Jak byste zlikvidovali jmelí?
A ty větve, na kterých roste ...
Myslím ve chvíli, kdy už je to ořezané ..
Jak byste zlikvidovali jmelí?
A ty větve, na kterých roste ...
Myslím ve chvíli, kdy už je to ořezané ..
rozprodat zájemcům. já bych si klidně jedno vzala. přináší štěstí do domu (prý)
já budu vykopavat ibišky zahradni různe výšky od 1,20 do 1,70 vhodne i na živy plot podel cesty cena 200kč kus
Máš vysemeněné? Oni se dost dobře množí a většinou jsou fialové
(lila). To si myslím, že ti nikdo nedá. Pokud by šlo o řízkovance nějaké
krásné odrůdy, pak asi ano, ale stejně nejkrásnější jsou roubovanci.
Semenáč ukrutně roste, řízkovanec zase tolik ne, ale brzo kvete a
roubovanec je někde mezi.
Na ty živé ploty jsou semenáče nejlepší, to je pravda. Ibišek syrský se
musí na jaře, když vyhání o 1/3 až 1/2 sestřihnout, aby pak koncem
července rozkvetl velkými květy a bylo jich hodně
mám devět druhu nejkrasnějši jsou ty s kvštem drobne růže a ta semena nema
Takže řízky, ony potom rychle kvetou ,ale tolik nepřirůstají. Já mám ibišky taky moc rád i ty kanárské, pokojové. Kdysi jsem za těmi byl v domovině.
Ještě jsou ty plnokvěté buď s panašovanými listy nebo bez. Ty panašováky se špatně rozvíjejí.
sestřihava se taky aby nosny keř byl pevny,neostřihane poušti tenke dlouhe výhonky ab ty neunesou tihu květu a ohybaji se a keř byva potom nepěkny divoko rostouci.
Ty kvítky jsou pak hlavně malé a takové neduživé. Jako u komule Davidovi (motýlí keř), tam když nestříháš, máš malé klásky a je z toho roští.
davidovy keř je choulostivy na zimu ,letos je mirna ale při mrazech nad -10 zamrza
Mně nevymrzl ani při větších mrazech. Spíš bych řek, že je pro něj
nejhorší kombinace nestříhaný keř + vlhko + ty mrazy. Roztrhá to
kořeny.
Jo počkej, je jedna parádní odrůda. Má úplně červené květy a výšku
jen do metru. Fakt červené, žádná lila růžová a pod. Myslím, že se
jmenuje Royal red. Tu musí každý milovník komulí a létavého hmyzu mít.
Spálíš to nebo seštěpkuješ. To je na tobě. Jmelí musí mít bílé
kuličky se semeny, aby se přeneslo jinam. Semínko uvnitř se přilepí tím
slizem na větvičku a teprve pak rostou haustoria (vlákna). Pokud to nesezobne
nějaký pták a pak nevykadí, jsi v bezpečí
Jestli se ptáš na to jak to zlikvidovat na stromě napořád, tak to půjde
opravdu těžko a je to na léta. Řezat a kontrolovat a pořád dokola.
Můžeš také ještě natřít odřezané pahýly Neemovým olejem.
- N.o. je přírodní insekticid, který se získává ze semen stromu Neem
(Azadirachta indica). Má širokospektrální insekticidní vlastnosti a je
často používán v ekologickém zemědělství a zahradničení. Působí
proti řadě škůdců, včetně mšic, roztočů, třásněnek, molic a
plísní. K likvidaci jmelí a jiných parazitických rostlin.
Je netoxický pro lidi, domácí zvířata a většinu užitečného hmyzu.
Ten strom, jablon, je krom stínu stejně nanic. Akorát je strašně velká, tak to bude docela fuška. Navíc nemám dostatečně dlouhý žebřík ani vhodnou pilu .. Byla z velké části obrostlá břečtanem. Ten jsem zlikvidovala, taky to trvalo, než úplně zvadnul. Jenže to už tam bylo jmelí, myslím jenom jedno, ale jak jak je ten strom už nakousnutý, tak se to strašně rychle rozšířilo. Jediná výhoda je, že vloni neplodila, takže jsem nemusela sbírat a vyhazovat nepoužitelná jabka.
