Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5693465x
Příspěvků:
150680

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #153238

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Sergej…
17.05.24 19:05:16 | #153238
Reakce na příspěvek #153216

Vyvracet se vždy snažíš, ale vůbec se ti to nedaří, tak ze sebe nedělej ještě většího hlupáka. Je to právě proto, že já operuju s fakty, zatímco ty s domněnkami a možnostmi (možností).

Armáda UA rozhodně není početnější než ruská, a to ani v bojích na Ukrajině. Ale i kdyby byla, síla armády nespočívá ani tak v počtu vojáků jako spíš v počtu a kvalitě zbraní (děla, tanky, letectvo...) a kvalitě výcviku. Ruská armáda se tak co do síly armády umisťuje celosvětově na 2. místě, zatímco ukrajinská je až na 18. místě (viz). Ukrajina má veškerých bojových prostředků zhruba 10krát méně než rusko (námořnictvo nemá, letectvo skoro taky ne). Přesto mu dokáže vzdorovat, dokáže zastavit jeho postup. To není ani tak indikátorem kvality ukrajinské armády, jako spíš nekvality ruské armády, jejíž schopnosti byli zjevně všeobecně nadhodnocovány, a to i vlastními vládními představiteli. Zjevně trapný to omyl, zaútočit na Ukrajinu.

Ukrajina neměla jinou možnost, než se o ofenzivu pokusit. Je v situaci, kdy musí riskovat, poněvadž nemá kam couvnout (bojuje na svém území o svůj život, že). *32299* Jestliže ruskou armádu dokáže zastavit i Ukrajina se svou chabou výzbrojí, pak je jasné, že Západ by ruskou armádu rychle vyhnal zpátky do Ruska. Hloupost je naopak popírat empiricky poznanou reálnou sílu ruské armády.

Nevím jaký máš důvod označovat sestřelení Kinžalů systémem Patriot za lži. Ukrajina ani nemá proč v tomto lhát. Celý rok předtím je sestřelit nedovedla. Ukazatelem, že sestřeleny byli, je obvinění několika ruských fyziků věnujících se hypersonické technologii z vlastizrady, což je potvrzeno zde zde zde zde. O odsouzení hlavního konstruktéra máš doklad třeba zde nebo zde. Příště doporučuju víc pokory, pokud tedy není tvým cílem se tu totálně znemožnit. *34029* Jestli ale opravdu chceš TŘEŠNIČKU, můžu ti sem dát vylíčení toho, jak hloupost ruského velení na začátku invaze zabila ty nejlepší ruské jednotky. *30446*


1  
 #153216 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.05.24 01:46:39 | #153312 (1)
  • Ruská armáda se na druhé místo ve světě řadí pro její vybavenost jadernými zbraněmi a jejich nosiči. Tvoje dětinské rozbory a úvahy jsou úsměvné a k ničemu.
  • Ptám se podruhé - kde bereš tu představu, že se Rusko snaží rychle obsadit celou Ukrajinu? To tě opravdu ani na okamžik nenapadne, že má jiné cíle, než ti nakukala propaganda, se kterou ses pravověrně ztotožnil?

Útok na Ukrajinu nebyl omyl, byl ovšem naplánován na bleskovou akci spočívající v obsazení během několika dnů všech vrcholných institucí UA. To se ovšem podařilo protivníkovi překazit a agrese se stala podle plánu nerealizovatelná. Výsledkem je vleklá válka, která zabíjí statisíce lidí a ničí infrastrukturu UA, zároveň přináší pro svět ekonomické otřesy. Důvod agrese RF je zůstává, nyní ho znovu uvedly presidenti Číny a RF = porušení zásady nedělitelné bezpečnosti, ohrožení obranyschopnosti RF.

  • Ukrajina samozřejmě mohla ofenzivu odložit na stav, kdy bude mít jasnou převahu, pokud ji nemá, není povinnost útočit a posílat lidi na jatky. Omluvitelný je pokus o ofenzivu, ovšem po měsíci neúspěchů už to byly jenom jatka svých vojáků, tedy spíše zločin. Co by dokázal Západ, to na rozdíl od tebe nevím. A ani mě to s ohledem na jeho spoutanost členstvím v NATO, tedy společnou odpovědností za nerozpoutání 3. SV, nijak nezajímá. No a dodávky konvenčních zbraní a munice už díky vzdálenosti, tedy logistice nejsou nic jednoduchého a uspokojivého.
  • Nevěřím tvrzení, že byly sestřeleny Kinžaly, protože jsou radary nezjistitelné a nedávají obraně čas na jakékoli zaměření. Lze pouze zjistit letadla a okamžik odpálení. U cíle vzdáleného 30km je raketa za 5-7 sec. Informace Ukrajinské propagandy je určena pro jednoduché lidi.

Tvoje spojení údajně sestřelených Kinžalů se zatčením a obviněním jejich šéfkonstruktéra je holá pitomost. K zatčení a obvinění došlo proto, poněvadž se obvinění dopustili zveřejnění některých informací o problematice supersonického pohybu předmětů, což je patrně považováno za nehmotný přísně utajovaný majetek RF.

  • Netřeba mě přesvědčovat o hlouposti důstojníků kterékoli armády. Samozřejmě i v armádě teprve praxe ukazuje, jakou kvalitu kdo má. Že je to jinak si může myslet jen člověk odpovídající svými schopnostmi právě těm přihlouplým důstojníkům, kteří už jsou určitě vyměněni, ne-li v krimu. A také ten, kdo nemá o armádě ani základní znalosti.

2  
 #153238 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.05.24 11:33:40 | #153364 (2)

Ale kdepak. Co se týče jaderných zbraní, těch má Rusko nejvíc ze všech zemí, takže v tomto se řadí na první místo. Řeč byla o síle armády, koneckonců jaderné zbraně lze použít jenom v hodně výjimečných případech (na Ukrajině to třeba nedává smysl).

Teď se o to rusko nesnaží, protože na to nemá vojenskou sílu, ale v počátcích své války se o to snažilo. Proto taky táhlo na Kijev.

Útok na Ukrajinu byl zjevně omyl, protože ruská armáda není v takové kondici, jak rusští představitelé předpokládali. Zásadní chybou, kterou kritizují ruští milblogeři, bylo očekávat jenom jeden scénář a nemít v záloze plán B. Ruský důstojník bojující na Ukrajině přímo napsal, že tuto invazi plánoval idiot. Důvod této invaze skutečně zůstává: imperiální choutky ruska, jak se rusko mnohokrát přiznalo.

Co se týče ofenzivy, tam měla Ukrajina určité ukazatele, že to vyjde. Že to má smysl. Samotné rusko z ní bylo dost nervózní. Označovat jí za zločin je pitomost. Jatka ukrajinských vojáků to bylo jenom na určitých úsecích, což se ve válce stává (viz pláž Omaha za 2. sv.) Co by dokázal Západ neví jenom ignoranti.

Že jsou Kinžaly radary nezjistitelné, to víš odkud? Snad ne z ruské propagandy, se kterou ses pravověrně ztotožnil? Není důvod si myslet, že jsou nadzvukovou rychlostí létající stroje nezjistitelné radarem.
Spojení obvinění konstruktérů s oznámeným sestřelem Kinžalů je zcela logické, zejména když tu byla časová následnost. Navíc se o těchto procesech oficiální ruská média radši nijak zvlášť nezmiňují. Samozřejmě že byli obviněni ze zveřejnění tajných informací (o nichž ovšem podle všeho nebyli předem informováni, že jsou tajné) ohledně ruských hypersonických zbraní.

Ano, kvalita ruských důstojníků se opravdu ukázala v plné kráse. A nejde jenom o ty v poli, ale i ve vrchním velení. Ukrajina z toho celou dobu těží (i z toho, že rusko má zastaralý, ještě sovětský systém velení).


1  
 #153312 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.05.24 18:01:34 | #153427 (2)
*34258* *34258* *47* *47* *23266*

Ty jsi regulérní blb .-)))))))))))))­))))))))))))))))))

*34258* *34258* *47* *47* *4585* *4585* 4585


 #153312