Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5774237x
Příspěvků:
151056

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #2938

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: Netradiční připomínka…
27.06.20 05:56:28 | #2938
Reakce na příspěvek #2932

Nebyly to dvě skupiny, ale mnohem více. Z té druhé jsem osobně nikoho nepoznal, moc mě jich nenapadá. Gorbačov, Hegenbart, Dolejš, režisér Svoboda? Zapomněl jste na pragmatiky a vyčůránky, kteří tam šli pro pocit moci a kvůli kariéře. Vzpomínám si, jak se v 80tých letech jeden vedoucí pracovník do němoty opil, že vlezl do strany. Neměl jsem ho rád, ale je vidět, že tak zkažený nebyl a morální problém z toho měl.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Netradiční…
27.06.20 10:58:02 | #2954 (1)

KSC měla více jak milion lidí. Sešla se tam všehochuť. Koncem 80.let, kdy se prohlubovala krize ve společnosti, měla celková společenská situace dopad na vnitřní situaci ve straně. Členství ve straně bylo nadosmrti, ze strany nešlo jen tak odejít. Spousta důchodců to řešila pasivitou, jednoduše na schůze nechodili. Pokud neměli angažované děti, které by to za ně mohly odnést.
Vzpomínám si na veřejnou schůzi KSC v místě mého bydliště někdy zkraje roku 89. V době kdy "pravicové síly" postupně přecházely do ofenzívy a vedoucí funkcionáři strany se snažili proti ní vzburcovat členskou základnu KSC. Jenže ty důchodce to z větší části nezajímalo, apokalyptické vize funkcionářů je neoslovily. Spíš než než tu pravici tak chtěli "popohnat k zodpovědnosti" ty kteří na ty schůze nechodili a přitom měli. Vážnost situace si vůbec neuvědomovali.


 #2938