Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5774765x
Příspěvků:
151056

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #3143

Zobrazit vše


| Předmět: RE: Jako v 50.letech minulého století
29.06.20 00:36:46 | #3143
Reakce na příspěvek #3138

Ten originální film není dokument, ale dobová propaganda, točilo ho asi pět kameramanů a pak se to dokonale sestříhalo, aby dělnická třída měla důkaz o vlastizrádcích. Je to srřih primitivní, ale podobné dělali už Goebbelsovi filmaři, měla bys to vzít v úvahu.


 #3138 

| Předmět: RE: RE: Jako v 50.letech minulého…
29.06.20 23:02:44 | #3282 (1)

Se střihem se samozřejmě počítá. Ale - když jsi to teda viděl, můžeme podiskutovat. Jednak M.Horáková nejevila známky mučení, byla fyzicky v pořádku. Ke všemu se přiznala - několik málo let po skončení nejhorší války všech dob výslovně připustila, že se počítalo s možností další války. Byla to právnička, musela vědět, co jí za to podle zákona hrozí. Zároveň to byla politička, která měla ambici vést stát. Jak by mohl vést stát někdo, kdo má takhle špatný odhad, kam by ten stát asi přivedl? Já vím, že ji k tomu přiměli různými metodami. Ale když už někdo aplikuje současný pohled (=vražda) na tehdejší situaci, tak si zkus představit, co by tahle nevinná naivní paní asi tak dělala v rozhovoru se současným průměrným novinářem. Napadá mě, že současné novinářské metody si určitě nezadají s tehdejšími stbáckými - když vidím některé diskusní pořady, tak bych ty moderátory fackovala od začátku do konce.
A pokud se nechala od stb obelhat a zmanipulovat, tak opět - jak by chtěla s takovou povahou vést stát? Podle mě měla spíš povahu na to, aby byla řádovou sestrou, taková čistá duše, pro mučednictví jako stvořená. Achjo. Z mého pohledu to bylaspíš justiční sebevražda. Ona se vůbec neuměla bránit, minula se povoláním .. S čím kdo zachází, tím taky schází. Kdo chce měnit režim, musí počítat s tím, že narazí. Mně to přijde jasné, jak facka.
Znala jsem Angličana, který žil za Pinocheta v Chile. Kdž jsem se ho ptala, jaké to bylo, tak mi řekl, že když člověk pracoval a hleděl si svého, neměl problém.
Horáková byla odsouzená podle tehdejších platných zákonů, protože se PŘIZNALA. Slyšela jsem desítky pořadů z cyklu Paměti národa. Zazněl tam zajímavý názor od jednoho vězněného - když člověk zapíral a nic na něho neměli, nechali ho jít, nic mu neudělali.


 #3143 

| Předmět: RE: RE: Jako v 50.letech minulého…
29.06.20 23:19:32 | #3283 (1)

Ještě doplním - tou autenticitou jsem měla na mysli, že ten záznam pochází přímo z té doby a ze soudní síně. Každý může vidět tehdejší atmosféru a způsob, jakým byl proces veden. Nemyslím, že by tam žalobce a soudce vystupovali jako nějací lidumilové (miladomilové). Jestli si dobře vzpomínám, byly tam i záběry z vysílání procesu vesnickými rozhlasy. Čili ten obrázek tehdejší situace byl docela komplexní a naprosto nechápu, proč máš potřebu upozorňovat na to, že kolečko je kulaté .. Jde přece o to, co ona sama řekla nebo neřekla, a to v tom dobovém záznamu je, zatímco v knize napsané současníkem si to neposlechneš a tu dobu tam neuvidíš.


 #3143