Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5747597x
Příspěvků:
150994

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #145710

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: Pro Honzu Vichra -- odpověď…
17.03.24 19:38:12 | #145710
Reakce na příspěvek #145672

Obě strany byly donuceny stáhnout rakety. To je plná pravda, vy pracujete s polopravdou. V dohodách se USA zavázaly ručit za suverenitu a nedotknutelnost Kuby. Jinými slovy, USA nedovolí komukoli na světě, aby tam jakkoli zasáhl. Funguje to dodnes. (A pozor, takto se dohodli USA a SSSR bez účasti Kubánců, o nich bez nich).
Dle mého soudu vše ukazuje na to, že podobné řešení si představoval Putin v záležitosti UA a Gruzie. Byl odmítnut.


1  
 #145672 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Pro Honzu Vichra --…
17.03.24 19:45:20 | #145712 (1)

To by mne zajímalo, co by USA stahovaly z gruzie a ua za rakety *27179* *27179* šiši to je blbec .-))))

ano, za karibské krize se vedla dohoda o už rozmístěných raketách .-)))))))))))))))) v pořádku .-)))))
v 2021 chtělo rusko vést debatu o stažení nerozmístěných raket, kdy v 2013 dokonce ani žádné rozmístění nehrozilo .-)))))))))))))))))
ten člověk je vážně debil .-)))))))))))))­)))))))

bez účasti kubánců o nich be nich nikdo nerozhodoval - pouze o ruských raketách :-)))))))))))))­)))))))))))

pokud si psychopat představoval podobné řešeí, měl jednání vyvolat před 2014 a žádnou agresi proti UA neučinit dodnes :-))))))))))))))))) JE TO FAKT BLB :-)))))))))))))­))))))) i kolečko plný písku má vyšší IQ .-))))))))))))))


 #145710 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Pro Honzu Vichra --…
18.03.24 11:02:30 | #145770 (1)

Ty náš malej popleto : o nich bez nich - za karibské krize se usa s ruskem NEDOHADOVALI O KUBÁNCÍCH, ale pouze o ruských raketách. a ano, samozřejmě, že mezio USA a RUSKEM MŮŽE VZNIKNOUT DOHODA, že dotyční příslušní nepodpoří vstup UA do NATO - opakovaně jsme ti psal, že to s emohlo rusko pokoušet dohodnout s jakýmkoli členem NATO nebo s NATO jako celkem - německo, francie a pár dalších vstup UA do NATO odmítali, jistě by rusku vyšli nenásilně vstříc.

v případě ukrajiny ale bylo to "o nich bez nich" o něčem úplně jiném - tedy o podmínkách ruska, že si ponechá krym, DLR, LLR (kterou mu UA odevzdá v administrativním hranicích, tedy cca půlku LLR, kterou měla pod kontrolou UA a nikoli Rusko), atd atp

Ta anexe krymu, zabrání donbasu a zničení ukrajiny, to je ten problém "o nich bez nich", ten se na Kubě neodehrál, tam jednání nekomplikoval a nestavěl do nepřijatelnosti - tam se rusko a usa prostě jen dohodly mezi sebou, že svoje rakety odněkud odvezou a už je tam nikdy neumístí

to u ukrajiny už opravdu nešlo, po tom, co psychopat spáchal od února 2014 :-)))))))))))))))

o "asvých" raketách, kam je umístí nebo ne, usa s ruskem samozřejmě jednat mohli .-))))) ale muselo by to proběhnout bez zatažení UA jakkoli do toho problému, natož tak, jak to předvedlo rusko
a přesně takhle usa odpověděly rusku na to jednání z prosince 2021 a následně v lednu 2022 : ponechání kusů UA rusku je nepřijatelná podmínka, usa nebudou jednat o (ztrátě území) UA bez UA. Uvedneé musí být vráceno, odškodněno, pokud sama ukrajina neřekne, že a za jakých podmínek na tom netrvá.
Ale o neutralitě UA USA jasně sdělily, že se jednat dá a jsou ochotny. Samotná Ukrajina to Rusku nabízela hned v březnu 2022.
Ale i ona chtěla zpět všechna okupovaná území. Donbas hned, o Krymu měl vzniknout 15letý dohodovací prostor.


 #145710