Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5540178x
Příspěvků:
149835

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #152557

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.05.24 02:24:46 | #152557
Reakce na příspěvek #152512

Milý kraku, náš malý lidumile, který neváhá vyhladit všechny palestinské dětičky a ještě se tím chlubí. Tak především by sis měl uvědomit několik zásadních věcí, když sem už kopíruješ nějaké linky z wikiny o tom, co je genocida - tu definici si snad každý je schopen sám vyhledat, takže to tady nemusíš celé kopírovat, stačí zadat link. Místo toho bys měl spíš uvést souvislosti, tedy jakou to má spojitost s Ukrajinou, případně s Izraelem.
Jelikož toho nejsi schopen, a místo toho ses zase pustil do urážení Kvída (aniž by se proti tomu správci nějak ohradili, ale to už je asi tady normou), tak ti to tady aspoň stručně vysvětlím, ve třech bodech.

  1. Na Rusko (pokud vím) doposud nebylo podáno jediné obvinění z genocidy, naopak, Rusko obvinilo z genocidy Ukrajinskou vládu, která (aspoň podle nich) páchala genocidu na obyvatelích Donbaské a Luhanské oblasti. Takže Ukrajina se pouze bránila tomuto obvinění - viz odkaz níže.

https://www.pravniprostor.cz/clanky/ostatni-pravo/koncepce-zlocinu-genocidia-ozbrojeny-konflikt-na-ukrajine

  1. Co se týká izraelsko-palestinského konfliktu (Potua doufám promine, že opět srovnávám tyto dvě kauzy), tady bylo podáno na Izrael už několik žalob z páchání genocidy, kterými se mezinárodní soud v Haagu momentálně zabývá - takže tady je to podloženo konkrétními důkazy, které nejde smést se stolu tím způsobem, jakým argumentuješ ty (tedy že za tu genocidu svých dětí jsou vlastně zodpovědní jejich rodiče, nikoliv Izrael, který je plošně bombarduje bez toho, aby pro ně zajistil humanitární koridor pro jejich bezpečí.
  2. Jak napsal Kvído, i během 2.sv.války docházelo k válečným zločinům ze strany spojenců. Německo bylo za 2. SV systematicky plošně bombardováno bez jakýchkoli ohledů na civilní obyvatelstvo. Vrcholem bylo zničení Drážďan, kde během dvou dnů zahynulo na 40 tisíc civilistů, aniž tam byl wehrmacht.Byl Byl snad někdo z Britů a Amíků souzen za válečný zločin?

 #152512 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.05.24 02:27:58 | #152558 (1)

Koncepce zločinu genocidia a ozbrojený konflikt na Ukrajině je tématem, které se stalo aktuálním v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu v roce 2022. Článek, který analyzuje vzájemná obvinění ze spáchání genocidy za ozbrojeného konfliktu na Ukrajině, se zaměřuje na základní pojmy a právní aspekty spojené s tímto zločinem.

Genocida je autonomním zločinem mezi zločiny proti lidskosti, který vyžaduje dva konstitutivní prvky: actus reus (objektivní faktor) a mens rea (subjektivní faktor). Tento zločin byl zakotven i v Římském statutu Mezinárodního trestního soudu (ICC). Vedle individuální trestní odpovědnosti existuje za spáchání genocidy i odpovědnost států.

V kontextu ukrajinského konfliktu se objevují obvinění ze spáchání genocidy. Prezident Ruské federace V. Putin oznámil zahájení “speciální vojenské operace” na Ukrajině s cílem zabránit “genocidě” ruského obyvatelstva a likvidovat “neonacismus”. Situace je komplikovaná a vyžaduje pečlivou analýzu právních aspektů.

