Rozcestník >> Archív >> KULINÁŘSTVÍ

Informace

Název: KULINÁŘSTVÍ
Kategorie: Archív
Založil: karl1
Správci: karl1
Založeno: 14.11.2019 11:44
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 9399x
Příspěvků:
40

Toto téma sledují (0):


Předmět diskuze: KULINÁŘSTVÍ - všecko o vaření, pečení, grilování i dalších kulinářskejch postupech, recepty, ale třeba i nákup a skladování potravin
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: no
23.12.19 21:22:33 | #40

a je to




| Předmět: kvasnicová pomazánka
11.12.19 12:00:08 | #39

verzí je jako skoro u všech pomazánek mnoho, my ji děláme takhle:

ingredience:

1 střední cibule
2 kostičky čerstvýho droždí
5-6 slepičích vajec
100g másla ( lze použít i rostlinnej olej )

sůl
pepř mletej ( my používáme česnekovej pepř, už jsem ho někde zmiňoval )
paprika sladká nebo pálivá, vše podle chuti

na topinky:

dobrej chleba nakrájenej na ne moc silný krajíčky
rostlinnej olej na smažení chleba dle potřeby

cibuli oloupeme a pokrájíme najemno
v pánvi rozpustíme máslo a cibuli necháme na másle zesklovatět
na cibuli rozdrobíme droždí a necháme ho rozpustit
na to vlejeme rozšlehaný vejce, přidáme koření a za stálýho míchání necháme vejce srazit
hotovo, a můžeme mazat na topinky, který jsme smažili zároveň s pomazánkou na druhý pánvi
hodí se na snídani, svačinu i večeři.
nechte si chutnat




| Předmět: škvařený máslo
09.12.19 10:56:22 | #38

jinak přepuštěný máslo, moderně ghí (děsivý slovo )

suroviny:

1 kostka másla ( 250g )

postup:

máslo vložíme do kastrůlku a opatrně zahříváme. vznikající pěnu můžeme odtraňovat
důležitý je máslo nepřepálit, zhořkne a je na vyhození
vyškvařený máslo přelijeme přes jemný sejtko do skleničky a necháme volně vychladnout
chladný zavíčkujeme a uložíme do chladu. netřeba ho skladovat v lednici

škvařený máslo má široký využití při vaření, pečení, i smažení pokrmů
teplota přepalování škvařenýho másla se pohybuje kolem 250°C, takže na něm lze v pohodě i smažit řízky, třeba. řízek dostane velice krásnou vůni a chuť



Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky