a je to
verzí je jako skoro u všech pomazánek mnoho, my ji děláme takhle:
ingredience:
1 střední cibule
2 kostičky čerstvýho droždí
5-6 slepičích vajec
100g másla ( lze použít i rostlinnej olej )
sůl
pepř mletej ( my používáme česnekovej pepř, už jsem ho někde zmiňoval
)
paprika sladká nebo pálivá, vše podle chuti
na topinky:
dobrej chleba nakrájenej na ne moc silný krajíčky
rostlinnej olej na smažení chleba dle potřeby
cibuli oloupeme a pokrájíme najemno
v pánvi rozpustíme máslo a cibuli necháme na másle zesklovatět
na cibuli rozdrobíme droždí a necháme ho rozpustit
na to vlejeme rozšlehaný vejce, přidáme koření a za stálýho míchání
necháme vejce srazit
hotovo, a můžeme mazat na topinky, který jsme smažili zároveň s
pomazánkou na druhý pánvi
hodí se na snídani, svačinu i večeři.
nechte si chutnat
jinak přepuštěný máslo, moderně ghí (děsivý slovo )
suroviny:
1 kostka másla ( 250g )
postup:
máslo vložíme do kastrůlku a opatrně zahříváme. vznikající pěnu
můžeme odtraňovat
důležitý je máslo nepřepálit, zhořkne a je na vyhození
vyškvařený máslo přelijeme přes jemný sejtko do skleničky a necháme
volně vychladnout
chladný zavíčkujeme a uložíme do chladu. netřeba ho skladovat v
lednici
škvařený máslo má široký využití při vaření, pečení, i
smažení pokrmů
teplota přepalování škvařenýho másla se pohybuje kolem 250°C, takže na
něm lze v pohodě i smažit řízky, třeba. řízek dostane velice krásnou
vůni a chuť
Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky