Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3185927x
Příspěvků:
88442

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #85209

Zobrazit vše


| Předmět: Třešnička
13.08.24 13:13:26 | #85209

Dnešní Třešnička™ budou loňské sněhy. Ruská státní televize evidentně trpí nedostatkem vlastních hrdinských příběhů, takže sáhla po ukrajinských záběrech z loňského léta a teď je vydává za úspěchy ruské armády. Bohužel, mysleli to asi dobře, ale dopadlo to klasicky rusky. Jako video si vybrali zrovna to, kde ukrajinské jednotky zlikvidovali ruského vojáka, který vypadal jak Wargonzo – což je velmi známý záběr, který ve své době rezonoval internetem několik dní, že si ho leckdo pamatuje. Takže teď ruští soudruzi u televize radostně jásají nad tím, jak jejich „hrdinové“ dostávají neskutečně přes hubu. To je ve světle Kurské operace skoro až surrealistické a pro “moderní” Rusko vlastně tuze příznačné.


dále viz Rusům se nedaří zastavit ukrajinský postup v Kurské oblasti, pomáhají si falšováním videí


1  

| Předmět: RE: RE: Třešnička
13.08.24 16:47:22 | #85231 (2)

Tisková zpráva:

Bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby prohlásil, že Vladimir Putin by mohl ukončit válku proti Ukrajině, pokud je tak znepokojen situací v Kurské oblasti. Kirby dodal, že nejnovější tvrzení ruských představitelů, že ofenziva v Kurské oblasti je koordinována Západem, „je celé Putinova propaganda“, kterou se šéf Kremlu řídí od začátku invaze na Ukrajinu.


nj, když nechce ukončit válku, tak jí bude mít doma


1  
 #85214 

| Předmět: RE: RE: RE: Třešnička
14.08.24 10:41:28 | #85287 (3)

Možná to bylo puštěno schválně takto, aby se to poznalo. Člověk nikdy neví, lidi jsou vynalézaví.


 #85231