Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5356503x
Příspěvků:
148482

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #53075

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE:
24.03.22 10:47:41 | #53075
Reakce na příspěvek #53063

To mi přijde jako tvrzení : Všechno se vším souvisí.

Tvrzení jistě pravdivé, ale znemožňující jakékoli řešení čehokoli, protože vlastně nevíme, kdo co způsobil a kdo je kdo.
V určitých chvílích je třeba rezignovat na tu "falešně spravedlivou" snahu najít skutečného viníka někde v minulosti nebo jinde, než se stalo bezpráví, a zůstat nohama na zemi a za viníka označit - když to nepůjde vyhodnotit jinak, tak podle nejspravedlivějšího schématu, co svět zná, tedy oko za oko, zub za zub - toho, kdo jako první udělal něco, co není adekvátní ničemu předchozímu.
"položeno" na současný konflikt - Ukrajina Rusko vojensky nenapadla, neposlala armádu na její území.
je klidně možné, že se Rusovi nelíbilo, že má snahu vstoupit do NATO, ale v NATO nebyla, na jejím území nebyly žídné vojenské síly NATO a nic takového se ani nechystalo. čili pořád bylo dost a dost prostoru se toho, aby UA zůstala neutrální, dožadovat jednáním.
v současném konfliktu už je ale úplně jedno, co udělal Janukovyč 2013, co majdan 2014 co rus 2014 ... prostě platí, že armádu na území Ukrajiny bez adekvátního důvodu poslal Rus, ne UA do RF.
čili viníkem současné války je jednoznačně rus a UA se jen v rámci toho "nejvyššího spravedlnstního principu" oko za oko, zub za zub - zatím dožaduje jen odchodu rusáka. ve skutečnsti by se mohla dožadovat následně i zničení několika ruských měst a pozabíjení příslušného množství civilistů.


 #53063 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.03.22 10:51:04 | #53078 (1)

a mimochodem - hitler se nedohodl s churchilem ..... myslím si, že všichni tak nějak tušíme, že Putler se nedohodl s USA (západem, s UA ani nabubřele nechtěl ani jednat) - s největší pravděpodobností - protože se dohodnout ani nechtěl. Proto jeho nesmyslné podmínky. Buď jen získával čas a nebo / a možná současně - chtěl jen působit dojmem, že jednat chtěl.
Ono vždycky dohoda možná prostě není, toho jsme svědky v přímém přenosu, tedy zkoušet za 100 let vinit západ, že se nedohodl s Putlerem - bude liché.


 #53075