Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5403453x
Příspěvků:
148934

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #49036

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: Skutečné nebezpečí
24.02.22 21:45:28 | #49036
Reakce na příspěvek #49001

Tak možná jste v tom Žatci nechlastali, ale v každém případě jste zas až tak velký přehled neměli. Jednou jsem zažil ostrý poplach, vyhlášený právě z toho Žatce, bylo tam nějaké velení, či řízení PVOS. My jsme teprve lezli z bidel, zapínali radar a odpalováky, ovšem nebezpečný narušitel už nejméně půl hodiny seděl v Budějovicích na letišti. Vyklubalo se z něj malé vrtulové dopravní letadélko pěti pasažéry, kterému selhaly přístoje a prostě těch pár kilometrů zabloudilo na naše území.
Taky nám z Žatce nařizovali technické kontroly systému, fakulta se tomu říkalo, bývalo to vždy v noci, kvůli utajení a taky ještě musela být zrovna "díra", kdy nad systémem nebyl americký satelit. Ale naštěstí jen po telefonu. Správně se mělo vše zapnout a provést funkční kontrolu. Ale nedělalo se většinou nic, kluci chrápali, jen někdo se sluchátkem na uchu těm pitomcům do Žatce hlásil vzorné plnění s skvělý stav veškeré techniky.
Taky jsme málem jednou rozpoutali válku my, to když službu konající špagát nad ránem usnul a nevyměnil kódy pro odpovídače. Ráno jsme zapli lokátor a všechny naše stíhačky byly najednou narušitel, páč neodpovídaly. Naštěstí se to nikam nenahlásilo, takže se daly správné kódy, mír byl zachován, žádnou naši stíhačku jsme nesestřelili.
Incidenty byly, ale nikde se onich nepsalo, věděli o tom jen ti, kdo byl zrovna nějak při tom. Když se kluk zastřelil ve stráži, tedy spáchal sebevraždu, rodičům pak řekli, že zahynul při plnění vojenských povinností a nic víc. Takže pro někoho to může dnes znít jako pohádky o Karkulce.


 #49001 

| Předmět: RE: RE: RE: Skutečné nebezpečí
24.02.22 21:57:13 | #49040 (1)

Právě naopak, my jsme v Žatci chlastali furt jako záklaďáci - kurevsky zamálo :)


 #49036 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Skutečné nebezpečí
24.02.22 22:09:30 | #49043 (2)

Vždycky jsem si to myslel. Jinak by z toho Žatce našly takový kraviny. A protože jsme jakožto řádní vojáci chlastali taky, bylo nám to úplně jedno. Za pár...


 #49040