Rozcestník >> Ostatní >> Excalibur

Informace

Název: Excalibur
Kategorie: Ostatní
Založil: Mnichal
Správci: Mnichal
Založeno: 06.12.2020 23:12
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 98391x
Příspěvků:
1904

Toto téma sledují (6):


Předmět diskuze: Excalibur - Vítám vás v Excaliburu v diskuzi ,kde se baví o všem u kulatého stolu ,jako pravý rytíři. Diskuze vytvořená pro ti co vchází v dobrém úmyslu bez negace.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
24.07.24 17:56:49 | #869

Já to blbě zkopírovala



| Předmět:
24.07.24 17:55:55 | #868

RECEPTY
Hledat
Hledáte recept nebo surovinu?
Přihlášení do mého Apetitu
PŘIHLÁŠENÍ
Uživatelské jméno
Zadejte Váš email, který jste uvedli při registraci
Heslo
Zadejte Vaše heslo

RECEPTY
NEJLEPŠÍ DEZERTY
Buchty a koláče
Zákusky a cukroví
Sladká jídla
Dorty
CO SI DNES UVAŘIT
Snídaně
Brunch
Oběd
Svačina
Večeře
APETIT NA CESTÁCH
Italská kuchyně
Francouzská kuchyně
Mexická kuchyně
Indická kuchyně
Řecká kuchyně
MASO A DRŮBĚŽ
Kuřecí maso
Kachna
Hovězí maso
Vepřové maso
Králík
ZAJÍMAVÉ INGREDIENCE
Ananas
Losos
Kozí sýr
Krevety
Mascarpone
Bezmasá jídla
Jídla z hub
Těstoviny
Polévky
VIDEO
VIDEO
Vepřové kotlety s hruškami
Kuřecí paštika
Italská cuketová polévka
PŘÍLEŽITOST
Dýňová polévka
Chilli con carne
Tvarohové knedlíky s jahodami
S Luckou v kuchyni: Jablečné koláčky
Špagety Profumo di Limone
Porcujte kapra jako profík
Drobečková navigace
Recepty
Ze zeleniny
Kolekce
44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte
44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte
Cukety patří k našim nejoblíbenějším prázdninovým plodům. Jsou neuvěřitelně tvárné. Sluší jim vaření, zapékání i studená úprava se zálivkou. Krásně zvláční také bábovku, muffiny i buchty z plechu. Pod článkem najdete 44 skvělých cuketových receptů!

Cuketa, tykev, cukína –⁠ co to vlastně je?
Pochází z Itálie (odtud i lidový výraz cukína odvozený z italského názvu zucca) a v našich končinách ji známe pod názvem cuketa. Velice často se však také setkáme s označením tykev.

Tykev je ovšem širší pojem zahrnující celý rod z čeledi tykvovitých, mezi jehož zástupce patří nejen cuketa, ale také dýně či patizon.
Cuketa, cenově dostupná zelenina poměrně nenáročná na pěstování, se těší veliké oblibě zejména pro široké využití v kuchyni.
Díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů působí příznivě na náš organismus.
Cuketa je zpravidla, podobně jako okurka, hadovitého podlouhlého tvaru a nejčastěji se setkáme se zeleným, žlutozeleným či žlutým zbarvením.
5x cuketa do skleničky
ČÍST ČLÁNEK
Snadné pěstování a bohatá úroda
Pěstování cuket zvládne i zahradník začátečník a nemusí k tomu mít ani velký zeleninový záhon, bohatě postačí i větší balkonový květináč. V průběhu léta dokáže, pouze díky pravidelnému zalévání, vyplodit až desítky cuket.

