Zajímavé nabídky jednoho slovenského masokombinátu
Nejspíš si do Púchova zajedu
Zajímavé nabídky jednoho slovenského masokombinátu
Nejspíš si do Púchova zajedu
NAPŘ - GAGARINOVA ÚDENÁ ŠUNKA
Zloženie:
bravčové stehno (118g na 100g hotového výrobku),
pitná voda,
jedlá soľ,
sušená zelenina,
dextróza,
štartovacia kultúra
....
co to je ta startovací kultúra ?
Slovo kultura taky znamená porost kulturní rostliny, tj. nějaké
pěstované (kultivované – odtud to spojení s kulturou), typicky užitkové.
Třeba i les (např. smrková monokultura). A tento pojem se přenesl i na
pěstování mikroorganismů, včetně těch, které se používají k
fermentaci potravin. Takže kultura mikroorganismu(ů) je společenstvo (říkat
porost se tak úplně nedá, když to mám třeba v nějakém roztoku ve
flašce) mikroorganismů, které někdo k nějakému účelu pěstuje, ať už
na tu fermentaci, nebo třeba k výzkumným účelům.
A startovací kultura je ta, která je určena k nasazení do výchozího
materiálu (třeba vinného moštu, nebo té šunky k fermentaci, nebo třeba
jen agaru v laboratoři), aby tam rostla a zpracovávala určité složky
materiálu na požadované produkty (nebo se jen, jako na tom agaru, uchovávala
pro další použití). Takže podle mě ta kultura v hotové šunce už není
startovací, je už pěkně rozjetá a v závislosti na následném zpracování
toho masa možná už i mrtvá…
Už jsem byl u něho na kafe. Když jsem byl švagrové na svatbu. Mají to doma pěkný, cítil jsem se tam dobře.
co tak koukám je to na trhu už možná od roku 2019 -20 takže to asi není tak že se už to tam na Slovensku vrací zpět se vším všudy ,prostě marketing no
když to upraví na třeba Ficův nářez" nebo "Peleho klobása " tak by to bylo aktuálnější
třeba se dočkáme