Housky snadno a rychle
1kg hladké mouky + 0,25kg na zahuštění + něco na podsypávání
6dkg droždí + špetka cukru necháme vzejít ve vlažné vodě
zapneme hnětač, přiléváme vlažnou vodu a přidáme 3 lžičky soli
pak 2 dcl oleje, nebo rozpuštěného sádla
nakonec těch cca 0,25kg mouky, aby bylo těsto spíše měkké, než tuhé
po dvojím vykynutí začneme plést housky (32ks), potřu vodou, nebo
vajíčkem, sypu mákem, nebo kmínem a solí
při dopletení posledních 8mi housek na čtvrtém pekáči zapnu troubu na
max. a když se rozehřeje alespoň na 150°, tak může jít první pekáč
nahoru do trouby.
doba pečení 10 - 14 minut, ke konci hlídat barvu, raději světlejší, než
tmavší
mně to trvá od začátku až do konce, včetně kynutí 2 hod.