med se pali
pokud dělám pikantní (manžel to pak nejí) použiji směs medu, citronu, lžičku škrobu a mleté koření.
JInak mám ráda maso jen tak, cibulku. sůl a chuť masa. Umím celkem rozlišit chutě
jo, mám ráda kmín, maso hodně okmínuji. taky používa provensálské koření, ale to jen na krůtí prsa
jo, ze si delas marinadu nebo omacku sama... ja ze suseneho koreni pouzivam jen pepr, kmin, papriku, majiranku a obcas kari... smesi vubec ne
taky kari, majoránku taky, oregáno, bazalku málo (moc mi nevoní příjeně) taky mám venku tymián a rozmarín. Ale to opravdu jen někdy, nechce se mi běhat ven :-))
Teď jsem našla nějaké houby, udělám kuřecí prsa a podusím houby. Každé zvlášť, manžel si pakdá kolik chce hub... abych to nepřehnala. Taky jsem vytahala mrkve za záhonu, podusím mrkev s cibulkou (taky ze záhonu) a brambory. prostě jednoduchá jídla.
taky se mi nechce behat ven, mame rozmaryn, bazalku, petrzel a pazitku v kvetinacich na okne, salvej, matu, medunku a levanduli venku... oregano nepouzivam, byvalo mi z nej spatne
😀aha, my o tom jen mluvime, zralok pred mesicem dovlacel velke kose hribu, zatim jsem se uplne z jejich zpracovavani nevzpamatovala
teď už je to vzácné, já našla 2 kuřátka, dva mladičké kozáky osikové (křemenáče) ještě zavinulé, právě vylézaly. Jeden obyčejný kozák, jeden hřib a asi 5 pýchavek.