Kup si vyvětvovač nebo ruční pilku na stromy s teleskopickou tyčí:
www.zbozi.cz/vyrobek/strend-pro-tes-sl211396xx/
www.ceskazahrada.cz/al-ko-csa-1820-18v/
Měl jsem doma takovou jabloň. Přeléhala v plození (plodila každý
druhý rok) a byla toho vždy halda na slivovici. Byl to starý strom s
průměrem kmene cca 50 cm. Ořezal jsem jí a nechal jen kmen, bál jsem se,
aby na někoho nespadly větve. Čekal jsem, že obrazí a to se také stalo a
dnes po třech, čtyřech letech mám docela zapěstovanou korunku tak do 2,5 m
a udržuju jí. Už i nasadila na květ, ale loni to pomrzlo. Ten strom si
nechám mám ho rád a pamatuje mě ještě na houbách
Nenič ji a prořež ji a ošetři ji, možná nemá dobrá jablíčka, ale má
tě určitě ráda. I stromy mají duši.
Však já ji nechci porazit, už kvůli tomu stínu, ale ty větve, co se
musí odstranit, jsou fakt obrovské.
Pilu na tyči jsem viděla někde v nabídce, ale přišlo mi to jako nesmysl.
Ty jsi s tím někdy reálně dělal?
Když si vezmu, jak pevně musím držet pilu, aby něco uřezala ...
Jj, reálně a dost to pomáhá, mám stromů hodně a mám dražší
variantu motorovou, ta elektrická je tak hobby řezání, jako že jeden
strom.
Zjistil jsem, že tenhle vyvětvovač s kratší lištou do 30cm je pomalu
lepší než klasická motorová pila.
Výhodou je, že nestojíš přímo u toho a pak, že ti piliny nelítají tolik
do tváře.
Nejsem asi ještě tak starý, nevím, ty jsi to odhadla, ale už nechci stromy,
na které nedosáhnu ani na štaflích.
No, vzhledem k tomu, kde všude jsi byl, co všechno pěstuješ a chováš nebo choval, jak se ve všem vyznáš, ti musí být nejmíň 100 let 😁😁😁😁
Nejsi první na internetu, kdo by mě chtěl mít raději stoletého. Ono se
to dost těžko přijímá, chápu
Popravdě, takových dvacet by mi nevadilo, ale se znalostmi a zkušenostmi
kmeta se kterým si teď podle svého nejlogističtějšího uvažování
píšeš
Neodhadla, když napíšeš, že jsi Vodní Buvol, tak je to jasný. Krom toho jsem s
Vodním Buvolem strávila dvacet let života.
Jde o to, že když přiložíš řetězovou pilu, musíš vyvinout značnou
sílu, aby zůstala na jednom místě. Jestli jsi chlap jak hora, tak ti to tak
nepřijde. Musíš vzít v úvahu, že jsem ženská. Piliny jsou to nejmenší,
vždycky jsem se postavila tak, aby mi to nelítalo do ksichtu.
Ručně určitě ne, a s tou elektrickou jsi řezal i z žebříku nebo jsi
stál na zemi? 1,5 metru mi totiž nebude stačit, ale koukám, že tam
nepíšou, jaká je maximální délka tyče ...
Já si snad budu muset pozvat nějakého arboristu.
To si ani nepamatuju, to víš, hlava buvolí. My tak něco táhnout v
rýžovišti
Právě, že si myslím, že takovou sílu vyvinout ani nemusíš, Mám bez 15
cm dva metry, ale začínám se asi věkem zmenšovat. Vysychá mi kolagen (to
víš, sto let je sto let)
Mám teleskopickou tyč a nechá se natáhnout na cca 4 metry (takže se mnou
jsem někde na 6 metrech). S motorem to váží 8 kg.
