Rozcestník >> Náboženství >> CO JE TO EVANGELIUM ?

Informace

Název: CO JE TO EVANGELIUM ?
Kategorie: Náboženství
Založil: Kjara
Správci: Kjara
Založeno: 30.01.2020 12:04
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 144854x
Příspěvků:
1764

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: CO JE TO EVANGELIUM ? - Prosím o slušnou a solidní komunikaci. Vulgarity budou mazány.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1618

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.05.20 11:11:59 | #1618
Reakce na příspěvek #1617

Radko, to je dobře, že ses přesto ozvala, protože vidím, žes to zase špatně pochopila. Zkoumat Bibli detailně je něco jiného než ignorovat jedny z nejdůležitějších příkazů Boha, jakože se máme vyvarovat modlářství a spiritizmu. Neumíš asi odlišit důležité od méně důležitého respektive přikázání od informace. Ke mně prosím neměj žádnou zášť, já ti jenom říkám co je v Bibli. To co jsem napsal, byla reakce na svědky, kteří si myslí, že budou spaseni z tzv "přesného poznání" ale míjí to zásadní - evangelia Krista Ježíše. Já se držím čistého evangelia, protože jsem Krista přijal, v Duchu svatém, a proto mi láska a vděčnost k Němu, nedovoluje a ani nechci, kázat něco, co by Ho odvádělo někam na vedlejší kolej.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.05.20 11:43:24 | #1621 (1)

Nejde přece o to co si přečtete... sami takhle vystupujete vůči svědkům. Společenství křesťanů lze rozložit na x různých způsobů, církví a církviček. to jsem pochopila teprve teď. Nikdy dříve jsem si toho nevšimla . Protestanty jsem brala jako bratry a sestry, kteří prostě jen slaví trochu jinak a nevěří některým věcem a mají na to právo. Což je v pohodě. Ale že oni budou zpochybňovat elementární víru katolické církve, jako třeba úctu k Panne Marii, její panenství (spirituální záležitost), že ukazuje Syna (spirituální záležitost), že se Syn rodí z Pannny, to jsem nečekala... Nezlobte se na mě, asi patřím k té většině která ráda patří k Církvi a bere ji jako Telo Kristovo se všemi lidskými atributy, někdy horšími a někdy lepšími. Mějte se fajn, nebudeme si překážet.


 #1618 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.05.20 12:31:25 | #1622 (2)

Radko, co je to za řeč, že "nejde přece o to, co si přečtete"? Bible je inspirována Božím slovem a je to materiál ke čtení, aby se z ní vycházelo. Ovšem ne jako z mrtvé litery, ale jako z živého Ducha. A vůči svědkům máme výhrady takové, že se drží právě té litery a spasení vidí v přesném poznání - kam tahle věrouka staví Kristovu oběť, ani nemusím říkat. Ty se Radko držíš více tradice než Ježíšových slov a to se pak nediv, že z každého tvého komentáře je patrno, že nechápeš evangelium. Všechny ty sluníčkářské postoje, které mají Boží slovo zobecňovat, mlžit a kompromitovat nejsou k ničemu dobré, jsou jenom na škodu. Je jedno, jestli jsi katolík, protestant, pravoslavný, pohan, nebo dokonce ateista. Musíme se narodit z Ducha! Pak už není rozdílu mezi námi, protože poté jsme bratři a sestry v Kristu. V tom je ta jednota těla Kristova spojená Duchem svatým. Není v tělesném náboženství nebo v lidské moudrosti!

Radko, myslím, že se takhle můžeš teoreticky loučit do nekonečna, protože více než o pravdu, ti jde zjevně o to, mít v diskuzi poslední slovo:-)