Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5693602x
Příspěvků:
150680

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #152955

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: Sergej Šojgu končí v křesle…
13.05.24 17:14:54 | #152955
Reakce na příspěvek #152938

Tak hlavně, že nejitřím tebe osobně a dokážeš psát pouze k věci..


 #152938 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.05.24 07:36:22 | #153475 (1)

Není pravda , že hypersonicka letadla a střely jsou neviditelné . Což jsi i v minulosti popíral . Jsou jen nepřesně detekovatelné , mohou manévrovat , brání se tak účinnému zničení protivzdušnou obranou .
Tím ale konečně přiznáváš , že agrese vůči UA , která je podle tebe odůvodněna zabráněním ohrožení SB RF , je nesmyslná . Neboť pokud v současnosti neexistuje účinná obrana proti těmto zbraním , žádné minuty potřebné k aktivaci PVO Moskvu neubrání . Tím se tvoje hypotéza , ospravedlňující napadení UA definitivně hroutí .

Pokud jednotky táhnoucí na Kijev byly v ruském žoldu , je jedno zda to byly třeba mírové sbory lesních potápěčů .


1  
 #153470 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Sergej Šojgu končí v…
13.05.24 22:07:11 | #152964 (1)

Ano, to s normálním člověkem (normálně se chovajícím) dokáži vždy :-)))


1  
 #152955 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.05.24 11:57:37 | #153503 (1)

Pro použití jaderných zbraní má rusko nějaká pravidla a mezi nimi není prohrávání války. Navíc použití jaderné zbraně na Ukrajině představuje nebezpečí zamoření i ruského území či území spojence Běloruska, to je hlavní důvod, proč to nedává smysl. Dalším a dobrým důvodem je, že rusko by se použitím jaderné zbraně zapsalo negativně do historie jako první stát od 2. války, co použil v konfliktu jadernou zbraň, což si rusko určitě nepřeje.

Na Kijev rusko táhlo proto, že to je hlavní město, sídlo prezidenta a vlády. Pro dobytí Ukrajiny je obsazení takového města nezbytné. To bylo ještě v době, kdy rusové předpokládali blitzkrieg. Útočili tam samozřejmě armádními jednotkami, poněvadž útok zemědělskými, hokejovými, pekařskými, slévárenskými, popelářskými nebo jinými nearmádními jednotkami by jaksi neměl šanci na úspěch. *32299*

Ruští milblogeři jsou zpravidla bývalí nebo i současní vojáci, kteří mají díky kontaktům přehled o situaci. A všichni to jsou vlastenci, ne-li přímo nacionalisté. Všichni si přejí vítězství a všichni jsou ochotni pro něj udělat maximum. Není důvod jim nedůvěřovat. Tvůj předpoklad nemohu sdílet, viz třeba poslední článek jednoho z nich:

Nemohu o tom diskutovat, ale koutkem ucha jsem slyšel, že byl odvolán jeden ministr. Teď budeme určitě žít. Jeden římský vládce přivedl do Senátu koně, jeden ruský vládce vyvedl z ministerstva osla. Žádné narážky, netlačte na pilu. Dokonce jsem slyšel, že jsme už skoro dobyli Charkov.
A mezitím jsou nepřátelské raketové útoky stále větší a přesnější. Protože i oni mají spoustu vlastních problémů a průserů, ale bojují. Vážně a bez pitomců (дураков). Údery na Krym už nejsou jen bolestivé - tam už rozsah vyskočil na neúnosnou míru. Samozřejmě, že sestřelujeme všechno, ale někdy sestřelujeme i letadla stojící pod širým nebem.
Nikoho nekritizuji, respektuji své šéfy, miluji úřady. Vše je přísně v souladu s hodností a postavením současného důstojníka.
Ale takhle se nebojuje.
https://t.me/shouvalov/203

V rusku je totiž chyba už v samotném systému.

Nic neokecávám, říkám, jak se věci měli. Dalo by se o tom říct víc...

Západ by dokázal rychle vyhnat rusko z ukrajinského území, kdyby rusko hloupě a nezodpovědně nevyhrožovalo jadernou válkou. Proto je ve svých aktivitách opatrný a ruskem stanovené "červené linie" překračuje pozvolna, aby mu nedalo příčinu k pocitu nějakého vyprovokování.

Nevim jaké fyzikální jevy máš na mysli, ale pro elektromag. záření není rychlost násobků 1 Macha nijak špičková. Pro něj je to přímo šnečí rychlost. Takže mi není jasné, proč by radary měli mít problém s detekcí a sledováním hypersonických zbraní.

Oni ti vědci ale nepracovali na zbraních, oni jenom zkoumali daný problém a vyvíjeli technologie a publikovali. Neboli prováděli standardní vědeckou činnost. Lze se to dozvědět z dopisu zaslaný vědeckou obcí ministerstvu nevim už jakému, snad jsem ti na něj taky dával odkaz. Ohrazují se tam, že jak mají teďka vědci dělat svou práci, když nad nima visí potenciální hrozba obvinění z vlastizrady. Díky tomu že fyzikální věda v rusku upadne.


1  
 #153470 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.05.24 12:15:47 | #153504 (2)

Ty hypersoniky mají výhodu v tom, že se na ně někdy nedá moc reagovat - buď díky rychlosti, nebo protože padají "kolmo dolů na cíl"
a problém není v jejich zaměření, ale "trefení" protiraketama, hůř se zaměřují.
nicméně ono je to zas trochu jinak, i ty hypersoniky před vlastním dopadem na cíl zpomalují, aby mohly "domanévrovat"

je to složitější, ale rozhodně nejsou nesestřelitelné, což už je potvrzeno


2  
 #153503