Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5499160x
Příspěvků:
149582

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #68166

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.07.22 15:35:04 | #68166
Reakce na příspěvek #68127

To je podle mne tím, že ty útoky na něj jsou primitivní až úsměvné. Spousta lidí tomu nevěří, druhá část lidí by sice ráda záviděla majetek, ale pragmaticky se raději snaží o ten svůj a zbytek je politická propaganda pojmenovaná jako "antibabišismus".

Lidé jsou také citliví na nespravedlnsti a tady hraje roli i čas, totiž podezření, jestli se vlastně nestíhá už 15 let nevinný člověk, to by pak policie a justice měla dostat za uši. To všechno Babišovi voliče přihrává a on jako obchodník je pěkně třídí, používá ty co mu nasvědčují a opačné odkopává.

Dělá to dobře, ale za presidenta ho nechci.


 #68127 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.07.22 20:51:18 | #68195 (1)

To ne ne.
Prvotně je třeba si uvědomit, že se v politice obecně uznává určitý úzus, A NAVÍC SE JÍM ZAŠTIŤOVAL I BABIŠ PŘED PRVNÍMA VOLBAMA S ANO, totiž tzv. presumpce viny, kdy,a sám Babiš tíma rgiumentoval, i je podezřelý politik má odstoupit, nechat svůj případ vyšetřit a až po osvobození se př. vrátit. Babiš je první politik, KTERÝ SE TOMU PRINCIPU PREZUMPCE VINY VZEPŘEL a neustopil za 8 let - všichni politici i v mnohem menším podezření (a ne už trestním stíhání) před ním odstupovali. U politika nejde o to, jestli je nevinej nebo vinej, ale o to, že při jakémkoli podezření nemá právo národ ystavoat risiku, že je vinen a že bude loupit dál i jako vysoký politik (je to napsáno z aoplitika, ten to samozřejmě vidí jinak, ale principu by slušný politik prostě ustoupil). Kdo může za to, že byl babiš stíhanej, než on sám?

Takže je to prostě jinak : protože babiš s tím podezřeníma stíháním (a střetem zájmů atd atp) DO POLITIKY UŽ VSTUPOVAL, a nikoli že by se to stalo "až potom", je naprosto jasné, že v tomto případě užvanil voliče něčím jiným. Já tvrdím že tím populismem. A ti samí voliči ho volí dodnes. Protože stále slibuje a mnohým z nich, ne-i většině až všem, ve skutečnosti jeho vládnutí VYHOVOVALO.
Ale všem ostatním nevyhovovalo.

Takže ti, kterým vyhovovalo i přes jeho problémy, ho volí ne kvůli tomu, že jeho problémy někdo připomíná, ale proto, že si za něj "přišli na své". a ostatní ho evolí nutně ne proto, že by si nepřišli na své, ale proto, že prostě odmítají takového člověka v tolika problémech za svého zástupce.

žádná akce a reakce na nějaký povídačky ....


 #68166