Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5745920x
Příspěvků:
150994

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #42016

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.01.22 13:37:23 | #42016
Reakce na příspěvek #42012

Doktorovy soukromé účely není zdrav.systém.Proto říkám,že to lékařům akorát do jisté míry nahrazovalo nezvyšování platů.


 #42012 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.01.22 13:52:28 | #42019 (1)

DOktorův plat není soukromý účel, ale součást sytému a to pořádná. Navíc, účelem RP je regulovat spotřebu / konzumaci zdravotního systému. Systém z toho měl 4 mld nevydaných peněz a 6 mld úspor a nikdo RP nekoncipoval, že musí jít do systému, kde se to pořád bere. Pokud to plní účel pro stát (úspory), proč je nutné pořadovat nějaké konkrétní zapojení do systému (jiné než to, které tam bylo). I to šlo ale změnit, aniž by bylo nutné RP ZRUŠIT, jak udělal Sobotka. Čili je zjevné, že buď chápal, že plat doktora je stále ten samý zdravotnický systém, a šlo mu o něco úplně jiného (zrušení) a nebo si to neumím vysvětlit :-))) To snad chápeš pro změnu i ty? :-)))


 #42016 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.01.22 14:46:04 | #42025 (2)

Systém je něco jiného,než soukromý život zaměstnanců.A systémovou chybu (nízké platby za st.pojištěnce i nízké platy zdravotníků) nemůže vykrývat pacient.Zejména proto,že 2/3 lékařské péče spotřebovávají tzv.státní pojištěnci = děti a důchodci.
Regulaci zneužívačů zdrav.systému stejně nedokázalo 30kč ovlivnit.Šanci tak učinit,má lékař sám.Jenomže příjem "regulačních" poplatků lékaře naopak mohl motivovat k častějšímu (zbytečnému) objednávání.
Jediný způsob,jak vyzrát nad zneužíváním zdrav.systému,je digitalizace,která umožní podrobný přehled zbytečných,du­plicitních vyšetření a nebezpečné nadužívání léků.Rozpoznat podvodníka samozřejmě mohou už i samotní lékaři.
A jak už jsem zmiňovala, oprávněnost poplatků vidím v "hotelových" službách při hospitalizaci,v platbách za nadstandard a pohotovost.


 #42019 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.01.22 15:42:06 | #42036 (3)

Plat zdravotnického personálu je součástí zdravotnického systému, dáno tím, že jim platy (i soukromým) proplácí pojišťovna.

VŽDY ty tebou uvedené "chyby" vykrývá "pacient", dokonce i ten, co třeba nikdy k doktorovi nepřijde. A žádná nízká platba za státního pojištěnce tehdy nebyla, o to se postaral drát, když to zvedl skoro dvakrát a pojišťovny, do té doby hospodařící jen tak tak, najednou během roku vytvořily rezervu 40 mld. Takže to Topolánkova vláda mohla naprost v klidu snížit.
Je jedno, kdo ji spotřebovává, ten, kdo ji spotřebovává se může podílet. Samozřejmě že RP, jako všude v Evropě, zneužívače (všechny, kdo šli někdy k doktorovi jen aby se vyhnuli vyučování nebo nudě doma) ovlivnily, nejméně 6 mld se ušetřilo na platech doktorů a 4 mld nemusely být vyplaceny vůbec. úspora 10 mld za rok je zřejmě málo.

Zbytečné objednávání si mohl a může okaučovat pacient a jeho pojišťovna, tohle neobstojí. Navíc i doktoři jasně řekli, že konzumentů ubylo.

Děláš, jako kdyby dupliciní vyšetření nebylo naprosto nezávislé od RP .-))) Orávněnost poplatků je nesporně i v praktické zdravotnické péči.

Mimochodem, kam jdou třeba popaltky za prohlídku ohledně zaěmstnání, řidičáku ap.? Já to nevím.


 #42025