Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5420079x
Příspěvků:
149058

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #77832

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: ...
04.09.22 23:34:19 | #77832
Reakce na příspěvek #77808

Fiala je z polistopadových premiérů jediný týmový hráč. To že bez větších problémů dokázal ukočírovat pětikoalici je hodné obdivu.Jeho protiváhou byli autokraté typu Klause, Zemana,Topolánka. Všichni tři Tatíčci vyžadovali poslušnost a absolutní loajalitu. A tím sklízeli obdiv svých příznivců. Pánko velkomožný !
Vše se projevilo v tom Sarajevu, první presidentské volbě Zemana a v dalších kdy se Tatíček obdivovaný svými příznivci, kteří v něm viděli mesiáše, ocitl ve sporu se svými nejbližšími spolupracovníky. A s nimi prohrál a měl tak příležitost svou další politiku orientovat tak, aby se jim (za zradu) pomstil.
Tak u nás dopadá většinový politický styl. Fiala ( spolu s Neačasem) do něj nezapadali a nelze se divit, že významná část společnosti tyto premiéry nepodporovala a nepodporuje. Protože si přejí "silovniky" jako v tom Rusku. A nespokojeni jsou nejen s Fialou, ale hlavně s tím, že tady žádný silovnik není. Jako je v Rusku ten Putin.
Zeman spolu s Okamurou a Babišem žádní silovnici nejsou a ani nebudou. Trvalou autoritu u těch účastníků demonstrace by si nebyli schopni vytvořit. Tak jako si po roce 1968 nebyl Husák schopen vytvořit autoritu pro svou vládu. Tehdy jen s pomocí SSSR.


 #77808 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: ...
05.09.22 00:38:22 | #77835 (1)

Pokud myslíte současného předsedu vlády,tak je to naprostý politický diletant. On není politik a nikdy se jím nestane. Ti autokraté která tak jmenujete by si dokázali ukočírovat nějaké Rakušany i z jejich Mlejnky. Protože to byli politikové a osobnost. Fiala to nedokázal,protože to není politik a jeho osobnost je beztvará. V něčem mě připomíná Sobotku.


 #77832 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: ...
05.09.22 21:14:02 | #77941 (2)

Na východě ( zpravidla u Slovanů) si dokáže vytvořit autoritu pouze tyran.
Mužik carovi promine krutost, nepromine mu slabost.
Je však pravdou , že v těžkých dobách se k veslu snadno dostanou i tyrané. Třebas i na Západě.
Mám takovou letitou zkušenost z fabrik s řediteli, kteří vládli železnou rukou a těšili se obdivu "obyčejných zaměstnanců".


 #77835