Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2514802x
Příspěvků:
69179

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #52530

Zobrazit vše


| Předmět: Třešnička
29.10.23 23:08:22 | #52530

Dnešní Třešnička™ bude o tom, jak Kreml a jeho podporovatelé svérázně řeší problémy dnešní doby. Jako prvního zmíníme krále bramborových lidí, Sašu Lukašenka, který je přesvědčen o tom, že Rusko a Ukrajina se ve válce ocitly v patové situaci a měly by usednout k jednacímu stolu a diskutovat o ukončení konfliktu. Jestli Luka použije své mojo a ve stylu Austina Powerse vyřeší další Vladimírův průser si netroufáme odhadnout. Druhým mužem naší třešně je nový premiér bratrského Slovenska, který přesně v souladu se starou dobrou ruskou školou něco říká a něco jiného dělá. Ačkoliv staronový Capo di tutti Slovacchi Robert Fico ve čtvrtek před odletem nešetřil plamennými projevy o tom, jak vojenskou pomoc Ukrajině odmítá, k textům na Evropské radě podle diplomatů žádné výtky nakonec neměl a se 400 miliony eur pro Ukrajinu nakonec Slovensko problém nemá. Čili jediný, kdo je ve svém hajzlovství alespoň trochu konzistentní je Viky Orbán. No a nakonec, po vzoru velkých mediálních domů dáme nějaké to zvířátko, aby se vám lépe usínalo. Vzpomínáte na mývala, kterého Rusové během svého útěku z Chersonu ukradli v místní ZOO? Nebohá zvířecí oběť ruské propagandy, kterou dokonce “zapsali” na univerzitu v Melitopolu, zmizela. Opět. Jestli je jen za školou, nebo jej zase někdo ukradl, nevíme. Jediné co víme je, že Putin nemá ani Kyjev ani mývala. Takové ponížení…
*30434*



| Předmět: RE: Třešnička
29.10.23 23:13:19 | #52531 (1)

Orbán posílá na Ukrajinu humanitární pomoc. Neposílá bomby. Že Fico před volbama lhal, s tím každý počítal. Jsi velmi jednoduchý, skoro až primitivní člověk.


1  
 #52530