U jabloně jsem si ještě vylezl na štafle, ale jen kousek
Mám kamaráda, který se živí stříháním a prořežáváním, 3000 Kč za
strom a má plno
Tahle má 2,6m v plném vytažení
retezove-pily.heureka.cz/fieldmann-fzp-6005-e/#specifikace/
Tato 2,8m retezove-pily.heureka.cz/hecht-971w/#specifikace/ (s Hechtem mám
docela dobré zkušenosti, za málo peněz hodně muziky, ale lepší bude
akumulátorová)
retezove-pily.heureka.cz/hecht-9025/#prehled/
Bosch bych nekupoval, je tam taková koncovka na konci lišty a zasekává se to
ve větvích.
Okoukni ještě jiné s delším teleskopem a máš to.
6 metrů by nejspíš stačilo. Do těch by mi chyběl akorát ten
dvoumetrovej chlap.
A tu pilu držíš u pasu nebo ji zvedáš nahoru?
Kdybych ti napsal, kde ji držím, tak se tomu budeš smát a nebo to vyvolá
nějaké toužebné představy ve tvých spánkových lalocích
Ještě malá rada, nesmíš s ní kejklat při tom řezání a dobré je, když jí nejprve rozběhneš a pak přiložíš k větvi, aby se ti nekousla.
Aha, ted mi došlo, že jsem to dělala přesně naopak, ale kvůli pojistce, která byla tak blbě, že jsem na ni prstama nedošáhla, tak jsem musela pilu přiložit, a pak teprve druhou rukou zmáčknout a držet pojistku. No, a je jasné, že s takovou pilou nemůžu lézt na žebřík, že jo ..
S tím teleskopem na štafle klidně, ale opatrně, můžeš si to o ně
zapřít
Kdo chce být zdravý, zaseje si doma řeřichu setou
Stačí obal od nanukáče + voda + vata a pytlík řeřichy. Vadu zvlhčíme a
ořeřichujeme semeny
Pak už jenom s připravenými nůžkami čekáme až to trochu naroste a dáme
na chleba s máslem nebo tvarohem a nebo tvarohovým máslem a nebo
pomazánkovým ne - máslem
Také klicim rád toto jím beru to jako prevenci imunity,jako jiné jídla zdravá.
Já už jsem to dělal od mala - petržel, pažitku, řeřichu, luštěniny,
cibuli a pod, v sedmi jsem pěstoval v nádobách čočku
Já mám zeleninu a bylinky rád. Nepřeháním to, že bych jedl jenom je, ale každý to má jinak.
Mám tub řeřichu připravenou a pak rukolu a polníček a mibunu a mizunu.
Dnes - 8,3°C
Pozor na ty praskající kmeny, protože slunce do nich při jasném počasí
pere a může být na povrchu klidně i 50+
Kdo má padesát plus, nevěsí hlavu, protože ta už je dávno pověsena
Umíš dávat záchranu?
Moje učitelka plavání vždy říkala, že se máme s vodou seznámit, než do
ní vlezeme. Tak se jí vždycky představuju, abych naplnil její odkaz
Mimochodem, mlynaříci asi zase hned odletěli. Viděla jsem je jen jeden
den.
Holt letěli o dům dál. Doslova Běžné chování
některých druhů - objeví se třeba jen párkrát za zimu na chvíli a
zmizí. U nás se mlynaříci objevili za 20 let tak 5 x. Nebo teda aspoň co
jsme si jich všimli. A my čučíme na krmítko jak na TV
Podobně to máme s dlasky. Objeví se třeba 3 x za zimu. Jak kdy. Někdy 5 x
za den.
