Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 654232x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #9177

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.11.21 23:25:40 | #9177
Reakce na příspěvek #9165

Nemáš žádný důkazy o solidní účinnosti toho co sis píchls, naopak ti možná hrozí nějaké potíže v budoucnu. Jsi si toho podvědomě vědom, proto se o tom musíš hádat.


1  
 #9165 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.11.21 23:40:47 | #9182 (1)

Ale samozřejmě že mám důkazy a dokonce je tu neustále předkládam, ale ty je nechceš vidět a tak je ignoruješ.
Fantazií druhých lidí se opravdu nebojím.


 #9177 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.11.21 23:46:25 | #9184 (2)

Normální člověk vyrovnaný s očkováním si řekne mám to za sebou, mám pokoj. Nevyrovnaný má potřebu se pořád ujišťovat, jestli udělal dobře - to je tvoje mise na tomto fóru.


 #9182 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.11.21 00:00:27 | #9190 (3)

Moje mise je šířit racionalitu. Proto ti tu tak vadím.
Normální člověk vyrovnaný s neočkováním si řekne nemám to zapotřebí, mám pokoj. Nevyrovnaný má potřebu se pořád ujišťovat, jestli udělal dobře - to je vaše mise na tomto fóru. Proto si pořád vymýšlíte, předkládáte vyložený nesmysly a čerpáte z dezinformačních webů: protože vám nejde o pravdu, nýbrž o sebeujišťování se.


 #9184 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.11.21 00:29:58 | #9199 (4)

Všichni tu šíříme domněnky. Já to uznám a už víckrát jsem to tu psal. Ale ty šíříš “fakta.” Úplně stejně jako Lorak tu šíří “fakta.” Dal tady odkaz na ČT24, to je přece médium, kterému ty věříš. Mluvil tam ten profesor o tom, že očkovaní roznáší kovida a že těch očkovaných už je moc a už je z toho velká virová nálož na tu společnost. Pak mluví jinde jinej profesor a ten třeba zas řekne, že je všechno v pohodě. Tak komu mám věřit. Kde máš tu racionalitu.
Neočkovaný chápu, že chodí diskutovat, protože oni tu věc pořád nemají hotovou, na ně se bude stále zesilovat tlak vlády a oni musí řešit, co je pro ně menší zlo, kam až to zajde, musejí si shánět informace, diskutovat o názorech a tak. Očkovanej už má ten mezník za sebou. Ten už to má v sobě pichlý a už nezmění nic. Proto nechápu, proč sem očkovaný chodí a pořád to pitvají a ještě jsou agresivní, když neslyší, co by slyšet chtěli.


 #9190 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.11.21 19:19:45 | #9251 (5)

Ne, všichni šíříme jak názory, tak fakta. Jestliže prohlásim, že Země je kulatá nebo že 1+1=2, tak neprezentuji názor, nýbrž fakt. Stejné je to u prohlášení, že v nemocnicích jsou covid oddělení prázdná nebo že v tomto a tomto státě je taková a taková situace. To všechno je prezentováno jako fakt. Umět rozpoznat názor od faktu, stejně jako se dokázat v informacích orientovat a řádně je vyhodnocovat, je úlohou právě racionality, potažmo inteligence.
Obecně vždycky platí, že větší váhu má názor většiny. Názor jednoho člověka nic moc neznamená. Poněvadž jeden člověk/odborník se bude spíše mýlit než skupina lidí.
Očkovaný vůbec není vyloučen ze shánění informací a diskuze o názorech. Ve věci covidu a očkování se šíří spousta falešných informací a vyslovených výmyslů a protože je to nebezpečné, je namístě a správné věci uvádět na pravou míru. Oni šiřitelé sice reagují arogancí, agresivitou a posměšky (což je úplně nepochopitelné), ale to je koneckonců také zajímavé sledovat.


 #9199 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky