Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 646094x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #9222

Zobrazit vše


| Předmět: RE: Belgie Antverpy 100 % pacientů na…
18.11.21 10:08:02 | #9222
Reakce na příspěvek #9218

je to smutné, ale ač se to nezdá, svým způsobem tento vývoj má i své pozitivum, pokud ho někdo veme v úvahu. Totiž zatím to že vakcína nezaručuje bezpečnost před nákazou brání vládě nařídit povinné očkování ( pokud ten fakt neutají, neznevěrohodní atd. )



| Předmět: RE: RE: Belgie Antverpy 100 % pacientů…
18.11.21 21:39:37 | #9262 (1)

nn, brání jí odpor lidí!

všechna ta ostatní (protizákonná) opatření prošla díky souhlasu stáda, opakuju to furt dokola ..


1  
 #9222 

| Předmět: RE: RE: RE: Belgie Antverpy 100 %…
19.11.21 15:54:21 | #9311 (2)

odkdy se na něco ptají lidí ?

Aktuálně od února příštího roku platí povinné očkování v Rakousku. Kde se nenechá, půjde do vězení



| Předmět: RE: RE: RE: RE: Belgie Antverpy 100 %…
19.11.21 16:16:36 | #9316 (3)

A zároveň se už chystá povinnost třetích dávek:


V Rakousku se lidé budou muset očkovat třetí dávkou po devíti měsících, jinak budou bráni jako neočkovaní. V Izraeli dokonce jen po šesti měsících. Ve Francii pak bude třetí dávka pro získání covid pasu povinná pro lidi nad 65 let.


Pro prodloužení platnosti tzv. covid pasu se budou muset ve Francii nechat naočkovat všichni nad 65 let věku, oznámil nedávno Emmanuel Macron, tato povinnost začne platit přibližně za měsíc, 15. prosince.

A v Rakousku, které je proslulé svým „rakouským modelem“, končí dle CNN platnost očkování po devíti měsících, což třetí dávku dělá de facto povinnou. Podobný systém funguje v Izraeli, kde je pro covid pas potřeba třetí dávka, jedinou výjimku mají ti, kdo dostali druhou dávku v posledních šesti měsících.

V pondělí britský premiér Boris Johnson prohlásil, že tzv. boostery, tedy třetí posilující dávky budou klíčové pro to, aby nebyly opět zavedeny restrikce. „Je jasné, že mít tři dávky, tedy že dostanete booster, bude důležité a usnadní vám to život v mnoha ohledech,“ řekl nepříliš konkrétně.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prd-tecka-Tri-davky-jinak-jste-doma-Rysuje-se-683886

Šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus prohlásil, že je skandál, že na světě se vydá šestkrát více posilujících dávek než prvních dávek v rozvojových zemích. „Nemá smysl posilovat imunitu u zdravých dospělých nebo očkovat děti, když zdravotníci, senioři a jiné rizikové skupiny po celém světě čekají na svou první dávku,“ mínil. Méně než jedno procento celkové produkce vakcín prý skončilo nejchudších zemích.

Lékař David Nabarro z WHO také varuje před tím, aby vyspělé země spoléhaly jen na vakcíny, podle něho to může vést k tomu, že vzniknou nové varianty viru.


1  

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky