Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5787966x
Příspěvků:
151139

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #15986

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE:
05.03.21 20:31:27 | #15986
Reakce na příspěvek #15956

Jak je to s aplikací do ČR dopravených vakcín, to nijak přesně nevím. Nepochybně i u nás došlo k nějakým zmatkům. Nicméně, dodávka vakcín se nemůže krýt s počtem naočkovaných, protože druhou dávku budou potřebovat za tři měsíce. Jestliže mě při první injekci okamžitě objednali na druhé očkování s přesně určeným časem, pak musí mít vakcínu uskladněnu. Nemohou spoléhat na dodávky od výrobce. To doufám nepopřete.
Co do obviňování EU, je dle mého soudu na místě. Prostě proto, že uzavřené smlouvy jsou sepsány diletantsky, dodavatel vůbec není za nedodržení smluv sankcionován, i když by ty sankce měly být velmi tvrdé. Tato chyba ouřadů z EU stála dost lidských životů, protože to mělo vliv na rozsah zvolených vládních opatření. Z toho Babiše obviňovat nelze. Vinen je leda tím, že papalášům z Bruselu příliš věřil.
Obecně, ne že by vláda neměla vinu na současném stavu. Jistěže má, ale jiná by na tom nebyla lépe. Vždyť praxe ukázala, jak se i návrhy opozice míjely účinkem a jak dokonce ve spoustě souvislostí přispěly k současné národní tragédii a ostudě. Stačí si jen všimnout všech opakujících se návrhů na rozvolňování, podpora hospodských, vlekařů atd. Opozice neválčila s covidem, ale s Babišem a dělala si "firmu" pro příští volby. Viz šaškárna kolem nouzového stavu. Je to průhledné jak čistá studánka...
Nejdříve jsem přišel o iluze o demokracii v USA a nyní jsem ztratil úctu k Ústavnímu soudu. Opět téměř vše řídí jistá sebranka vyvolených v zájmu svých cílů a potřeb...


1  
 #15956 

| Předmět: RE: RE: RE:
06.03.21 07:15:42 | #16001 (1)

Tak Ústavní soud řídí, s odpuštěním, stařík s komunistickou minulostí, stejně je na tom Hrad i Strakovka. Ale to je politika. Vůle lidu, s tím nelze nic dělat.
Zaujalo mě ale, že by měly být uplatněny tvrdé sankce vůči nespolehlivým dodavatelům vakcín. Na první pohled jasné a spravedlivé. Jenže. Co když taková firma, které dáte velmi citelný, či dokonce likvidační flastr prostě vyhlásí bankrot, fabriku zavře a ty vakcíny přestane dodávat úplně. U automobilky, či výrobce těstovin by to nebyl žádný problém, ale u vakcín, na které čeká půl světa, aby přežil?
Vůbec netuším, jak má vypadat smlouva na něco takového jako je životně důležitá vakcína a hlavně, nevím ani, jak efektivně vymáhat její plnění. Rozdávat flastry je snadné, ale pomůže to? Nemyslím si to. Bohaté země, kterým není líto financí vynaložených na ochranu zdraví svých občanů si připlatí ještě víc a firmám se i přes pokuty vyplatí poslat vakcínu raději do Izraele, či jinam, než ji prodávat za vysoutěžené a předem nasmlouvané ceny v unii. Nebo ty firmy znárodníme, vyvlastníme? Taky blbost, stát je nejhorší manažer a vlastník, nefungovaly by ani tak, jak fungují. Není to tak snadné, jak to vypadá.
Co se týče uskladnění vakcín pro druhou dávku za tři týdny, nikoliv měsíce, máte asi pravdu. V situaci, kdy není jisté naprosto nic, tedy ani množství dodaných ampulí za ty tři týdny, nezbývá, než značnou část držet jako rezervu. Smysl má jen plnohodnotné očkování, tedy obě dávky.
Momentálně jde o čas, proto je vše tak chaotické a spoléhat na nějaké, byť sebelepší smlouvy je bláhové.
Naprosto nepochopitelné je ale to, že jsme naprosto nejhorší. Nejhorší v šíření viru a téměř nejpomalejší v očkování, myslím v rámci Unie, tedy ve stejných podmínkách, jako sousední země. To spadá výhradně na bedra vlády. Výmluvy o tom, kterak Češi nedodržují a jsou neukáznění jsou jen výmluvy, nevěřím, že Němci, či Poláci jsou čestní jako pionýři, nebo Mirek Dušín a nehřeší.


 #15986 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.03.21 08:32:31 | #16006 (2)

Vždyť my nedokážeme distribuovat ani ty dodávky snížené.Zato jsme mistři v dlouhých rozpravách na téma,proč to nejde.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jedinecna-vakcina-je-na-dohled-v-cesku-vsak-opet-muze-mit-problem-145462


 #16001 

| Předmět: RE: RE: RE:
06.03.21 08:15:07 | #16005 (1)

Ani nemám sílu,něco vám vymlouvat.A úctu jsem ztratila akorát k prezidentovi a premiérovi,teď i iluze o premiérových manažerských schopnostech.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pocty-vakcin-mezi-regiony-rozdeloval-sam-babis-rika-blahuta/r~526c52027b4311eba22aac1f6b220ee8/


1 1  
 #15986 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.03.21 13:22:53 | #16016 (2)

To já jsem úctu k těmto lidem neztratil. Co jsem nikdy neměl, nemohu ani ztratit.
Pan premiér je nepochybně velmi dobrý manažer, to jsem nikdy nepopíral, byť tohoto člověka nemůžu ani cítit. Jen trouba všam mohl skočit na jeho vlastní slova o řízení státu jako firmy. Stát není firma, proto jej tak nelze řídit.


 #16005