Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5765665x
Příspěvků:
151036

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #40315

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
09.01.22 02:39:54 | #40315
Reakce na příspěvek #40285

Probůh, co to zde píšete? Vy hodnotíte něco, o čem nikdo nevěděl, jak se to bude vyvíjet. A obávám se, že se epidemiologové neshodnou dodnes. Jistěže byla řada věcí udělána zmateně, to je přece u neznámé věci přirozené. Konec konců, očkujeme se vakcínou, od které všichni na začátku očekávali ochranu až do konce epidemie. Realita je proklatě jiná.
Dodnes se zde dělají scény z povinného očkování, tak prostě budou umírat další stovky lidí denně a pořád se budeme matlat s rouškami. Covid zvládly vlády, které při výskytu 3 případů nakažených dokázaly zavřít město, zastavit výrobu a zavřít na týdny všechny lidi do jejich bytů či hotelů a nemocnic. (Austrálie, Čína, Korea). U nás jsme tak svobodymyslní, že budeme raději umírat a plácat se v ekonomice.
Zdravotnictví celkově zafungovalo velmi dobře. Nikde v cizině to neprobíhalo bez přetížení podobného jako u nás. Všude začínali s nedostatečnou diagnostikou, protože nebyly materiály, laboratoře a informační systém. A to, že lockdawn byl vyhlášen i mimo hlavní ložisko, tedy Prahu, bylo jedině dobře. Proto se první vlna dobře zvládla. Ano, stálo to stovky mld Kč. Nevyráběli jsme, spotřebovávali jsme, penízky jsme dostávali. Tak je teď budeme inflací splácet. Jako všude na světě.
Naočkovat se nechalo cca 60% dospělých dobrovolně. Dalších dvacet 20% donutilo opatření nepouštějící neočkované do restaurací, za kulturou, vyžadující očkovanost u některých profesí. Zbývajících 20% neočkované populace zde bude zajišťovat živnou půdu pro covid ještě roky a jsem zvědav, zda s těmi lidmi něco hne. Vláda jim hodlá domlouvat... *10156*


3  
 #40285 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
09.01.22 13:46:01 | #40418 (1)

Jak se bude epidemie vyvíjet samozřejmě nikdo nevěděl. Jenže měl být alespon nějaký epidemický plán, který by zahrnoval diagnostiku nemoci, její možné léčení i potřebu ochranných prostředků pro zdravotnický personál. A ten plán mohlo (bez podorbnějších znalostí o vlastnostech koronaviru) vypracovat nějakých 20 lidí na ministerstvu alespon v papírové formě ještě před propuknutím epidemie.
Jinak máte pravdu, že inflace pochází z těch dluhů. Není možné sestrojit perpetum mobile, které bude jen tak chrlit peníze. Alespon toto jsme si vyjasnili.


 #40315