Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5920598x
Příspěvků:
151939

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #115636

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
01.09.23 06:01:28 | #115636
Reakce na příspěvek #115635
Zde na úterní bizár strany SMER reagovala Slovenská strana demokrati...Plně se ztotožňuji s jejich názorem, že kolaborací s mafiánským Ruskem a návratem ke komunistickým heslům a bolševickým diktátorům, se moderní demokratický stát stojící na vládě práva, jenž má uspět ve světové konkurenci, vybudovat nedá...Takto se dá vybudovat leda otrocký mafiánský protektorát, nebo gubernie:

 #115635 

| Předmět: RE: RE:
01.09.23 06:02:13 | #115637 (1)

Na Slovensku se hraje o budoucnost Evropy, říká eurokomisařka Věra Jourová...,,Nej­větší tlak ruské propagandy – což je teď asi největší zátěž Evropy, je to vlastně stav, kdy jsme v informační válce – tak z dat lze vyčíst, že je na Slovensku, což je extrémně nebezpečné teď před volbami. Vidíme veliký tlak v Bulharsku. Z mimounijních zemí je to Srbsko. A bohužel vidíme taky soustředěnou sílu ruské dezinformační scény v Německu...Co se s tím dá dělat? Na Slovensku vidíme, že se to i odráží v předvolebních preferencích strany SMER Roberta Fica, který je v tuto chvíli favoritem voleb a jehož rétorika je na hraně dezinformací. – Vždy je kombinace ruské propagandy a silného domácího hráče, což je případ slovenského SMERu, nejnebezpečnější situací. Co se s tím dá dělat? Na prvním místě mám vždy kvalitní, otevřenou a srozumitelnou komunikaci ze strany těch, kdo vládnou. Pokud to nejsou ti, kdo už jedou na té dezinformační scéně. Pak vzdělávání, osvěta, vysvětlování. Pak je to ověřování faktů, silná mediální scéna a nezávislá média. A pak je to oblast, kterou bych nazvala reakcí práva, postihování poplašných zpráv a válečné agrese.
Jak hodnotíte předvolební mítinky Roberta Fica a jeho rétoriku? Třeba včera v Topolčanech řekl, že válka na Ukrajině nezačala loni. Začala v roce 2014, kdy ukrajinští nacisti a fašisti začali vraždit ruské občany na Donbase a v Luhansku. Co na to říkáte? – Politické kampaně jsou čím dál tvrdší, ale zároveň je potřeba vidět, jestli kandidáti, kteří chtějí vyhrát za každou cenu, se uchylují ke lžím, které jsou ověřitelné. Toto je ověřitelná lež. (…) Agrese, sprostota v kampaních, to naprosto odmítám. Co se týče Roberta Fica, tak jeho útoky na prezidentku Čaputovou daleko přesáhly jakoukoli únosnou míru vkusu a slušnosti.
Na Slovensku se hraje o budoucnost Evropy, protože to je země, která by mohla za určitých okolní změnit kurz a omezit demokratické principy. Neříkám to proto, abych někomu nahrávala ve volbách, to si jako komisařka nemohu dovolit. Ale rétorika některých stran dává tušit, jakým směrem by tu zemi vedly. Na Slovensku je ta kampaň hodně ovlivněna ruskou propagandou...Více v článku: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-eurokomisarka-jourova-vysvetluje-jak-se-eu-dari-v-boji-s-dezinfoscenou-236182


 #115636 

| Předmět: RE: RE: RE:
01.09.23 06:07:39 | #115638 (2)

Kolem Česka hrozí velký průšvih. Brzy si nejspíš budeme (na chvíli?) gratulovat, jak jsme normální...Hitler rozhodně nebyl jenom špatný. A hlavním opozičním politikům je potřeba zakázat kandidovat ve volbách. To je jen malý výběr z názorů lidí, kteří se už brzy mohou dostat k moci. A to v zemích bezprostředně sousedících s Českem. Někteří z nich už moc mají. Třeba Jaroslaw Kaczyński, faktický vládce Polska a muž, který chtěl pomocí speciální komise dostat z voleb svého hlavního konkurenta. Nebavíme se tedy o nějakých banánových republikách, ale o střední Evropě. Politicky se tu připozdívá, v nadcházejících měsících dojde k řadě zásadně důležitých voleb, o kterých, žel, v Česku skoro nemluvíme. Přitom je pro nás dění v ostatních zemích Evropy stále důležitější..­.Výsledkem těchto voleb může být, že se Česko stane jednou z mála vlastně normálních zemí v regionu. Tedy zemí, kde je u moci vláda, s kterou můžete souhlasit či nesouhlasit, klidně ji – oprávněně – ostře kritizovat za to či ono, ale nemůžete ji osočit, že je jejím cílem rychlá či pomalá demontáž demokracie nebo snaha dostat Česko pryč od Západu. Takovým (skoro) ostrůvkem může Česko opravdu už brzy být. Otázkou ovšem je, na jak dlouho. Ne že bych, jako mnozí, trpěl přesvědčením, že Andrej Babiš je stejným autoritářem jako Viktor Orbán. Ale pokud by tu po příštích volbách skládal nikoliv demokratickou koalici, ale vládl s Tomiem Okamurou nebo třeba Jindřichem Rajchlem, pak by byly všechny obavy opravdu namístě..https://vikend.hn.cz/c1-67235730-kolem-ceska-hrozi-velky-prusvih-brzy-si-nejspis-budeme-na-chvili-gratulovat-jak-jsme-normalni


1  
 #115637 

| Předmět: RE: RE:
01.09.23 06:41:48 | #115639 (1)

říká Jaro Naď absolvent různých kurzů *30039* bývalého času ministr obrany....proč ho tam asi nechtějí *30380*


 #115636