Oni přiletí a pak stehlíci a pěnkavy a dlasci a zvonci a brkoslavi
https://voice.gardenbird.co.uk/wp-content/uploads/2017/01/Waxwing.jpg
Kdo ví, to jsem si myslel o těch dlascích taky a vždy se mi sem
nakvartýrují někdy skoro na jaře a hledají, co by ještě slupli
Sám ten výraz je u ptáků nesmysl, protože chápavé nohy mají leda
primáti, ne ptáci. Ptačí nohy se řadí podle uspořádání prstů. Např.
2 vpředu a 2 vzadu, nebo 3 vpředu a 1 vzadu. Tak že jsme byli mimo všichn
Před 20 miutama jsem mluvil s ornitologem ze správy ptačího parku
Josefovské louky.
hehe :-)) u ptáků je prst vratiprst :-) tedy ehm nechci dělat chytrou, učili jsme se to na základce a dělali si srandu když jsme někde viseli na laně... prst vratiprst drží jak klíště.
To mi připomnělo křížovku a pramáti vz. primáti. Když to blbě
přečteš, pak jen čučíš a přemýšlíš a přemýšlíš
Řekla bych, že ti, co se bavili o podstatě problému, a mají dobrý
pozorovací talent , namísto aby se věnovali slovíčkaření, zas tak mimo
nebyli.
Někteří ptáci zkrátka používají nohy
chápavým způsobem (od slova pochopit a uchopit), zatímco jiní to
nedokážou.
A tím bychom mohli tuto akademickou diskusi uzavřít.
Jestli chcete někdo něco dodat, neváhejte!
Samozřejmě. Vždyť to jsem psal právě já, že to je od slova uchopit. A to dokáže většina ptáků. Viz třeba oo uchopení větve, na které se drtivá většina ptáků umí udržet. To jsem vám vysvětloval. Je to jak jsem psal.
A ratka ti vysvětlila, že je to skřipec. Nerada se opakuju .. holub umí
sednout na drát (i když to obvykle nedělá), ale uchopit něco nohou
NEDOKÁŽE.
Stejně jako někteří jedinci nedokážou něco pochopit.
Je to od obou slov, proto je obě uvádím. Kdybys byl ptákem, používal
bys nohy maximálně jako skřipec.
Jo a např. sýkorka uchopí semeno slunečnice, odletí na strom, semeno si přidržuje a zobákem odstraní slupku a postupně semeno zbaští. Víc pozorujte ptáky u krmítek a určitě vám to taky předvedou. Nebo strakapoudi. Ti jsou v tom mistři. Ostatně jako všichni šplhaví ptáci.
Teda semena samozřejmě odnesou v zobáku Aby zase někdo
nebazíroval na slovíčku.
Tohle jsem popsala níže včera, ovšem přesněji. Doporučuju znovu přečíst. Pro mě už je tato diskuse ztrátou času. Tímto, a s odkazem na růžovou větu nahoře, bych to uzavřela.
je to jedno, všichni víme jak si ptáčci přidržují pařátkem potravu. Hezky si ji nachystají, natočí, naďobají slupku nebo rozlousknou, vyplivnou slupky a pak vyďobají vnitřek.
Nelezte zase těm ptákům tolik do soukromí. Když se nedíváte, pak
chápou vše
Kukačka nekuká, kuká sameček
Ale trvalo jim to, než vymysleli, jak se z toho svýho omylu vykroutit
Nic si z toho nedělejte, všichni jsme omylní:)
Zahradníci se v této době už radují z vyklíčených begónií a
voskovek a muškátů vzpřímených nebo páskatých.
Pokud máte chuť, pak není nic lepšího a hezčího, než si koupit pytlík
zonálek a vysít si vlastní. Nejlepší je koupit směsku a pak sledovat, co
že to vykvetlo. Může se stát, že budete autorem nové odrůdy
V půlce února vysévám Černooké Zuzany, aby brzo kvetly.
www.semo.cz/osivo-semena/hobby/kvetiny-trvalky/muskat-paskaty/
(pro inspiraci)
www.levna-semena.cz/cernooka-zuzana-pnouci
//img.ceskestavby.cz/cache/400x300-3/i.ceskyinternet.cz/clanky/hlavni_strana380/162505694628.jpg
já taky a občas i z bůčku a řeknu proč: Protože ti barbaři
ořezávají z masa sádlo tak dokonale, že okolo není ani mm sádla a já
vždycky miloval řízky s tím sádlovým "věnečkem" okolo, ideálně tak 2-3
cm.
