústupků vůči výrobcům potencionálních vakcín, kteří s ohledem na rychlost vývoje vakcíny mají mít obavy ze soudních sporů kvůli nežádoucím účinkům.
Na konci srpna napsal na svém portálu deník Financial Times o iniciativě vakcinační divize Evropské federace farmaceutického průmyslu a asociací (EFPIA), která má údajně tlačit na Evropskou komisi, aby do zmiňovaných smluv o předběžném nákupu vakcín zapracovala výjimky z odpovědnosti za nežádoucí účinky, jež je mají ochránit před soudními spory. Rychlost a rozsah přípravy očkovacích látek proti covid-19 údajně nemůže zaručit stejné množství důkazů o bezpečnosti vakcíny jako v případě standardního, obvykle několikaletého, vývoje.

Nic takového se však podle Sandry Galliny nechystá. Pravidla udělování registrací pro uvádění léků na trh upravuje unijní léková legislativa a právní odpovědnost výrobců za vady svých produktů zase unijní směrnice o odpovědnosti za vadné výroby a na tom se nic nemění. „Jsme si vědomi toho, že vakcína proti covid-19 vyvolává hodně emocí. Pokud bychom si k ní (tímto způsobem) usnadnili cestu, nikdo jí nebude věřit. Možná někdo jiný to dělá, nikoli Evropská unie,“ sdělila zástupkyně Evropské komise v narážce na dění kolem vývoje vakcíny v USA a Rusku. „Farmaceutické firmy mohou mít nějakou představu o tom, co by chtěly získat, to se však neděje u těchto smluv,“ dodala.

https://www.zdravotnickydenik.cz/2020/09/evropska-komise-vyrobci-vakciny-covid-19-ponesou-plnou-odpovednost-za-jeji-bezpecnost/


 #4509 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.10.21 23:46:51 | #4517 (2)

Európske vlády podpísali šialené zmluvy s farmamafiou o nákupe nefunkčných vakcín

Známy politický analytik z Rakúska Peter Westenthaler cituje z kúpnej zmluvy medzi európskymi štátmi a spoločnosťou Pfizer/Biontech. Vysvetľuje šialené podmienky, s ktorými môže súhlasiť len niekto nesvojprávny a to pri nákupe nefunkčných vakcín, o ktorých nie je známe, ako budú v budúcnosti pôsobiť!

https://www.chcemeslobodu.sk/rakuska-televizia-europske-vlady-podpisali-sialene-zmluvy-s-farmamafiou-o-nakupe-nefunkcnych-vakcin/



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.10.21 08:28:19 | #4523 (3)

Vypatlané žvásty prašivého dobytka Loraka


 #4517 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.10.21 08:32:13 | #4524 (4)

Proč dobytka ? Odkaz nemám - ale manželé hned po očkování natáhly krovky ((((( *33856*


 #4523 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.10.21 08:50:01 | #4526 (5)

Hned po očkování?

Přečti si ten článek, debile


1  
 #4524 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
03.10.21 23:50:56 | #4518 (1)

sirStanley je covidi smejt a troll a na vic nez copirovani se nezmuze. Pritom zde casto kopiruje neco, co uz davno neni aktualni.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.10.21 23:51:44 | #4519 (2)

On ale nema problem kopirovat zde i covidi lzivou propagandu, kde jsou polopravdy a lzi.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.10.21 08:27:15 | #4521 (2)

Vypatlané žvásty prašivého dezinformátora Loraka


 #4518 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky