Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5744022x
Příspěvků:
150994

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #146069

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.03.24 12:09:57 | #146069
Reakce na příspěvek #146049

???
Pane Bože, ty to vidíš ......

Já ti jasně vysvětlil, proč jeho vyjádření / trvzení nepovažuji za realistické -dnalo se o větu o "milionech mrtvých ukrajinců"
2 vysvětlující příspěvky jsme ti k tomu napsal!!!!
co do toho pořád taháš to další?

u toho platí to, co jsme napsal, ale to není JEHO tvrzení, ale nějaký můj závěr : v rámci (jestřábí) snahy o vyzbrojení polska operuje přehánením stávající situace k dotlačení odpovědných k vyšší připravensoti na válku s ruskem. COŽ JE DOBŘE a to určité přehánění je v politice obecně známo a používáno, vždy jde o to, k jakému účelu je "zneužíváno" - jestli k větší obranyschopnosti nebo větší rozežranosti důcchodců a státních parazitů

Pokud bys i tohle chtěla hodnotit z pozice reality, já se tu k tomu vyjádřil v reakci na disputaci kolem herakleitovo příspěvku o jistotě války ruska a evropy/NATO - napsal jsme jasně, že já osobně si nemyslím, že ta válka bude, rusák na tu konvenční prostě nemá a nikdy mít nebude (nic, ani lidi, ani zbraně, ani vojevůdce, nic - kdyby jim věčně někdo nepomáhal, proserou vše, do čeho se pustí). takže vidím jen dvě možné verze případné války ruska s eu/NATO :

  1. je ta, kterou ostatně ruskej dobytek celou dobu vyhrožuje, tj. ta jaderná verze. ale ani tady si nemyslím, že se do toho rusák pustí, znamenalo by to jeho totální konec.
  2. a nebo omezená válka s NATO o ty tři pobaltské státy. ta by mohla být konvenční jako s ukrajinou a samozřejmě je otázkou, nakolik by zafungoval článek 5 NATO, ale myslím si, že po zkušenostech s UA by zafungoval a NATO by ty země opravdu bránilo.

Takže já jsme ve věci možné války, navazující na tu na UA, mírný optimista, nicméně uvědomuji si, že stačí hrozně málo a vše je jinek - kldyž putler včas chcípně nebo mu někdo pomůže, může tahle válka druhý den skončit. pokud se k tomu dostane ještě nějaký větší vrah než putler, může naopak dojít i na tu jadernou.

čili :
miliony mrtvých ukrajinců NENÍ REALITA
scénář s válkou RF vs Evropa/NATO také není aktuálně realitou, ale jistěže existuje procento pravděpodobnosti, a ne zas jen malinké, že k tomu může dojít.

tak jaký realismus vlatsně u generála shledáváš?

to, že s emusíme všichni, nejen polsko, na tu válku připravit, to je "možnost reality", možnost možnosti, vyplývající z chování ruskýho dobytka. rozdíl je, že my to chceme řešit tak, jak je to správně, tedy svou přípravou na tu válku a ne jako to ruský prase vojenskou agresí do druhé země, kdy ani žádná válka nehrozila, ani ten posranej vstup ua do rf.


 #146049 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.03.24 16:01:48 | #146143 (1)

Takže se můžeme vrátit na začátek a konstatovat ,že já jeho tvrzení pokládám z vojenského hlediska za realistické a ty nikoliv. O tom jediném to bylo. *24670*


 #146069 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.03.24 18:50:41 | #146158 (2)

Jistě, takhle to můžeme uzavřít.
Snad s dovětkem, že já vysvětlil, proč to považuji za nerealistické, tys nedoložila nic.


 #146143