Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 6659163x
Příspěvků:
163908

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit , propagačních videí a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #127198

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.11.23 23:12:42 | #127198
Reakce na příspěvek #127182

K tomu musím doplnit ještě to že na rozdíl do tebe nepokládám ani ohrožení strategické bezpečnosti za důvod k vojenskému vpádu na území druhé země. Je to podstatná záležitost,ano,ale ani tento důvod neopravnuje na vojenský vpád do jiné země. Stejně jako by to neomlouvalo hypotetický vpád USA na území dejme tomu Mexika,s tím že USA si hájí jen Americké strategické zájmy. Ovšem prokázaná perzekuce a násilí na proamerických obyvatelích na území Mexika je už jiná záležitost. Ruská federace musí prokázat že Ukrajinský režim perzekuoval místní obyvatele na východě Ukrajiny před únorem 2022. At toto Ruská federace doloží a pak to celou válku vrhá do úplně jiného světla. Pokud ale se toto nedělo a jedná se jen o jistou ochranu strategických zájmů,tak je to akt vojenské agrese Ruské federace. Takhle k tomu přistupuji já. Já osobně se přikláním k tomu že se to DĚLO. Ale to musí posoudit pak nezávislí vyšetřovatelé.


 #127182 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.11.23 23:52:12 | #127217 (1)

Tak zde nesouhlasím. jakékoli formy útlaku národa lze řešit v případě Ruska zcela jinými prostředky = dodávky ropy, plynu, obchod, žaloby k mezinárodním institucím. Zde na 99% platí problém červené čáry. Jak jsem psal jinde, ty se od konce 2.SV objevily 2x, jednou ze strany USA 1961-Karibská krize, podruhé ze strany RF v roce 2008, coby reakce na nabídku přijetí UA a Gruzie do NATO. Putin jednoznačně prohlásil, že nedopustí další rozšiřování NATO k hranicím RF. Snažil se získat na svoji stranu vládu USA, na které opakovaně chtěl závazek, že nebude podporovat přijetí těchto států do NATO. USA to odmítly, naposledy v listopadu 2021. Putin si prosadil svou využitím ustanovení charty NATO, která nedovoluje přijetí státu, který nemá urovnány vztahy se sousedním státem. Tak vyřešil Gruzii. A když narůstalo nebezpečí přijetí UA do NATO u Ukrajiny, zařídil si elegantní anexi Krymu. Povstání separatistů bylo z počátku spontánní, neorganizované Kremlem, později vojensky podporované. To jistilo zachování stávajícího rozložení sil NATO-RF. V okamžiku, kdy se vláda UA začala holedbat vybojováním území separatistů a Krymu svoji armádou, začal Kreml na hranicích soustřeďovat svá vojska a po selhání posledního pokusu řešit záležitost diplomatickou cestou, vydala se vojska RF dle vzoru invaze 1968 zjednat nápravu změnou vedení státu. To se nepovedlo, Vojska RF se postupně stáhla a vytvořila frontovou linii. Ukrajinci jásali, jak s Rusy vycouvali...


 #127198 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.11.23 00:44:16 | #127257 (2)

I v Karibské krizi to byla červená čára Rusáka - rozmístění tomahawků v turecku. je na to rusko tehdy reagovalo jinak, takže dotlsčilo i usa k pro změnu "jeho červené čáře"

Zásadní a neokecatelný problém je v rozdílu, kdy v karibské krizi už ty trakety byly navezeny a náváženy, fyzicky (a vida, bohatě to stačilo zastavit až v té chvíli objektivního fyzického navážení raket jednou i druhou stranou)

zatímco "dnes" se psychopat posral v situaci, kdy se nic uvedeného NEDĚLO A NEMĚLO DÍT.
Tudíž je jediným viníkem toho všeho.


 #127217