Však to ořezávání sádla kritizujou i vyhlášení řezníci na YT. Mistr
Málek třeba, což je dle vyjádření dalšího známého řezníka, mezi
řezníky něco jako K. Gott mezi zpěváky:)
jenže sádlo asi není moc zdravé :-)) tipuji. Tedy řízek někteří nemůžou vůbec, protože by je zabil. Třeba slinivkáři. ani koblihy.
Sádlo je velice zdravé. Mnohem zdravější jak máslo. Obsahuje hodně
vápníku.
Oproti máslu má vyšší teplotu přepalování, je vhodné na smažení.
Oproti máslu má vyšší obsah prospěšných nenasycených mastných kyselin.
Má nižší obsah škodlivých nasycených mastných kyselin. A je toho víc, v
čem je sádlo prospěšné.
no nevím :-)) jen vím že ze smažených řízků manžel chytne záchvat a z chleba namazaného máslem je mu dobře. To je pro mě indikátor. Podobně z kuřecího prsíčka na přírodno mu není nic, z klobásy či uzrálého sýru chytne záchvat. Je to spíše o tom zpracování...tedy jak moc jsou potraviny "zestárlé"-
Smažený řízek ponořit krátce do horké vody a hned vytáhnout...stáhne tu mastnotu. Zkuste mám vyzkoušeno.
srovnávali jsme máslo a sádlo... chleba s máslem je OK, chleba se sádlem už nemůže. tedy těžko říct proč by mlo být máslo horší ne sádlo, pokud ho nepoužíváme ke smažení.
než... vylila jsem si na klávesnici kafé a musela ji vyhodit. (tu klávesnici) a tak tukám přímo do laptopu a už mám nkteré klávesy vychozené
Moje máma měla problémy hodně velký se žlučníkem. Operace se bála,
dlouhý roky ji odkládala. Její záchvaty, to bylo lezení po čtyřech po
zemi, probrečený noci. A že to byla fakt hodně odolná ženská, zvyklá na
těžkou práci vč. zedničiny, práce na poli, atd. A to hlavní: Když
snědla řízek z prvních, ne z už přepálenýho tuku, ať už sádla či
oleje, bylo to většinou v pohodě. Když ho zapila na radu doktora skleničkou
plzeňskýho, na 100% v pohodě. A tak se vším - karbanátky, atd. Prostě
smažená jídla mohla z čerstvého nepřepáleného tuku a zapít
plzeňským.
Co bylo pro ní horší jak smažená jídla, bylo koření. Jak si dala něco
hodně kořeněného, záchvat přišel na 100%.
Každý to má jinak, nepaušalizuj podle jednoho člověka.
Jo a nakonec když šla asi po 10 letech potíží na operaci, vyoperovali ji 2
kameny jak holubí vejce, který si přinesla domů Nejhorší je podle
lékařů, jak jí řekli, písek. To je horší jak velký kameny. Aspoň to
říkali doktoři v nemocnici, kde byla na operaci.
neberu to podle jendoho člověka. Moje maminka byla taky žlučnikářka, měla kameny nebo kamen který vyplňoval žučník. Teď jí je 100 let a asi deset let ji vařím a starám se o ni a neměla záchvat ani jednou :-)) a to ji dávám i kachnu a různé vepřové mňamky. Na ten žlučník asi musí být přežrání se... nevím, nechci být hrubá, ale většinou chytla záchvat když se přejedla.
jsem zastáncem pestré stravy. Protože mám v rodině i asiatku (z Malajzie) která občas vaří ty jejich speciaitky, tak mám tak trochu odstup od různých čínských a asijských jídel. tedy velkou opatrnost.
