Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2477154x
Příspěvků:
68576

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #51030

Zobrazit vše


| Předmět:
21.10.23 16:48:11 | #51030

Indiánský chlapec se procházel v horách se svým otcem. Najednou klopýtl, spadl a zakřičel: “Aaaaaa!” Vedle bolesti zaslechl z hor hlas, který zopakoval: “Aaaaaa!” Ze zvědavosti se zeptal: “Kdo jsi?” A dostal odpověď: “Kdo jsi?” Pak zakřičel: “Já Tě slyším! Kdo ale jsi?” A hlas odpověděl: “Já Tě slyším! Kdo ale jsi?” Rozzlobený chlapec znovu zakřičel: “Hlupáku!” A dostal odpověď: “Hlupáku!” Tehdy se chlapec podíval na svého otce a zeptal se: “Tati, co to je?” Otec se usmál a řekl: “Synu můj, teď pozorně poslouchej.” A pak starý indián zakřičel: “Ty jsi nejlepší!” Hlas odpověděl: “Ty jsi nejlepší!” Dítě bylo překvapené a nerozumělo. Tak mu otec vysvětlil: “Lidé to nazývají ozvěna, ale ve skutečnosti je to ŽIVOT. Život – jako ozvěna, ti vrací to, co ty řekneš nebo uděláš. Život není nic jiného než odraz našich činů. Pokud si přeješ více Lásky na světě, musíš vytvořit více Lásky ve svém Srdci. Pokud chceš, aby tě lidé respektovali, musíš ty respektovat je. Toto je princip, který je třeba vložit do všeho v životě. Život ti vrací to, co jsi dal ty jemu. Náš život je ozvěnou nás samotných…”


1  

| Předmět: RE:
21.10.23 17:07:16 | #51036 (1)

Pěkná pohádka, pěkná moudrost. Opravdu. Uznávám.
.
Ale co když je v tom lese hajnej a na zavolání "ty jsi ten nejlepší" zařve "hajzle vyplašil jsi mi jelena, kterého jsem měl zrovna na mušce". A tohle je také život.

Dobrota nepřinese pokaždé dobrotu.
I tohle "pro dobrotu na žebrotu" platí, i tohle je život.

Lidi jsou prostě lidé, zvířata jsou zvířata a příroda je příroda. Proto nemáme brát pohádky jako realitu, ale jako pohádky.


 #51030 

| Předmět: RE: RE:
21.10.23 17:23:11 | #51039 (2)

Berme to spíše jako přirovnání učení člověka aby se choval tak jak chce aby se ostatní chovali k němu.Tyto poučky jsou dobré k učení vnitřního sebe sama.


 #51036