Rozcestník >> Politika >> Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes

Informace

Název: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 25.04.2020 15:59
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2295223x
Příspěvků:
42288

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes - Vzpomínky dobré i špatné na konkrétní věci minulého režimu. Ty osobní nás pamětníků, nebo přímé vyprávění rodičů a prarodičů. A také o tom, jak žijeme dnes. Pište příspevky k tématu fóra, nikoho nenapadejte a neurážejte. Nezatahujte sem problémy z jiných fór a nezmiňujte lidi, kteří se zdejší diskuze neúčastní.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #119

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: Jeden mýtus
29.04.20 07:28:28 | #119
Reakce na příspěvek #115

my staří jsme v té době žili, naše děti už to znají jen ze školy. Takže pokud se mne zeptají, ráda odpovím. Některé věci jsou zvláštní, když jsme v té době o nich slyšeli, smáli jsem se jak jsou blbí na tom západě.

Třeba reklamy které přerušují film, no to bylo absurdní. A vida, je to úplně normální :-) Taky jídlo které chutná jak z umělé hmoty, třeba ovoce nebo uzeniny. Různé přídavky ze želatiny a škrobu do jídla. To byl šok, a je to všude. Oplocený les, zákazy táboření a vstupu na chráněná místa. My byli zvyklí vlézt úplně všude, i do vojenského prostoru odkud nás pak vyváděly. ale nebylo zákazů tolik jako dnes.


 #115 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Jeden mýtus
29.04.20 14:38:43 | #145 (1)

Znají to ze školy, no právě, že moc neznají. Vždyť to vidíš, jaké se dnes hlásají ptákoviny. V té době bylo co kritizovat, tomu se nebráním, a i tady je pro to prostor. Vadí mi smyšlenky a výmysly, mnohdy opravdu pitomé. Tak dokud žiju, budu prostě říkat, jak si to pamatuju já *9394*

A reklamy uprostřed filmů, za to bych vraždila. Nikdo to nechce, nikdo si to nepřeje, a jsme všichni naprosto bezmocní.


 #119 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jeden mýtus
29.04.20 16:33:39 | #149 (2)

Reklamy uprostřed filmů jsou pouze v soukromých TV,nikoliv veřejnoprávních.
A vyprávění pamětníků může být zajímavé,ale s tou objektivitou je to vachrlaté.Ne každý se dokáže povznést nad svůj privátní život a hodnotit minulý režim s objektivním nadhledem.Vžít se do života perzekuované rodiny politického vězně,nebo naopak zatrpklý člověk málokdy uzná,že i minulý režim měl své klady,že zde žili pracovití,solidní lidé.