Dávám si kuřecí. Dá se. Kdyby do toho přidali mrkvičku a petržel,
nemělo by to chybu.
Ona se nechá na hodně způsobů, znám Vietnamce, kteří tam vůbec nedávají koriandr.
Já vím, ale zeleninu taky ne. Nechápu proč. Nebo proč teda nedělají
nějakou jinou, zeleninovou polívku. Pho si dávám jako
hlavní jídlo, ale je tam na mě moc masa.
Že někomu vadí řízek, je věc jiná. Já zase nesmím moc zeleniny a taky kvůli tomu nebudu zpochybňovat její význam pro lidskou výživu. Informace. Chce to informace! :)
Sádlo zdravé není,ale je to tuk, který je nejlepší na smažení kvůli teplotě smažení je ideální. Já ho nemohu používat, místo něho používám přepuštěné máslo. Nebo kokosový tuk či olivový olej.
Moje snacha (Malajka) koupila přepuštěné máslo a teď neví co s tím, protože má specifickou vůni...a rodina se bouří. Někomu páchne sádlo a někomu ghi
Když už potřebuji přepuštěné máslo, udělám si vlastní. Ale
většinou stačí přidat trochu olivového oleje a nemusíš ghíovat nic
Chápu tvou rodinu
by to omyl :-)) ale snachu jseme uklidnila, že se neotráví.
Lidé mají různé chutě a pokud někdo má rád věnečky, pak musí běhat :-))
Jeden Ind mi říkal, že naše kupované ghí je odporné, takže chápu,
že se její rodina bouřila.
Přesně v Indii se dělá dlouhým hodiny vařením používá se i v ájurvédě i jako mazání na svaly.
Moje sestra přepuštěné máslo taky jí to nechutná na něm. Jde o to že toto máslo se nikdy neprepali má až do 260 stupňů. Proto tak .
to vůbec. margarin u nás nenajdeš. nekupuji a nedělám z něj nic. Pokud peču nějaké dobroty, jen z másla.
Také ho nemusím, ale po revoluci to byl chvíli hit. Přijel mi bratranec a
řekl, tohle ti žrát nebudu
My, co jsme ve škole dávali pozor, víme, že margarín se vyráběl z
ropy. Původně. Dlouho jsem si myslela, že se tak stále vyrábí, takže jsem
ho pochopitelně nejedla. Babička s dědou ho baštili a říkali tomu KUNEROL.
Znali ho ještě z války.
Já jsem byl vždycky slabší pamětník
Karmín je přírodní barvivo získávané z červců, konkrétně z jejich
samiček a pak si to matláš na rty
Jinak přežívají na tamaryšcích a protože je tu dost velká náboženská
komunita, je tu ještě jedna úvaha, a to že jde o biblickou božskou manu,
neb to co vylučují létá jako chmýr vzduchem a je to sladké. Ti židé
museli mít, ale krásné rty
Když tak nad tebou přemýšlím (i v noci ) nebudeš ty
povoláním učitelka?
No, to je ten dnešní pel -mel v těch pohlavích. Já jsem zastáncem
tradičních přístupů
Omlouvá tě, žes chlap, těch barviv pro ty všechny odstíny, co se jich
vyrábí, bude bezpočet. Kromě toho, rtěnka zcela jistě neobsahuje pouze
barviva.
A můžeš být v klidu, na rty si nic takového určitě nepatlám. Ani nic
jiného, tak maximálně ten tvůj oblíbený oliváč.
Učitelka nejsem. Jediné, co jsem malou chvíli učila, bylo tai-ji. Ale to už je dávno.
