Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2716879x
Příspěvků:
74374

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #44033

Zobrazit vše


| Předmět:
20.08.23 15:26:52 | #44033

Koho obdivuje 1/3 Slováků? No přece Putina
Který je mimo jiné strůjcem bombových atentátů na svoje občany, kdy společně s Patruševem nechali vyhodit do povětří 3 bytné domy. Na čtvrtý bombový útok se přišlo a bylo odhaleno lidmi a novináři,
že to byla právě FSB, která do domu zanesla několik pytlů hexogenu a nastražila bombu.
V těch domech co vybuchli zahynulo víc jak 200lidí.
Motivace je následující. Putin neměl před volbami valné preference. Potřeboval zrušit V Čečensku povstalce, tak ty bombové útoky svedl na Čečenské teroristy hned druhý den po zničení domů v Rusku začal bombardovat Groznyj. Byl to on kdo se prohlásil že terorristy zlikviduje a za pár dní na to vyhrál v Rusku volby.


1  

| Předmět: RE:
22.08.23 10:25:47 | #44228 (1)

Podle mě už 2/3.


 #44033