Musí se do hroznové šťávy dát kvasnice a jestli, tak kolik asi ?
Měly by tam jít vinné kvasinky a t ti řekne ten kdo je prodává. Myslím že tyto kvasinky se speciálně nakupují protože ovlivňují chuť
Teoreticky nemusí, ale nezaručíš správné rozmožení a převahu těch správných kvasinek. Proto se tam přidávají ušlechtilé a již předmnožené. Může se tem dát i výživa, která onu populaci ještě podtrhne, aby se např. nepřemnožily kvasinky s octovým charakterem. Vše se dá koupit ve vinařských potřebách.
Předmnožení se může docílit na jablečném moštu během krátké doby, většinou je postup uváděn na balení, popř. udává prodejce.
Pro mne jen spíš platonická záležitost, vlastně zvědavost.
Vlastně jsem trochu kombinoval, jak dělají lidi alkoholický nápoj (sider) z
rozinek. Asi tak nějak podobně.
Teda ne, aby si někdo o mně myslel něco špatného. Jsem nealkoholik, nanejvýš se "zřískám" dvěmi pralinkami s višní v griotce.
Ono na cider přímo seženeš nějaké vhodné kvasinky, ale já s tím nemám zkušenost, já zase spíše zkouším víno např. ze šípků, ovoce, apod. A také to dělám spíše ze zvědavosti, ale je fakt, že pak když koštuju, tak jsem vždy jak motyka :-))).
Vždycky jsem kroutil hlavou nad tím, jak profesionální koštýři tu dobrotu
nepolknou ale vyplivnou. Barbaři.
Brebto. V životě jsem to nekupoval ve vinařských potřebách! Už za komoušů a funguje to tak doteď, vinné kvasinky a živnou sůl prodávají v drogeriích, ty "potravo".
A já mám za to, že tady maj v drogeriích leda kosmetiku a plenky. Už za komoušů se tam prodávaly barvy a laky a spousta chemie. Dnes je veškerá chemie bez nákupního povolení zakázaná, a barvy už mívají leda ve specializovaných prodejnách. Ale také je fakt, že vínku v drogeriích opravdu mívají. Pokud ale chce někdo experimentovat, určitě později sáhne i po jiných.