Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5388688x
Příspěvků:
148787

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #151891

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.05.24 18:33:40 | #151891
Reakce na příspěvek #151880

Proč ne? Mají nějaké omezení a nějaké úkony dělat nemůžou, třebas zdvíhat břemena, protože mají vylezlou kýlu, ale celou spoustu jiných věcí můžou dělat naplno, takže třeba musí mít v práci kolegu partnera, kterej ty těžký věci odnese, nebo je to špatně?

Myslím, jestli je špatně, že někdo pobírá částečný invaliďák za to, že nemůže dělat všechno a my ho omezíme na dalším výdělku jen proto, že sice dělá naplno, ale jinou práci ve svém oboru, Takže ten můj známý instalatér neleze (nemůže) lézt po lešení, a tak proto mu nedovolíme dělat naplno něco jiného, třeba seřizovat a opravovat plynové spotřebiče (což právě ten muž dělá). To nejde nechat lidem v práci svobodu?


 #151880 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.05.24 21:26:09 | #151912 (1)

Lze, pokud budou placeni sovbodně od zákazníků. Pokud jsou v tom peníze státu, je po svobodě.
Jak píšu - klidn ěať ukončí svůj invaliďák a dělá naplno to, co může. koneckonci o ID žádal on, stát mu ho nejspíš nevnuvoval.

přijde mi nenormální, aby mohl něco dlat naplno za plnou tržní hodnotu asoučasně pobíral ID za to, že něco nemůže. to by pak muselo být ID i na IQ, které také mnohým znmožňuje dělat všechno, co by třeba chtěli.

normální důchod je něco jiného, tam je to důchod po splněníé potřebných kriterií a jestli člověk ještě chce nebo může si přivydělávat, to je skutečně jedno.

ale u ID CHCE ČLOVĚK PŘISPĚT OD STÁTU, PROTOŽE NĚCO "NEMŮŽE" A PŘITOM MŮŽE TŘEBA VŠECHNO? TO JEW DIVNÉ, NE? svoboda je v tom, že dotyčný se může ID zříci a dělat stále stejně (naplno) to, co dělá. ID je přiznáván těm, co jsou z plnohodnotného života zdravotním stavem vyřazeni, ne těm s pihou pod okem.


 #151891 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.05.24 16:44:40 | #152048 (1)

Nikdo nemůže dělat všechno, přesto částečný invalidní důchod berou jen někteří.
Já třeba nemůžu dělat ve výškách, mám závratě, ale důchod na to nemám. Taky nemůžu dělat modelku, protože su škaredé jak řiť. Jiní nemůžou dělat zase jiné věci, třeba když je někdo blbý, nikdo mu nesvěří konstrukci lokomotivy, ale klidně může být manažerem a brát víc, než ten konstruktér. A tak dále.
Pochopitelně, s přibývajícím věkem roste počet omezení toho, co lidé můžou, či zvládnou dělat. Většina z nás se tomu přizpůsobí a nikam žebrat nechodí. Někteří však rok prošvindlují na neschopenkách a vydyndají si ten částečný důchod (známý doktor je k nezaplacení), aby pak mohli znovu nastoupit do práce na plný úvazek a měli k výplatě ten vysomrovaný a vyšvindlovaný příplatek, kteří jeho stejně výkonní kolegové od státu nepobírají. Najednou žádné problémy nemají, neschopenky se nekonají a normálně chodí do práce a ještě jako bonus mají kartičku na parkování na místech pro invalidy. Takže ano, toto je určitě špatně a je mi z těch vychcánků na blití.
Vůbec nezávidím jakýkoliv invalidní důchod komukoliv, komu právem patří. Tedy opravdu postiženým.
Ale určtě nepatří komukoliv, kdo je schopen normálně na plný úvazek pracovat, byť ne zrovna na pozici, která by se mu líbila. V těch důchodech je neskutečný brajgl, někomu ho nedají, byť sotva leze.


1  
 #151891