Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5744827x
Příspěvků:
150994

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #145961

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.03.24 03:01:12 | #145961
Reakce na příspěvek #145920

Věk Hitlera jsi uvedl ty coby naději...
V roce 1991 vznikla samostatná Ukrajina. Souhlas získala po slibem, že se vzdá jaderných zbraní a nebude jakoukoli formou součástí vojenských bloků. (Slib nejen Rusku). Podruhé se ústavně prohlásila neutrálním státem, když se před tím snažila zahájit přístupová jednání k NATO. (2007-2008). Následoval Majdan, který už byl jednoznačným signálem dalšího směřování... Ano, Francie v roce 1936 nezasáhla. RF naopak zasáhla bez boje v roce 2014 anexí Krymu a dosáhla toho, že se cesta do NATO pro UA zavřela. V roce 2022 pak RF zasáhla vojensky s cílem vrátit vládu UA která podporovala neutralitu. A zasáhla proti velmi dobře vyzbrojené armádě UA mající početní převahu, podporovanou NATO. Stát se to nemuselo, snaha jednat byla! Stejně jako nemusely být americké rakety v Turecku, sovětské na Kubě. Pořád doufám, že tato válka skončí tak, jako Karibská krize, že pořád obě jaderné velmoci cítí odpovědnost za existenci lidstva a nedovolí další stupňování války. Možná jsem nesmírně naivní až úplně blbý, ale hádám, že jediný problém s tou válkou na Ukrajině teď mají USA v tom, jak zdůvodnit její vyprovokování, aby nevypadaly jako viníci této války, když budou muset přiznat, že UA a Gruzie do NATO nepůjdou. Opakuje se příběh Karibské krize.


 #145920 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.03.24 11:16:22 | #145987 (1)

Ne ne, v 1991 nic neslibovala. To až v 1994 ZOBCHODOVALA jaderné zbraně (odevzdání jich rusku) za Krym. žádnou neutralitu nikdy neslibovala.
nebo jsi schopen ten slib doložit?

Nesnažila se zahájit vůbec nic - zeptala se, jestli by někdy m,ohla do NATO vstoupit, dostalo se jí odpovědi, že NATO nezavírá dveře před nikým, evropské západní země však v té době rovnou odmítly, že by Ukrajinu v té době přijaly.

Neutralitu do ústavy UA vepsal PRORUSKÝ PREZIDENT JANUKOVYČ, zjevně pod tlakem rusáka, ale proti tomu nic.

Ani Majdan nerušil neutralitu a nějaké směřování do NATO v tom nacházíš jen ty a tobě podobní cvoci :-))))))))))) Protože NATO by vůbec nejednalo s nedemokraticky zvolenou vládou UA a demokraticky by tam nikdy nepřevážýili náckové, v UA vládě, a i kdyby ano, ani s těmi by NATO nejednalo. Pouze v případě demokratické vlády a po splnění všech podmínek pro vstup do NATO. Nicméně o to Majdanu vůbec nešlo, jak si stále sugeruješ jen proto, aby ses nemusel pustit svých fantasmagorií - naprosté většině majdanistů šlo jen o to, aby UA směřovala k západu, jak slíbil i Janukovyč.

Ztušení neutrality a žádost o vstup do NATO přišel naopak po 2014, tedy po roce, o kterém ty píšeš, že tím zabránil UA vstoupit do NATO .-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­)) To je srandovní :-)))))))))))))­)))))))))) Právě díky anexi Krymu nakonec souhlasili s případným vstupem UA do NATO i ty země, které to původně odmítaly :-)))))))))))))))))

V roce 2022 rusák zasáhl proti možnosti, že si ukrajina vezme zpět ruskem okupovaná území (reálná hrozba), a samozřejmě že to se nejlépe řeší proruskou vládou, tedy změnou režimu. snažit se to držet silou je příliš drahé - to už rusák poznává 2 roky .-)))))

Když si konečně přečteš link od potuy, zjistíš, proč rusák zasáhl jen s 180000 vojáky, nicméně to, co všechno zprvu dobyl, nesvědčí o nějaké obrovské přesile ukrajinské armády, navíc i když vyzbrojované pomáhajícím západem, pořád 10x slabší (žádné rakety, žádné moderní zbraně, v naprosté většině jen přebytky a uloženky po CCCP v postkom zemích :-)))))))))))))­))))))))))) skutečná pomoc moderními zbraněmi začala naopak až právě po 2022 :-)))))

Snaha jednat ze strany ruska nebyla vůbec žádná. před 2014 kde nic tu nic, v 2021 po velkém tlaku světa, hlavně západu, aby rusák s UA jednal - ten to odmítal, nakonec si vynutil jen na jednání s usa a na něm vznesl nepřijatelné podmínky a tím, dle mého záměrně, způsobil, že jednání nebylo úspěšné :-)))))))))

Tato válka už nemůže skončit, a nikdy nemohla, jak karibská krize, protože ruský prase už rozjebalo ukrajinu a ještě navrch si jí kus chce nechat,.. kuby se karibská krize v podstatě vůbec nedotkla, jen si rrusák odvezl již přivezené rakety.
další stupňování války a alespoň dohoda může být, pokud rusák odejde z ukrajiny. z celého jejího území, z oficiálních hranic.
a teď otázka za 500 : může si to putler dovolit udělat dobrovolně, jen za slib, že UA Nvestoupí do NATO?
navíc by samozřejmě rusák musel nahradit všechny způsobené škody.
Nic uvedeného není stejné jao v karibské krizi, dokonce ani ten prvotní důvod, navážení raket na území toho třetího státu, se nekonalo a nemělo konat :-)))))))))))))­))))))))))
USA tu válku samozřejmě nevyprovokovaly čili žádný problém nemají :-)))))))))))))))))
Ani UA ani Gruzie do NATO jít neměly a USA nemusí přiznat, že tam nepůjdou :-))))))))))))))

S karibskou krizí to tedy zjevně nemá nic společného a to tvéje "možná" klidně zcela vypusť :-)))))


 #145961 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.03.24 13:56:25 | #146101 (2)

Nenene žádné jaderné zbraně za Krym o tom se nikdy nemluvilo *47*


 #145987