Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5474319x
Příspěvků:
149401

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #82024

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: Je třeba zničit Rusko
10.10.22 15:51:22 | #82024
Reakce na příspěvek #82018

Správně a právě Putin Rusko s těch kolenou zvednul - ovšem k nelibosti západu . Takže za to co se dnes děje může prvotně kdo ?! *2260*


1  
 #82018 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Je třeba zničit…
10.10.22 18:04:26 | #82070 (1)

Ve skutečnosti to rusko zvednul jelcin, putler už z toho jen těžil, jako unás z klausovo zvednutí těžil zeman. ale to by na tebe asi bylo moc .... takže za to může Kalousek?


1  
 #82024 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Je třeba zničit…
10.10.22 19:04:54 | #82103 (2)

Tak to sorry, ale Klaus to spíše zazdil. Především benevolencí k mafii, který dokonce vydatně pomohl k moci a vlivu a ta z toho těží dodnes. Klaus se snad ani neměl narodit.


 #82070 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Je třeba…
10.10.22 19:09:58 | #82105 (3)

Na Klause můžeme mít jakýkoli náor každý z nás. Otázka zní, V ČEM SE LIŠIL JELCIN a s tím koncovým zjištěním, kde se dnes ČR nachází :-))))))

"A především: „Během Jelcinovy éry ohromně stoupla zločinnost a vražda se stala běžným způsobem řešení obchodních vztahů… Zemi ovládlo propojení zkorumpovaných úředníků, nemilosrdných vyděračů a parazitických obchodníků.“
Důležitou roli v tom všem – ostatně podobně jako v Česku – hrála privatizace.
„Vzestup oligarchů byl jedním z groteskních výsledků ruského přechodu ke kapitalismu – přechodu, který byl veden tak neobratně, že u mnoha Rusů vyvolal nostalgii po komunismu,“ shrnuje Andrew Mueller pro The Guardian. „Oligarchové byli nesmyslně bohatí v zemi, která byla většinově chudá. A navíc dávali svoje bohatství na odiv takovým způsobem, že američtí hip-hopeři proti nim vypadali jako chudí sektářští farmáři.“
Není divu, že oligarchové byli – a jsou - v Rusku populární „podobně jako chlapík, který by spálil svazek padesátilibrovek před vchodem do sirotčince.“"

Prostě v Rusku to probíhalo prakticky úplně stejně jako v ČR, a kdekoli jinde v postkomunistických zemích .-)))))) Kždý si na tom andje svoje plusy a svoje mínusy, ale jde o to, že když to až na detaily probíhalo všude stejně, že to nejspíš ani jinak nešlo .-)))))))))

"Zpočátku měla privatizace masovou podporu. Idea, že každý občan se stane podílníkem v nově vznikajícím modelu soukromých firem, byla lákavá. Nicméně – podobně jako u nás – naprostá většina lidí, kteří vyfasovali svůj „kupon“, neměla dostatek informací, natož peněz na další investice.
V privatizaci se nakonec prosadili především manažeři privatizovaných firem. A často i nová vrstva podnikatelů: Bývalí veksláci, příbuzní politiků a vlivných úředníků, mafiáni…
Privatizace zrodila mocnou vrstvu superbohatých oligarchů, kteří ovládli nejdůležitější průmyslová odvětví. Většina populace zatím musela čelit dopadům inflace a nezaměstnanosti."

Tudíž moje otázka, nebo zpíš závěr, zní, že vinit Jelcina z uvedneého je prostě třeba i správné, na místě, ale i přes všechna ta negativa to byl právě on, kdo "zavedl kapitalismus", i když, stejně ajko u nás, v té nejtvrdší podobě, ale následně už to v rusku, stejně jakov čr, šlo k lepšímu, u nás to vyzobal zeman, v rusku putler, ale rozhodně putler nebyl nikým, kdo by něco nějak zásadně změnil. dokonce i těch oligarchů naflákal víc, jen "svoje" .-)))


 #82103