Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 645572x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #8041

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
05.11.21 22:30:19 | #8041
Reakce na příspěvek #8036

Sli by sami proti sobe a kdo ma jen trochu zdravy rozum proc by te za neco podobne sel resit zvlast kdyz nemas zadne priznaky nejakeho respiracniho onemocneni.

A vy v CR mate v dane veci pravo na obcansky odpor. Mate tak i platne rozsudky nejvyssiho spravniho soudu a potvrzeni toho, ze vase vlada jedna v rozporu s platnymi zakony i ustavou.



| Předmět: RE: RE:
05.11.21 22:42:35 | #8044 (1)

Tohle je soucasti najvyssich Ustavnich zakonu CR

Článek 23 Listiny základních práv a svobod

V České republice je právo na odpor výslovně zakotveno v článku 23 Listiny základních práv a svobod a je podmíněno dvěma skutečnostmi, které musí být splněny současně:

odstraňování demokratického řádu lidských práv a základních svobod založeného Listinou základních práv a svobod a znemožněná činnost ústavních orgánů a účinného použití zákonných prostředků.

„Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny."

U vas jsou splneny obe podminky na obcansky odpor vuci nazakonnym vladnim vyhlaskam a zakonum, co zcela jiste nejsou nijak nadrazene ustavnim zakonum v kterych jsou zakotveny lidska prava a svobody.

Vickrat zde bylo u vas platne rozhodnuti Nejvyssiho spravniho soudu, kterymi byla spochynena zakonnost vyhlasek vydavanych vladou a oni je opakovane vydavali dal a tak tohle ignorovani zakonu ze strany vlady vas obcany plne opravnuje ignorovat podobne vyhlasky a narizeni vlady dokud nebudou dany do soudladu dle pozadavek platnych zakonu v CR a nebudou i radne zduvodnena a podlozena pravdivymi daty jak to pozadoval v rozsudku i Nejvyssi spravmi soud.



| Předmět: RE: RE:
05.11.21 22:47:28 | #8045 (1)

Tady u nás na to lidi kašlou. Zákazy nemají hlavu a patu, furt se mění. Očkovaní se cítí podvedeni, že vakcína není spasitel, jak se zprvu tvrdilo, neočkovaní tomu nevěří z principu. Tak to vnímám já.

Jeden příklad. Prý ostraha v Lídlu má předpis, že mají zákazníka slušně požádat o nasazení roušky. Pokud to odmítne, nemají nic dál ve věci dělat. V realitě je tam polovina lidí bez roušek, v té druhé polovině ji má většina pod nosem. Ale: Včera jsem viděl video z Lídlu na Slovensku, kde policajti zbili chlapa, co si zatvrzele odmítl dát roušku a nechtěl opustit prodejnu. Asi ho musela zavolat ostraha. Jak to máte, Loraku, u vás na Slovensku? Nosí tam lidi ty roušky poctivě a být bez roušky je výjimka, kterou ostraha řeší? Nebo se na to taky všeobecně kašle?


 #8041 

| Předmět: RE: RE: RE:
05.11.21 23:09:25 | #8050 (2)

staci MYSLET ! Takze v CR rousky ,certifikaty nebo vakcina vsude kde je malo lidi...(holic,male obchudky) ale SUPERMARKETY MAJ VYJNIMKU DANNOU ZAKONEM! MYSLETE LIDI MYSLETE KONECNE! Musite preci videt jaka je to spinva hra bez logiky!


1  

| Předmět: RE: RE: RE:
06.11.21 00:43:10 | #8052 (2)

U nas to vecsinou policajti u lidi vyzadujou i kdyz pro to neexistuje mimo vyhlasek vlady zadny pravni podklad. Vlada se vyhlaskou odvolava na zakon, ale tam nic o noseni rousek ani respiratoru neni a vyklad zakona jasne stanovuje, ze pri vyhlasovani nejakych sprisnenych opatreni pro to musi byt splneny urcite podminky a ty splneny na Slovensku nejsou. Vychazi se z lzivych dat a PCR testu, ktere na Slovensku nastavuji na 40 az 50 cyklu. Uz pri 35 cyklech je chybovost az 97%. Takze podobnym testem nemohou prokazat absolutne nic a tedy i vecsina vysledku jsou jen falesne pozitivity, ktere nejsou dukazem o tom, ze je nekdo skutecne nemocnym clovekem, co muze i jine lidi nakazit.

Venku to nenosi nikdo, ale v obchode to vecsina lidi ma. Ja si ji dam opravdu jen kdyz jdu do nejakeho vecsiho obchodaku kde je vic lidi, ale jen pod nos a zatim za mnou nikdo neprisel, aby mne buzeroval za to, ze to nemam dobre nasazene a tak to mam i pri placeni u pokladny.

Kdyz mam zaplaceno a projdu pokladnou dam si ji vecsinou hned dolu i kdyz sem jeste v budove obchodu a stejne tak mne kvuli tomu nikdo nezastavuje a neupomina, ze to musim mit nasazene dokud sem v obchode.

Napriklad v hospode mas zakazane ted jit bez testu ci vakciny, ale vecsina lidi tohle nijak neresi a neresi to ani provozovatele hospod. Tam jsi samozrejme bez nahubku.

Ja smysluplnost noseni rousek vidim jen v pripade, ze jde o nekoho kdo ma viditelne nejake respirani potize a kasle a i to jen na nezbytne nutnou dobu kdyz je takovy clovek v uzavrenem prostoru kde je vecsi koncetrace lidi.

Spravne kdyz nemas zadne priznaky respiracni nemoci a nemas ani zvysenou teplotu by od tebe nekdo podobnou vec ani vyzadovat nemel a nejake zdravotni testy a doklady o vakcinaci uz vubec nema pravo nekdo kontrolovat a ty nejsi povinny nic podobne ukazat ani policii.

Kdyz te stotoznujou musi mit pro to pravni podklad, ale jiste je rozumne zachovat klid a mluvit s nimi klidne. Fyzicky utok na policajta je uz chovani, za ktere muze byt clovek zadrzen, ale ani policajt nemuze nikoho nasilne k necemu nutit kdyz neklade odpor a spolupracuje, ale pouze odmita nezakonne jednani policie.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.11.21 00:47:22 | #8053 (3)

Znám pár očkovaných , kteří dost chrchlají



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
06.11.21 01:35:18 | #8060 (4)

Je chripkove obdobi a tak je normalni, ze je v tomto obdobi zvyseny pocet lidi s respiracnim onemocnenim. Jiste ale proto neni zapotrebi delat zadnou paniku a chovat se neprimerene hystericky.



Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky