Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5355100x
Příspěvků:
148481

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #10351

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
18.10.20 15:46:45 | #10351
Reakce na příspěvek #10345

Sestřičky a lékaři, co musí pracovat přesčasy, zatímco mnozí berou víc peněz za svou "práci", niž by se vystavovali jakémukoliv riziku, si samozřejmě zaslouží aspoň ten obdiv a úctu, ale na druhé straně už se to s tou mediální masáží trochu přehání, a každý extrém budí protireakci, takže se nedivím, že i ti, co zastávají jiný názor než je ten oficiálně akceptovaný, chtějí být taky vyslyšeni.
Viry tu prostě byly, jsou a budou. Lidstvo přežilo horší nákazy i když ne tak nakažlivé, zato s horšími průběhy a smrtností. Na chřipku umírají taky tisíce lidí, stejně tak na kornatění cév způsobené kouřením nebo infarkt způsobený nezdravým stylem života. Prostě tohle je život a životní koloběh.

Co ovšem naše civilizace nepřežije, je umělá hysterie, kdy místo co by se hledala řešení, se hledá důvod, aby se mohlo zakázat všechno a všem. Nakonec vám zase zakážou chodit do práce a lidi se budou asi pást na paloučku. Protože jestli spoléháte na to, že vás budou živit Němci, Rusi nebo Čína, nebo nedejbože USA... Pokud ti co se jich to týká se ochrání a budou je chránit i jejich příbuzní zodpovědným chováním, tak zemřou jen ti nezodpovědní nebo ti co si to zaviní sami.
Mimochodem, v knihovnách je k vypůjčení stará kuchařka z dob hladomoru, kde se dočtete, jak se musí upravit jehličí, aby bylo jedlé a ze kterých travin vás nebude bolet břicho. Taky taková březová kůra má být dobrá...:-)


 #10345 

| Předmět: RE: RE:
18.10.20 16:18:09 | #10352 (1)

Umělou hysterii ale nikdy nevyvolávala vláda! Ta byla naopak opozicí průběžně kritizována -mj.za nedostatek informací.Co ale pokládám za hlavní příčinu současného chaosu,to jsou různé podpisové petice,otevřené dopisy ap,které celou epidemii nejenom zlehčovaly,ale dokonce označovaly za jakési spiknutí a naplánované okleštění demokracie.Nejhorší na tom je,když mezi petenty jsou jména vážených lékařů a známých lidí.Co na tom,že nikdo z nich není epidemiolog..
Mě je přes sedmdesát a ani na okamžik jsem nepodlehla strachu,nějaké panice,ani jsem nemusela měnit svůj aktivní způsob života.Jediné omezení spočívá v nošení roušky v uzavřených prostorách,kde se pohybuje více lidí(MHD,obcho­dy).Přesto se občas dočítám,jaká že to jsem bázlivá ovce! *833*



| Předmět: RE: RE: RE:
18.10.20 20:53:07 | #10371 (2)

No, já patřím teda k těm anti-rouškařům, ale naštěstí nejezdím MHD, a v obchodech tady v Londýně se to zas tak přísně nedodržuje - stačí, když má člověk odstup a roušku na krku, ale nemusí ji mít ani na puse, natož na nosu, což by mi opravdu vadilo.:-)
Dnes jsem sledovala z archívu Otázky VM, a musím říct, že hodinu bych v tom teda určitě nevydržela sedět a ještě mluvit, navíc v přímém přenosu, jeden z nich (nevím jestli to byl Bartoš nebo Havlíček) se mě zdálo že trochu pokašlává, tak jsem si představovala, že to musí být opravdu průser, když je někdo s maskou hodinu ve studiu, a nemůže si ani pořádně odkašlat nebo si odskočit, protože to je všechno v přímém přenosu, to musí být dost náročné na nervy... - ale zvládli to naštěstí oba v pohodě.:-)


 #10352 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
19.10.20 07:55:39 | #10380 (3)

Kdo by asi tak miloval roušky-otravují všechny! O to víc si vážím těch,kteří s ohledem na ostatní trochu potlačí své ego a epidemická nařízení respektují.Pocho­pitelně je nebudu nosit v přírodě a dokud vláda nenařídí jinak,ani při pohybu v ulicích.
Já ani tak nelituji moderátory,či hosty OVM,jako prodavače v obchodech.



| Předmět: RE: RE: RE:
19.10.20 00:03:30 | #10372 (2)

Oposice se snažila kritizovat vládu, ale sama často nevěděla z které do které.


 #10352 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
19.10.20 07:56:03 | #10381 (3)

Je to strašně laciné.



| Předmět: RE: RE:
19.10.20 05:48:49 | #10373 (1)

Lidstvo přežilo horší nákazy ...

Zajisté, ale také vymřela nemalá část obyvatelstva a po epidemiích následovaly hladomory, bezpráví, loupeže a vraždy pro kousek toho žvance. Myslím si, že tohle nechtějí ani ti nejzavilejší odpůrci současných vládních nařízení.

Psala jsi také o tom, že se na sezónní chřipku a na jiné choroby umírá také, souhlas. Ale v současnosti jde o to, že tenhle COVID-SARS ještě není prozkoumaný, že se tedy neví, jak se bude pandemie dál vyvíjet a že proti nákaze ještě není účinná vakcína..

Lidem považujícím tuto nákazu za chřipečku by se dalo doporučit, aby se mrkli do nemocnic, kdopak to tam obsadil lůžka. Určitě to nejsou lidé sice nakažení, ale bez příznaků, nebo takoví s lehounkým průběhem, kteří si na tejden lehnou doma do postele a pak jsou zdraví jako rybička. Nejiné je to s hrozbou opětovného vyčerpání zásob (nedostatkem) ochranných prvků pro zdravotní perzonál. A také mnohde omezení jiných naplánovaných lékařstkých zákroků.

Zkrátka škodlivá je jak ignorace tohoto viru, tak panika z tohoto viru. To minimum, které může prostý člověk dodržovat, je hygiena a obezřetnost.

Mohu ještě připomenout poslední roky vládnoucího největšího génia světa (tehle titul si prý sám udělil) a prezidenta Rumunska. Prý se k lidem v důchodovém věku nesměly posílat sanitky a pro takové nebyly léky ani v nemocnicích a ani v lékárnách.


 #10351 

| Předmět: RE: RE: RE:
19.10.20 07:04:28 | #10374 (2)

Souhlas, myslim, ze pohled do nemocnice by vsechny ty "bojovniky za svbodu" probudil, jejich postoj je neskonale sobecky, ja ziju a co je mi do ostatnich.."Ru­munsky model" prevzali ve Svedsku, aniz by respektovali , ze prave starsi generace se zaslouzila o blahobyt, ve kterem oni dnes mohou zit..


 #10373