Ty budeš taková ta přírodní žena, lněná kytlice a vřetena
Já myslel budžucu nebo kendo, podle tvé bojovné nálady, karate s Masatoši
Nakajamou asi ne
Mnichem jsem se ještě nestal a kdyby mi něco hrozilo, pořídím si
vavřínový věnec
Lidé nejsou zvyklý na přepuštěné máslo. Kdysi bylo v každé rodině pak se upustilo a nyní se vrací zpět,to samé není ghi jako ghi to kupované ok ,ale domácí i 3 hodiny dělaný je super.
Tam přepuštěné jsme dělali doma kdysi dost často, pak na to nebyl čas a teď tam cmrndnu ten oliváč a nemusím odstraňovat vysrážené bílkoviny.
Vysvětlím, orestujes řízek a na konci přidáš máslo,aby řízek byl křehčí. Takto dělají už dlouho české restaurace ty dobré,jinak je to učené z Rakouska viz vídeňský řízek.
Jo, takhle, to dělala moje babička a ještě ho s tím máslem zapékala chvilku v troubě.
To jsi mi připomněl, že jsem si ho dal ve Vídni, je to pár let. Byl
kuřecí.
I když já mám raději náš vepřový a nesmí být rozklepanej na milimetr, to nejim.
néééé, prostě žádný řízek :-))) a žádné smažené ... ani olej, ani sádlo a vůbec ne máslo.
Jen normální přírodní jídlo, bez nějakých velkých úprav. VAření ano, vysmažování ne.
To jako fakt? A taky má ty suprový, křupavý, křehoučký okraje, co jsou na bramboráku to nejlepší?
Ten bude moc suchý. Jinak na Domažlicku se dělá báč, bramborová
buchta. Taky jí někdy dělám třeba k dobré husté fazolové polívce
Já vím zvykl by sis ,jako já. A vidíš kde teď sem ,že 132 kg 84 kg ,na výšku 179 cm , zdravý tlak, dříve až dvoje léky bral, skvělý cholesterol i cukr.
Za to tě všude chválím a uvádím jako příklad. Není to vtip, jsi
slavnej
Tam prostě nelze jist to zhnednute. Cokoliv změněné v barvě tedy opečené je pro slinivkare nebezpecne
Je to nebezpečné pro každého, ale ne každý má tak skvělou rychlou
zpětnou vazbu od svého těla.
Takových je, co po diskuzích radí, jak dělat bramboráky v páře, na
pánvi ve vodě, apod
Člověk je holt tvor vynalézavý
Bramboráky jsem nejedl v mládí,když jsem se líbal a spal vedle
ženy.Dnes spím sám,protože chrápu,tak můžu prdět i smrdět po česneku
... a žlučník vlastně taky nepotřebuješ, tak proč ho nevyříznout,
viď.
Budeš se divit, ale doporučovali ho spolu s vejci v jednom pořadu na
naší celostátní rozhlasové stanici. Pan doktor uváděl, že se názor na
obé posunul.
Je to pochopitelné, babičky a dědové, pokud na to měli, pak jedli, co dům
dá. Nějaké kardiovaskulární je vůbec netrápily.
já se nepřu, jde i o chuťové preference. Já třeba udlám vajíčka na másle raději.
Když koupím věpřové a jsou tam tlusté kousky, tak ty vysmažím zvlášť aby nebyly v jídle a dám je mé stoleté mamince. Ta si pochutná i když měla žlučníkové kameny ale teď je kost a kůže a může cokoliv mastného.
To je krásnej věk, tak ji ode mě pozdravuj a že ji přeji do další
stovky hodně zdraví.
Mně je to taky jedno, ať si každý jí, co chce, ale názor na to můžeme
mít každý jiný.
