Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5457267x
Příspěvků:
149314

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #82629

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.10.22 18:31:12 | #82629
Reakce na příspěvek #82620

Po nějakou dobu běžela hybridní ekonomika.


 #82620 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.10.22 19:18:30 | #82644 (1)

Mimo jiné, ale mnohé z těch západoevropských zákonů "pro 40letou demokracii", by nás neskutečně zdržely v transformaci, restrukturalizaci, liberalizaci a privatizaci.

Já vždycky uvádím příklad s ČD : podle některých soudruhů, jako je Gaaaabo, byla TRPL nevydařená, někdo se neostýchá ani použít označení jako podvod, zlodějina ap.

I KDYBY !!!!!

Ztráty /nikoli škody, nikoli dluhy) z TRPL po konečném účtování vysšly na cc 330 mld Kč - to byla konečná bilance ČKA a FNM.

V těch letech stát dotoval ČD (české dráhy) 100 mld ročně (samozřejmě všechno nebylo jen na vlastní provoz). Tedy stačilo odsuou privatizaci JENOM ČD o 3 roky, z vznikla ztráta úplně stejná jako za tu "nepovedenou" TRPL. Jenomže takovýchhle ČD měla země desítky, stovky, po komunistech, nejlepších národohospodářích ve Vesmíru ......

prostě někdy (většinou) bylo lepší risknout nějakou zlodějinu nebo jinou ztrátu, než čekat na nějaký zákony nebo se řídit zákonama pro 40letou demokracii.

Navíc, ale to už je spíš poznámka do hádky, většina těch "okradení" investorů, včetně malých, byla dílem naivity těch investorů, kdy naskakovali na 30% úroky/zhodnocení a podobné ZJEVNÉ NESMYSLY, zcela bez přemýšlení. a pak řvali. ano, samozřejmě, neměli jsme vůbec žádnou zkušenost, možná to někdo mohl chránit víc, ale vždycky je to něco za něco. a třeba zrovna ti malí investoři si to podle mne i zasloužili - viz kuponovka : dokud se investovalo napřímo, tak to ne, to se báli o 1100,- Kč. stačilo, aby jim někdo slíbil "jistotu" čehokoli, a rázem přibylo přes milion nových odvážných investorů. a když to pak nevyšlo, nebo případně a o to víc ti, co se nezúčastnili ani po jistotě desetinásobku, to bylo řevu, jaká to byla zlodjina. sami posraní až za ušima, ale ti, co se zúčastnili, a vydělali na tom, protože prodělat se snad ani nedalo, byli najednou i se všema tvůrcema KP zlodějil


 #82629