Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5403419x
Příspěvků:
148933

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1476

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Pražský…
11.05.20 13:00:23 | #1476
Reakce na příspěvek #1474

To přeci byla ta nejméně vhodná osoba! Proč by to vůbec dělal,když nás právě on do ruských vod směroval? *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.05.20 11:41:15 | #1500 (1)

S tím Gottwaldem to nebylo jednoduché. Stalin neměl Gottwalda rád a Gottwald si toho byl vědom. V 70.letech se v západní Evropě zrodil koncept eurokomunismu. Motali se kolem toho bývalí čeští komunisté, kteří po sovětském zásahu uprchli na Západ. Byly kolem toho diskuse a vznikl názor, že Gottwald byl prvním eurokomunistou.
Po zřízení Informbyra na schůzce ve Sklarské Porembě, měla být KSC podrobena zevrubné kritice, neboť bylo na sovětské straně podezření, že Gottwald chce nastoupit cestou po které se zakrátko vydal Tito. Jenže nakonec sověti KSC nekritizovali, kritika tam zazněla z řad maďarských komunistů a to ještě kvůli českému nacionalismu.

Gottwald nebyl žádnou výraznou osobností , jako třebas byl ten Tito. Je dnes nezodpovězenou otázkou proč se vlastně Gottwald vůbec dostal do vrcholového vedení KSC. Když mnohem erudovanějším byl třebas ten Sverma. Ten Stalin možná Gottwalda nesnášel ani ne kvůli nějaké buržoazní úchylce, ale kvůli neschopnosti.
Takže Gottwald byl nejméně vhodnou personou pro nějakou samostatnou politiku. Podobně v tom byla i vznikající nekomunistická oposice. Největší šance na úspěch v potýkání s komunisty měli Lidovci. Podobně jako v Itálii, Rakousku, Francii, Belgii. Jenže Hála se Šrámkem měli asi takové schopnosti jako Gottwald. Šanci by mohl mít ten Tigrid, jenže neuspěl ani u těch Lidovců.
Situace jako dnes. Nejsou lidi !


 #1476