Tak vajíčka na másle dělám taky a teď jsem na ně dostal chuť, jak to
čtu
Ono je to také porážkovou hmotností vepřů - dnes cca 107 kg. Pak na tom
chtěj sádlo
Tohle mi připomnělo mého kolegu z práce. Když jsem doma zabíjel, přinesl
jsem pak do práce řízky, jak píšeš "prorostlé". Smažil jsem je ještě
ráno a byly parádní. Kdybych věděl, že půlku toho řízku přes celý
talíř hodí do koše, tak nenosím nic. Šel jsem vyhodit nějaké papíry
vidím jak tam čouhá neumě zabalený do ubrousku, právě tou mastnou
částí. Ještě mi tvrdil, jak si pochutnal
A chybu dělají, pokud je k tomu nevedou závažné zdravotní problémy, jak jsi psala.
noo:-))) taky nechou být třeba tlustí. Dají si tlustý řízek a pak aby hodinu někde běhali po lese. Nškdý i dýl.
Ono jim to stejně nepomůže, protože po běhu si dají svůj oblíbený
věneček, dortík, větrník, čipsy, hamburger, coca-colu
Po sportu tělo ještě hodinu spaluje v klidovém stavu a souhlas nesmíš
po sportu jíst to co píšeš.
Vidíš, mrkni se dnes na tu omladinu. jen to sedí u mobilu a něco pořád převrací v hubě, pak mají zkažené zuby, víc než my. Myslel jsem si, že se to zlepšilo a ono prý vůbec a naopak díky ranním džusům a tomu ostatním, cu jsem psal.
Když jsem se učil tak nám bylo říkáno že prase má mít jatečnou váhu 85 kg,ale moc dobře vím že praxe je úplně jinde kolem 120 kg nej .
Právě, že to berou od těch cca 107 a 120 už je moc. Pak tomu co na nich je, pokud tam něco je není ani sádlo.
Oni mají takový přístroj na měření tuků,jak změří přes kůži co prase vyjede z napařovací linky,tak dají stempl kde je vidět jakost masa , tuků a pak to jde dál k postupnému dodělání celé prase,ale to ti psát nemusím co se děje pak po tomto úkonu,bylo by to na dlouhou stať.
Jsem tam byl ve 20 letech 2 měsíce z té napařovací linky jsem omarodil chřipkou a že jsem byl v zaucni době vyhodili mě,jsem ale rád že vyhodili nevydržel bych to tam .
No košer bylo když jsem odešel do Čech a nevrátil se k službě ve své vlasti.
No bylo právě moje srdce nechtělo studovat vojenskou školu v Izraeli a nebo být v obchodě. Když byla možnost jet do Čech tak jsem tu zůstal na furt a dlouho jsem s rodinou nebyl v kontaktu osobně. Ale už vše ok .
Kdo by chtěl bojovat? Lidé se mají domluvit a vyjít si vzájemně vstříc. Nejrozumnější by byla federace.
A co děláš teď, jestli to není tajné a ještě by mě zajímalo, kolik máš těch sester?
Spravuju majetek co rodina tu nechala tedy musela nechat když je tato vláda
před rokem 1990 donutila odejít,ale to je na dlouhé lokte. Tu jsem se
protloukal vrátil se na místo činu,kde jsme žily a zůstal tu.
Potloukal tak že pracoval rukama,ono to je ty vztahy rodiny na dlouho,otec zahořkl na Čechy, nechtěl sem a právník, kterého platil něco chtěl,tak jsem jel,ale nikdo nevěděl že na furt to rodinu naštvalo,v Izraeli jsem studoval vojenskou školu.
Jsem kuchař učili nás to v teorii ,ale na jatkách jsem také dělal chvilku,ale nebylo mi dobře tak šel dál.
Ještě si neslyšela jak umím preludovat
Ptáci létají vždy na mé okénko, slizy jim ukapávají dojetím a ani je
nenutím přebírat čočku nebo hrách
Si děláš prču, ale nám létají sýkorky na parapet a klofáním do skla
nás upomínají, když mají prázdný krmítko
Já mám jedno pěkné krmítko také před oknem a vždycky mám obavu, aby
nespadlo, když se jedna hrdlička uvelebí uvnitř a druhá na ní kouká shora
ze střechy