Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 118733x
Příspěvků:
1148

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #963

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.03.22 16:59:14 | #963
Reakce na příspěvek #962

Jaké nemoci? Já jedla indické (od Indů) v Singapuru, když jsem měla v kočárku vnuka. Nestihla jsem doběhnout domů... musela jsem prát kalhoty. Od té doby jsem na indické opatrná.


 #962 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.03.22 19:32:23 | #964 (1)

No údajně se např. nedostane salmoneloza, apod. Ale každopádně chilli je velmi prospěšné na kardiovaskulární systém, roztahuje cévy, apod.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.03.22 21:02:05 | #967 (2)

Ano ty cévy pravda,proto se krev z rychlí v cévách a je člověku teplo to ten zahřívací proces.


 #964 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.03.22 19:33:47 | #965 (1)

Kromě toho celkově mnoho koření je např. proti virům a různým patogenům.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 06:58:40 | #969 (2)

To chápu, zejména pokud člověk žije někde u rovníku kde je to ho opravdu hodně a může chytnout malárii a podobné svinstva. Chápu ostré jídlo jako mobilizaci organizmu, nastraží se na boj.


 #965 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.03.22 21:03:23 | #968 (1)

No to bylo možná klimatem, hodně lidí co tam z Evropy přijelo měli sračku,ono i ta voda není koser tam.


 #963 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 07:00:24 | #970 (2)

To je civiizovaná země. Vodou to nebylo. Bylo to tím jídlem. Sračku jsem dostala v Jižní Americe, takovou že jsem srala každých 5 minut den a noc. To bylo pročištění organizmu :-)


 #968 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 17:35:41 | #971 (3)

Tak ono když na některé koření nejseš zvyklá, tak to může vyústit v průser :-). To platí i o chilli, a mě přijde že i odrůda chilli hraje roli, nejen výsledná pálivost, i když ta je zpravidla dráždivější.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 17:37:32 | #972 (3)

A to že je někde civilizovaná země ještě nemusí znamenat, že je voda vždy Ok. Prostě na vodu co jsme zvyklí my tady, např. kohoutkovou nemusí být zvyklý každý ostatní. Přece jen jsou tam prvoci a další organismy. Myslím ve studené. Vím že do ciziny vždy doporučovali flašku slívovice např. :-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 17:46:45 | #975 (4)

Kohoutková se v takových zemích nepije nikdy :-) Oni to vůbec neznají, aby se napili z vodovodu.


 #972 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 17:43:46 | #973 (3)

No Singapur je kousek od Indie a tyto části země mohou být civilizované,ale co vím tak voda tam není moc kvalitní,nemuselo to být jídlem,ale spíše si myslím že vodou , mám kamaráda v Anglii žil pár let v Praze a pochází z Indie a sám mi říkal že,aby měli dobrou vodu musí jí filtrovat nebo převážet, řeka Ghanka je nejšpinavější řekou,koupou se v ní a do kanalizace, která vede přímo do řeky splachuji i extrementy což nesmím zapomenout že pálí na břehu řeky mrtvoly a sypou do řeky.Singapur bych řekl ,asi že nejsi zvyklá,ono totiž přijet jinam do jiného klimatu a jíš jejich jídlo nemusí ti hned sednout.Co ale vím tak každý co jel do Asie v okolí Čína,Malajsie či Indie měl z vody střevní problémy a každý koho znám co tam byl mi to potvrdil,ale odesnelo to během pár dní,jde o změnu na které si tělo zvyká totiž. *29716*


 #970 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 17:45:25 | #974 (4)

Pardón vodu filtrovat a převářet.


 #973 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 17:48:13 | #976 (4)

Já tam byla delší dobu, protože jsem hlídala vnučka. A blbě se mi udělalo jen po tom jediném ostrém jídle. Všecka ostatní tradiční jídla byla OK.


 #973 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 17:53:13 | #977 (5)

A víš co to bylo za jídlo?


 #976 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 18:01:48 | #978 (6)

Nějaké nudle s červenou kari omáčkou. říkala jsem že hci málo ostré, tak se smáli že jo, že mi dají jen tak trochu ostré:-)) Ale nakonec se mi vůbec nic nestalo. Posrala jsem se jen jednou a zase bylo dobře.


 #977 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 18:05:59 | #979 (7)

Bylo tam maso nebo celé vege


 #978 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 18:10:48 | #980 (8)

To fakt nevím, ale asi tam nějaké maso bylo. Zelenina a možná nějaké kousky "něčeho". Já to moc neuměla rozlišit, tedy nevyznala jsem se co je co. To byly takové budky a každý něco svého nabízel. Jak jsem chodila s vnukem na procházku, občas jsem něco zkusila. Čínské bylo všecko smažené, tomi moc nešlo. Thajské jsem si dávala pravidelně, Malajské taky, a chtěla jem taky zkusit indické :-)


 #979 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 18:12:17 | #981 (9)

Jinak můj žaludek je velice odolný, nebojím se jídel, co mi nesedne to se rychle vyloučí ale až tak rychle to být nemusí.


 #980 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 19:01:17 | #982 (9)

V té Malajsii se dost často připravuje na palmovém oleji třeba i tím že my zde vaříme na jiných olejích jak je palmový či kokosový tuk,i když jsme zvyklý odsuď z ČR jíst palmový olej ztužený tak v tom oleji co na něm mohou restovat a jinak upravovat jídlo může pro nás být taky agresivní a právě i ta voda se dává na to podlevani v tvém jídle myslím že v omáčce a nudle kde se voda připravuje.


 #980 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 20:02:43 | #983 (10)

voda se převařuje. Tedy pijí zásadně převařenou vodu, je to tam tradice. Co se nepřevařuje a je celkem dobré, je třtinová štáva, která se lisuje přímo na místě.


 #982 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 20:19:35 | #984 (11)

Tak tím pádem ten olej tedy tuk na který tady nejsme zvyklý na něm vařit.


 #983 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 21:41:17 | #985 (12)

To je možné. Mohl být starý, přepálený a mohlo to být i to nezvykle ostré. Ne každý snáší pálivost. Tělo to může rychle vyloučit


 #984 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.03.22 22:22:09 | #986 (13)

Spíš ta exotika palmový olej nejsme na něj moc navyklý,ale neboj oni kdyby přijeli sem a jedli naše jídla tak by měli taky zažívací problémy,jde o to že tělo není zvyklé,vem si třeba člověk co celý život jí pouze maso,uzeniny a fastfood a začne z ničeho nic tedy zkusí jíst vegetariansky,tak bude také mít problém zažívací což už vědci dokázali na subjektech.Ja jím vegetariansky a kdybych hned zítra začal jíst maso, přivodil bych si také komplikace, tělo, už není zvyklé.


 #985 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
29.03.22 07:25:43 | #987 (14)

Naše strava není tak hrozná, Tedy snacha i vyženěný vnuk jsou čistí Asiati a museli si u ná zvykat. Na jídlo si zvykli rychle. Jediný problém je, že snacha neum dělat taková ta rychlá jídla. namazat kus chleba nebo rohlík. Vnuci to milují :-) Místo toho mají k snídani rýži vařenou ve vodě (plavající ve vodě) s rozkvedlanými vejci :-))


 #986