Rozcestník >> Náboženství >> CO JE TO EVANGELIUM ?

Informace

Název: CO JE TO EVANGELIUM ?
Kategorie: Náboženství
Založil: Kjara
Správci: Kjara
Založeno: 30.01.2020 12:04
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 149898x
Příspěvků:
1776

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: CO JE TO EVANGELIUM ? - Prosím o slušnou a solidní komunikaci. Vulgarity budou mazány.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1589

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.05.20 16:56:41 | #1589
Reakce na příspěvek #1585

Radko, nevěřím, že bys byla tak nechápavá. Doslovný význam výrazu "matka Boží" správně být nemůže, je to jen přenesený význam, metafora, která se holt ukotvila, ale není správně biblicky - protože jednoduše Ježíš nemá z Marie nic Božího, pouze člověčí, čili pouze a jenom metafora. Je-li totiž někdo rodičem Boha, předpokládá to jeho Božskou podstatu, ovšem Marie dala Ježíši přirozenost lidskou, a je nepodstatné, že je Bůh, protože Božství má z Boha, ne z člověka! Máš sice Radko, vytrvalost a paličatost obdivuhodnou, ale v Bibli rovněž není o matce Boží, ani o bohorodičce, ani čárka, tedy jsou to jenom lidské přídavky k Písmu, nejen že nepodstatné k evangeliu, ale ony to evangelium i zakrývají. Nestačí argumentovat tím tvým "my věříme, že..." - to si věřte čemu chcete - ale podstatné je co říká Písmo svaté, a to jak vidíš, o tom ani ťuk. Taková je Radko skutečnost, ať se ti to líbí nebo ne. Na nás se nemáš důvod hněvat, my se držíme pouze Božího slova.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.05.20 18:47:29 | #1592 (1)

Já se Jirko na tebe nehněvám, nemám důvod. Jednoduše ti jen nedůvěřuji, nejsi pro mě autoritou k výkladu. Byli a jsou na to jiní machři... nevěřím že si nepřečtli Bibli a ty jo.


 #1589 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.05.20 19:12:22 | #1594 (2)

Jo tak ty mi nedůvěřuješ:-) Radko, o mě tady nejde, já ti říkám jenom co je v Bibli, takže ne že nedůvěřuješ mně, ale ty nedůvěřuješ Bibli. Radko, dneska už nežijeme ve středověku, aby ti Bibli někdo vykládal a tys mu to odkývala, aniž by sis to mohla ověřit. Copak k Bibli nemáš přístup, anebo textu natolik nerozumíš, že ti ho musí někdo vysvětlovat, tlumočit? Ty ses ale projevila Radko, koukám bez faráře ani ránu. Mně je tohle jednání prostě nepochopitelné. Přece umíš číst sama ne? :-) Ty to máš vlastně stejné jako u svědků.