Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 648513x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #7739

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
02.11.21 03:24:08 | #7739
Reakce na příspěvek #7716

Dr. Michael Palmer – Farmakokinetika a toxicita mRNA „vakcín” (+ český dabing)
MUDr. Michael Palmer, Docent, Profesor Biochemie na Univerzitě Waterloo

Přepis:

Dobrá, takže já teď stručně promluvím o toxicitě covidových vakcín, konkrétně mRNA vakcín, protože ty jsou momentálně globálně nejvíc používány. Mají dva komponenty. Jeden je messengerová RNA, která obsahuje informaci pro výrobu „spike proteinu“. Je to bílkovina vyskytující se na povrchu viru. Úkol je dopravit tu messengerovou RNA do našich vlastních buněk, které na základě toho začnou tu bílkovinu vyrábět, načež náš imunitní systém by na to měl zareagovat. Ten druhý komponent jsou lipidové nanočástice (molekuly tuku), které obalují mRNA. Tento komponent má dvě úlohy. Jedna je ochrana mRNA během transportu a druhá je dopravení mRNA dovnitř buňky. Lipidové nanočástice mají samy několik komponentů.

Jedním z nich je pozitivně nabitý (kationový) lipid. Je známo, že je poměrně toxický. Protože jeho obecná povaha je, že když se dostane do buňky, vyruší mitochondriální respiraci, buněčnou respiraci, takže jde o proces uvnitř našich buněk, který je zodpovědný za spotřebovávání kyslíku k produkci energie. Když se tento mechanismus vyruší, pak se kyslík nepřemění na vodu, ale na jakýsi meziprodukt, kterému se říká „reaktivní forma kyslíku“. A tato reaktivní forma, jak už to jméno napovídá, může reagovat s čímkoliv, včetně DNA, takže může způsobit poškození DNA a našich buněk. To je něco, co se také děje u vystavení se ionizující radiaci. Gamma záření, rentgen, typicky používané při léčbě rakoviny, lymfomu apod., to ionizující záření v pacientovi způsobí rozpad vody na reaktivní formy, včetně reaktivní formy kyslíku.

To pak působí poškození DNA. Takto radiace působí. Nejdřív se rozpadne voda a ty reaktivní produkty potom chemickou cestou způsobí poškození vaší DNA. A teď musíme předpokládat, že stejně jako u této radiace, kde je stanovena maximální dávka, kterou člověk může přežít, je také maximální hranice u těch kationových lipidů vyskytujících se ve vakcíně. To znamená, že celoživotní množství těchto mRNA vakcín, které jste schopni tolerovat, než zemřete, je limitované. My to množství neznáme, protože jednoduše ještě nemáme dost experimentálních údajů. To je vlastně jeden ze skandálů této vakcíny, že se nikdy neprovedly pořádné toxikologické studie, než byla distribuována globálně. Ale můžeme si být jistí, že ta maximální dávka těchto vakcín, co jste schopni tolerovat, než vás to zabije, je limitovaná. Ať už je to 10 dávek, 8 dávek… to nikdo neví.

Samozřejmě to bude individuální, stejně tak jako s gamma zářením je to variabilní, ale princip je, že každý bude mít svůj vlastní limit, za který nemůže jít. A je nutno podotknout, že Moderna a Pfizer teď mají v plánu použít mRNA technologii nejen u Covidu, ale prakticky u kterékoliv jiné vakcíny. Bude tam docházet k reaktivaci různých virů, protože spousta lidí nosí viry v sobě, ale jejich imunitní systém je drží na uzdě. Ale když něco ten imunitní systém oslabí, což je jeden z efektů kationových lipidů, mohou tyto viry znovu propuknout. A lidem pak bude nabídnuta mRNA vakcína na tento problém, takže oni v podstatě tu toxicitu naakumulují.

Bez ohledu na to, na který antigen je zacíleno, ta technologie s lipidy bude vždy stejná. Alespoň ten princip. Takže z toho problému nebudeme mít východisko. Tohle je technologie, která je navržená k otravě lidí, o tom není pochyb. To je můj uvážený názor, jakožto doktora medicíny, co pracuje v biochemii, učí farmakologii a toxikologii. Tohle je tedy můj názor na tohle téma.

Překlad: Lyra Pleia

Titulky: David Formánek


1  
 #7716 

| Předmět: RE: RE:
02.11.21 04:52:42 | #7740 (1)

Jak se projevují tři dávky vakciny od Pfizera (mRNA) u nějakého dědka, nebo babky mezi 60 a 90 let ?
Kolik týdnů, nebo měsíců života jim ještě zbývá? Mají riskovat koupi dálniční známky na rok 2022 ?
Neměli by raděj zakoupit rakev, dokud jsou ještě k sehnání.


1  
 #7739 

| Předmět: RE: RE:
02.11.21 08:38:38 | #7745 (1)

V prohlášení pro CBC News děkan vědy z University of Waterloo Robert Lemieux říká, že Palmerův názor není v souladu s perspektivou univerzity.

"Univerzita ve Waterloo respektuje akademickou svobodu naší fakulty vyjadřovat své názory. Toto zastoupení však University of Waterloo ani Přírodovědecká fakulta nesdílí," stojí v prohlášení.

„Naše reakce na pandemii COVID-19 bude i nadále vycházet z nejlepších dostupných rad od úředníků veřejného zdraví,“ uvádí se dále v prohlášení.


1  
 #7739 

| Předmět: RE: RE: RE:
02.11.21 08:42:16 | #7748 (2)

„Naše reakce na pandemii COVID-19 bude i nadále vycházet z nejlepších dostupných rad od úředníků veřejného zdraví,“

*2* *30557* *4622* *14967*


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.11.21 08:50:57 | #7749 (3)

a tohle(smajlíci) je ta věcná argumentace v podání negramota Loraka

bav dál,bezcenná a bezvýznamná nulo z netu


 #7748 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky