Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5421117x
Příspěvků:
149072

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #68199

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.07.22 01:15:29 | #68199
Reakce na příspěvek #68086

Urážející, zpochybňující zásady demokracie a přímo hloupé je babrat se v tom, že jsou zde důchodci. Jsou zde a budou, jako všude na světě. Stejně tak jsou tu střední a do produkčního věku vstupující generace. A politici to vědí, počítají s tím a využívají toho při získávání voličů.


 #68086 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.07.22 08:38:38 | #68213 (1)

Tahle zvěrstva sem zatáhl Klaus a jeho jestřábi z ODS.Jakmile někdo začne takhle žvanit,ani nemusí říkat,koho volí.Neúcta k překážejícímu stáří,vyjídajícímu ze společného talíře,opovržení vůči sociálně slabší vrstvě.Zbožtění mamonu,bez ohledu ke způsobu jeho nabytí.Hnusilo se mi to už v době,kdy jsem měla do důchodu daleko a finanční problémy se mě netýkaly.


 #68199 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.07.22 10:17:46 | #68228 (2)

4. věc cos nepochopila - chápu, že jako důchodce se cítíš "napadena", ale chtělo by to trochu víc klidu a rozumu.

2. otázky :

  1. Existují zde důchodci?
  2. Začínají být nebo už jsou ekonomickým problémem?

Zkus na ně odpovědět bez zátěže, že důchodcem jsi také. Jestli se ti to povede zjistíš hned tak, že si přestaneš myslet, že když o tom někdo mluví, že nenávidí důchodce a chtěl by je vyzabíjet nebo co. Nebo když se ekonomové a lidé začnou zabývat třeba nezaměstnanýma, znamená to, že je nenávidí? Tvoje myšlení je někdy zkratkovité a dokonce i zkratovité - toto téma je toho nejlepším příkladem. Ty možná jako dipl.-pol. venezuela dávkomat MSc problém nevidíš, protože "zdroje jsou" a "na důchody bude vždy". Což samozřejmě neplatí a každý rozumější člověk si může extrapolovat situaci, kdy přibývá důchodců a jinak sociálně potřebných a ubývá nejen pracujících, to by se ještě řešit dalo, ale i zdrojů a práce. To ešit by byl oříšek a nejspíš by se to nepovedlo. No a v tomto trendu se svět aktuálně pohybuje (tam, kde mají důchody, většina lidí žádné důchody nemá - zkus přijít na to, proč to píšu .-))))

Měla bys diskutovat méně emočně, všechna témata, i tohel

Moje reakce je i pro notujícího si kvída.


 #68213 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.07.22 10:39:03 | #68230 (2)

Vůbec nejde o vyjídání ze společného talíře. Já to schválně napsal hned na začátku - ty systémy NEMOHOU ŽÍT VLASTNÍM ŽIVOTEM, MÍT VLASTNÍ SVĚTY a do toho reálného světa pracujících si sahat jen pro peníze a stále víc, i když se tomu reálnému světu nedaří (za což beru i realitu, nucenou žít na dluh, kvůli těm sociálním světům).
Tohle zkus pochopit : že prostě nemlůže nastat situace, že u jednoho a méně plného talíře než dřív nemůže sedět 2x tolik důchodců a 2x méně těch, co to na tom talíři obstarali.

To přeci nemůže být tak těžké na pochopní, a i když to emočně zoufale lze interpetovat jako ujídání z talíře, že je to ve skutečnosti jen nezpochybnitelná realita, že nelze nutit stálé méně lidí krmit stále více "potřebných" stále většími kousky ovoce ...... uvedené prostě jednoho dne (až přeteče pohár trpělivosti a tolerance těch, na které jsou kladeny stále větší požadavky na živení ostatních, nikoli jen důchodců) způsobí pořádný "masakr" a revoluční změnu těchto stavů. O tom absolutně nepochybuj. A je ti to říkáno dostatečně včas, a ne jako ten den ráno, jako oznámil Putler útok na Ukrajinu.
VŠICHNI kompetentní to vědí. VŠICHNI. Ale levice utěšuje : zdroje jsou, na důchody bude vždy - ale víc neřeknou, nevysvětlí, jak to myslí (teda maláčová to řekla a připravovala - její reforma důchodového systému spočívala v tom, že 1. pilíř bude placený z daní, 2. z pojištění na důchod a 3
. dobrovolný jak je dnes důchodové připojištění. Když ti to zjednoduším pro snazší pochopení, tak maláčová vlastně řekla, že kvůli potřebám důchodů se zvýší okrádání pracujících. no fakt reforma jak bejk, na to mohl přijít jen hlava študovaná, dipl.-pol. MSc.

Zkus to téma řešit věcně a poraď všem ekonomům a dmeografům, kteří ten problém vidí DÁVNO!!!!! jak z toho ven, napiš svůj názor na řešení, dlouhodobé, i s riziky.

Před pár lety, 3, 5 - byl v tom pořadu ČT - teď nevím, jestli hyde park, nebo tom v názvu "civilizace" ... ale to je jedno, ten docela známý brněnský demograf, co se nějak podílel na těch reformních návrzích důchodů už za špidly (ten to pak raději hodil do šuplíku) - dostal dotaz od diváka : Proč se neduělá důchodvý systém stylem že kdo si chce důchod státu "předplácet", tak si ho bude stávajícím stylem předplácet, a kdo nechce, tak si to prostě zařídí nějak sám a od státu nic nedostane, až bude v důchodu.
Jeho odpověď (zhruba, ale podstata zůstane jasná) :
"Pokud bychom zavedli tento systém důchodů, druhý dn po vstoupení zákona v platnost se všichni bohatí ze státního důchodového systému odhlásí a ten státní systém důchodů hned další měsíc zbankrotuje, protože přijde o většinu příjmů"
Logika té věci je snad jasná ....


1  
 #68213