Rostlina sice velice rychle povyroste a překvapit nás mohou poměrně velké, často žíhané listy, ale na rozdíl od dýně nebo okurky není plazivá. Plod cukety má sklony přerůstat a je obecně lepší sklízet cukety menší, jelikož jsou chuťově lepší.
Přerostlé cukety tvoří z velké části voda, proto je jejich chuť méně výrazná. I pro ně však najdeme v kuchyni své využití. Tipy, jak cukety sklízet a skladovat najdete na webu našeho sesterského titulu Naše krásná zahrada.
24
receptů
Světová chuť cukety: Originální cuketová jídla z různých koutů světa
VŠECHNY RECEPTY
Kouzlete s cuketou v kuchyni
Možností, jak využít cukety v kuchyni, je nespočet. Rostou skutečně rychle, často se nám v kuchyni nahromadí a už nevíme, co s nimi. Nezoufejte, máme pro vás spoustu skvělých tipů, jak cukety využít do posledního kusu.

Naším letním evergreenem a naprostou lahůdkou, kterou připravíte do dvaceti minut a vytvoříte tak úžasnou večeři pro milovníky křupavých topinek, je topinková bomba.
Toužíte-li po lehkém svěžím obědě, kde se v chuti i vůni snoubí cuketa, bazalka a parmazán, určitě vyzkoušejte recept na Itálií inspirovanou cuketovou polévku, kterou si Italové oblíbili právě pro její svěžest a lehkost.
Zároveň dokáže skvěle zasytit i hladové jedlíky a pro její vyváženou chuť si ji určitě zamilujete. Jak cukety skladovat, jste se již dočetli výše, ale věděli jste, že je můžete také zavařit? Není to nic těžkého, a hravě tak vykouzlíte báječný pokrm využitelný na mnoho způsobů. Pusťte se do přípravy cuketové čalamády. Ve spojení s opečeným toastem či chlebem vytvoří kulinářskou delikatesu! Podávat ji můžete například ke grilovanému masu, ale hodí se i jako omáčka na těstoviny. Najdou se i tací, kteří čalamádu jedí samotnou a její zásoby pak doma záhadně mizí. Vhodná je i jako oblíbený homemade dárek pro rodinu a přátele.




| Předmět:
24.07.24 16:59:05 | #867

Svědomí v plamenech
Slzy držet je málo.
Málo lidí při mě stálo.
Vzpomínati je krásná věc.
Ale, co když mi dlužíš tanec?

Jak se mám přesto přenést jen?
Mám pocit, jak kdyby to byl zlý sen.
Vzpomínky na tebe stále vídám ve svých snech.
Přesto musím jít dál a bojovat.

Svědomí musím zpytovat.
Musím na tebe myslet tady a zas.
Stále tě mám v paměti, jak ďábelský kras.
Přeji si tě nevídati a přestat vzpomínat *16217*



| Předmět:
24.07.24 16:56:03 | #866

Svědomí musím zpytovat.
Musím na tebe myslet tady a zas.
Stále tě mám v paměti, jak ďábelský kras.
Přeji si tě nevídati a přestat vzpomínat.




| Předmět:
24.07.24 16:49:55 | #862

*2844* počasí je skvělé. *16217*



| Předmět: RE:
24.07.24 16:51:08 | #864 (1)

To ano tu svítí slunce k tomu fouká lehký vítr osvěžující


 #862 

| Předmět:
24.07.24 16:46:22 | #858

*34708* Hezký podvečer přeji.
Nešel mi internet tady doteď..prý nejde najít
IP. *34708*



| Předmět: RE:
24.07.24 16:47:31 | #860 (1)

U mě také od rána


 #858 

| Předmět: RE: RE:
24.07.24 16:48:32 | #861 (2)

Myslela ,že mě někdo nahlasil
Měli poruchu zas .


 #860 

| Předmět:
23.07.24 18:56:11 | #854

Vím jsi vegoš.
Umíš vařit.
Dnes Vám přeji hezký zbytek večera ........ *6769* *34708* *6769*
*2607* *2607* *2607*

A nikomu nevěřte



| Předmět:
23.07.24 12:57:18 | #849

Jdu si dát brýle 😊😊😊



| Předmět:
23.07.24 12:56:46 | #848

To píše....h..

Sojovou omáčkou



| Předmět:
23.07.24 12:55:06 | #846

Chci si pořídit křečka.
Je to dobrý nápad?
Je noční tvor vím
*16217*