Pokud máte zájem o podrobnější informace, můžete si přečíst článek na Právním prostoru nebo článek v časopise Právník.123
https://www.pravniprostor.cz/clanky/ostatni-pravo/koncepce-zlocinu-genocidia-ozbrojeny-konflikt-na-ukrajine


1  
 #152557 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.05.24 13:30:29 | #152623 (1)

Tak především já se ničím nechlubím, pouze konstatuji možné řešení. Dneska dětičky, zítra teroristi. Jist to nemusí platit 100%, ale tím se v daném případ ěuž nikdo nemůže zdržovat

No milá DODE, vzhledme k tomu, že Kvído nakopíroval JEN ČÁST té definice, tak jsme vážně považoval z anutné dokopírovat i ten zbytek, aby bylo zcela jasné, že genocidium NENÍ JEN PŘÍMÉ USMRCOVÁNÍ, což nám diskutník Kvído , ať už úmyslně nebo neúmyslně, zatajil nebo prostě nežek jasně.

Kvída nelze urazit, a ty se věnuj víc sobě, než Kvídovi, ty naše matičko terezko

  1. Na Rusko budou podána všechna příslušná obvinění, až budou kauzy vyšetřeny. Konstatováno, že plno aktivit rusáka na ua má parametry genocidia už bylo. Mimo to už bylo vysvětleno, proč nebylo na rusko ještě podáno obvinění z genocidia - OSN by to uvedené totiž zavazovalo proti rusku podniknout vymáhací akci. vzhledem k tomu, že obviněný má v RB OSN príávo veta a že by to nejspíš vyvolalo WWIII v reakci ruské svině, zatím se to nechává "vyhnít", až bude rusák poražen, dojde na to, neboj :-))))))))))))))
  2. Jsi blbka. Já přeci nepopírám, že že po 80 letech snah se domluvit to tam užý Izrael chce asi pro jednou vyčistit a tím zavřít huby i vám, kvákajícím pseudohumanistům. Já říkám jen fakta : to, co tam Izrael dělá, JE REAKCE na to, co tam 80 let předvádí plasťácký teroristi, naposledy 7.10.2023, kteří si navíc vlastní manželky a děti berou za lidské štíty. Takže to mé konstatování i názor na nejlepší řešení je zcela v pořádku .-)))))))))))
  3. Kvído a ty jste naprostí ruští pomatenci. Vybrakovanci. nNikdo nikdy nepopíral, že se válečnžých zločinů dopouští i ukrajina. dokonce tam (v kijevě) byl ne tak dávno poprask, když ukrajinská buňka ti podepsala celkovou zprávu TI konstatující, že i ukrajinci se dopustili válečných zločinů. jenže v poměru 1 na 1000 ruskejch a některé z principu vůbec (znásilňování ap.) BOMBARDOVÁNÍ i kdyby civilistů ve válce není válečný zločin, ty trubko, to by rusko provádělo 9000 válečných zločinů denně .-)))))))))))))) neexistují bomby, které jsou schopny si vybrat konkrétního jedince a trefit a zabít jen toho :-)))) ty jsi vážně solidně vymaštěná :-)))))))))))))­))))))) válšný zločin je to tehdy, KDYŽ MÁŠ NA VÝBĚR avybereš si ten zločin - tedy třeba mučení a střílení zajatců (dělají obě strany, rusák násobně víc). nebo když se usalačíš v domově důchodců i s těmi důchodci a následně z něj ostřeluješ nepřítele a tím přineseš palbu i na ně - to je jeden z těch VZ konstatovaných u ukrajiny v té zrávě TI - rusák a separatističtí teroristi, kteří si postavili děla mezi paneláky ve městě už v 2014, to je přesně to samé a mnohem četnější Čili Kvído i ty jste zase jako vždy zcela mimo kontejner. Prosté oběti války válečným zločinem samozřejmě nejsou. Rozpoutání veoprávněné nezákonné války ano. A ano, pokud vímmmmmmmmmmmmm­mmmmmm,eni byli všechn iusvědčení z těch záležitostí v AbuGhrajb a další. Vzhledme k tomu, že USA neuznávají ICC, nebyli souzeni ICC, ale soudili si je samotné USA. Asi dostali menší tresty, kdo ví, ale potrestáni byli. dokážeš si představit, že by takhle soudilo rusko své válečné zločine? no ty a kvído možná jo, protože jste na palici a rusávi .-))))) ale nikdo normální. tu rusákovský váleční zločinci by od psychopata naopak ještě dostali metáál.

VBzpamatuj se už, ty trubko ....


 #152557