Rozcestník >> Ostatní >> Excalibur

Informace

Název: Excalibur
Kategorie: Ostatní
Založil: Mnichal
Správci: Mnichal
Založeno: 06.12.2020 23:12
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 130309x
Příspěvků:
2406

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Excalibur - Vítám vás v Excaliburu v diskuzi ,kde se baví o všem u kulatého stolu ,jako pravý rytíři. Diskuze vytvořená pro ti co vchází v dobrém úmyslu bez negace.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #2046

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.12.24 19:08:26 | #2046
Reakce na příspěvek #2045

Pokud se budeme snažit pochopit druhé, nezbude nám pak čas na to pochopit sami sebe:-)


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.12.24 19:19:44 | #2047 (1)

Když chápeme sebe chápeme i druhé.


1  
 #2046 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.12.24 19:34:37 | #2048 (2)

Poznat sebe, to je práce na celý život, pane Mnichale.
Tedy jedno vylučuje druhé.:-)


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.12.24 19:45:26 | #2049 (3)

Proto píšu že jsi ještě mladá duše,proto se znám mnoho reinkarnací a vím co očekávat a stále se učím.Mas tam u tebe sníh?


1  
 #2048 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.12.24 19:50:03 | #2050 (4)

Já bych to nezamlouval:-)
Jasná (Chopok) 50 cm sněhu:-)


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.12.24 20:01:59 | #2051 (5)

Tady v Peci pod Sněžkou také mnoho, ráno po 5 nic odpoledne už jsem hrabal sníh a večer před chvílí také ty mladá duši. *29716*


1  
 #2050 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 06:02:32 | #2053 (6)

Ještě, že ten sníh padá z nebe a ne naopak:-)


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 07:24:04 | #2054 (7)

Jo ale už prší jsem ve Vrchlabi.


1  
 #2053 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 14:32:33 | #2055 (8)

U nás dneska pohoda. :-) Jak jsi došel? :-) Vrchlabí, to jsou vzpomínky. :-))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 15:16:20 | #2056 (9)

Přes kopce a lesní cesty. Ale už jsem doma a dělám do sklenic pikles za chvíli jdu pro zelí zítra vařím vege segedín.


1  
 #2055 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 15:18:41 | #2057 (10)

Ten bych ochutnala. Miluju segedín. :-)
Kolik to bylo km? :-) Myslela jsem, že jdeš na přes noc. Tak jen na otočku jsi byl. :-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 15:29:24 | #2058 (11)

Vyšel jsem kolem 6 ráno a po 8 už jsem tam byl. Takže tma byla.


1  
 #2057 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 11:17:51 | #2073 (12)

:-)) tak to jo, to jsi dobrej. Je fakt, když chvíli jdeš, že pak je tepla habaděj a pohoda. Vždycky si vezmu rukavice a pak si je zas musím sundávat. :-))
Jinak, myslela jsem to tak, že jsi šel přes noc na přespání k někomu. :-) ale nešel.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 14:44:37 | #2076 (13)

Šel jsem k barberu pěšky.


1  
 #2073 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 20:41:10 | #2080 (14)

Jo ták :O aha, takže cíl cesty barber. A jsi spokojenej? :-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 21:02:29 | #2084 (15)

No jsem ,nebyl jsem u něj přes 5 týdnů.


1  
 #2080 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 18:30:24 | #2060 (11)

Segedin mám ráda, občas ho varim .
*26763*


1 1  
 #2057 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 18:34:05 | #2061 (12)

Já také občas jen když je zelí domácí hotové tak si ho od prosince do března či května dělám.


1  
 #2060 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 19:08:26 | #2063 (13)

To jsi šikovný sám děláš zelí . Michale
Já ne.


1  
 #2061 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 19:34:00 | #2068 (14)

No musím těmi ecky v kupovanem straci že to zelí už dál nekvasí.


 #2063 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 11:15:04 | #2071 (13)

Jsi šikovnej. :-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 14:43:44 | #2075 (14)

Nejde o šikovnost jen se mi mění vztah k jídlu, že chci vědět co je v jídle.


1  
 #2071 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 20:46:36 | #2081 (15)

Ale jde o šikovnost. Ne každej, si doma bude nakládat zelí. Lidi jsou líní většinou a raději si v téhle době kolikrát něco koupí, než aby tomu dali čas, něco se naučili a udělali si domácí. :-)
Jsi šikovnej, ne že ne. :-)
I já jsem na tohle lenoch. Mít prostory, tak joo, ale to kvašení doma, ee, nebylo by kam a kde to skladovat. :-)
S tím že se ti mění vztah jídlu a záleží ti na tom, co jíš, to znám. :-) Někoho to omezuje, někoho ne :-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 21:04:42 | #2085 (16)

Mě to omezuje také,ale vidím v tom potenciál,budu si doma dělat do budoucna i přepuštěné máslo, teď zatím je máslo drahé,kouknu jestli bych si nevyrobil máslo sám. *29716*


1  
 #2081 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 21:13:51 | #2088 (17)

Přepuštěný jsem už si dělala nejednou. Je to jednoduchý. Musíš pomalu, opatrně, ale dá se. Mívá nádhernou, takovou lehce oříškovou vůni. Pořád ho chodívám očichávat, když si ho jednou za čas vyrobím. :-)
A taky jsem si s ním mazala kůži. V zimě to dělávám, když jsou mrazy. Jelikož mi jí hodně vysušují. Hezky se vstřebává. A pak voním jako máslooříško. :-)))
O tom že bych si utloukla vlastní, jsem taky už přemýšlela, ze šlehačky, ale zatím jsem se k tomu nedokopala. :-) ale znám se, dřív nebo později to zkusím taky. :-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 21:19:25 | #2090 (18)

V Indii v ájurvédě se mu říká ghi a dělá se podobně a berou ho jako lék právě i na mazání na tělo,pozvolna se vaří, vyvařuje se voda a vytahuje pěna, která se nevyhodí,ale použije třeba na bramborovou kaši, dá se na něm smažit jeho preparování začíná až od 220 stupňů Celsia. Vydrží dost dlouho, teď by vyšlo draho,ale až po vánocích klesne jeho cena což schválně se takto před určitými svátky zdražuje a pak zase cena jde dolů tak si ho koupím a udělám a budu používat na to smažení. *29716*


1  
 #2088 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 21:58:47 | #2091 (19)

Jj přesně, jak popisuješ, ta pěna se tahá a pozvolna vařit. A využít vše. :-) Proto jej teď taky nedělám. Když už tak raději použiju sádlo na mnohé, nebo olej. :-) Ale až přijdou mrazy, tak si ho vyvařím. Zas na mazání. Je nej a kdejaká mast, tělové mléko a podobně, je na tom cenově kolikrát mnohem jinde. Takže ghí se vyplatí a je opravdu příjemný. :-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 19:31:33 | #2066 (11)

Nejlepší je s uzeným masem:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 19:30:43 | #2065 (8)

Na sladké pusinky si budeme muset sníh sami našlehat:-)


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.12.24 19:34:52 | #2069 (9)

Také už jsem dlouho neměl


1 1  
 #2065 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.12.24 19:23:40 | #2078 (10)

Pošlu Vám nějakou:-))


1