Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5409587x
Příspěvků:
148978

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #89747

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Spravedlnost -…
27.12.22 13:51:24 | #89747
Reakce na příspěvek #89676

Byla bys tak laskavá, DODE, avysvětlila mi, co barevného je na tom, že rusák v 2014 anektoval bez varování Krym?

A měl bych v souvislosti s tvou odpovědí jedinou prosbičku :
aby se v tvé odpovědi nevyskytovali pocity, dojmy, předpoklady ..... ani tvé ani nikoho jiného, např. Putlera. Všechno prostě na férovku na jistotu : Krym byl anektován, protože .... a to je doloženo ......

Děkuji Ti .-))))


 #89676 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Spravedlnost -…
27.12.22 15:29:06 | #89779 (1)

Už jsem to tu psala několikrát - Krym je pro Rusko velice významná námořní základna, kterou si RF nemohla dovolit ztratit - proto došlo po svržení Janukovyče a následným násilným událostem v Oděse (které hrozily, že se přelijí i do dalších oblastí na jihu UA) k urychlenému referendu, jehož výsledky jednoznačně potvrdily (to si nedovolili zpochybnit ani západní pozorovatelé, kteří tam během referenda byli), že Krym a jeho obyvatelé nechtějí být součástí UA, ale chtějí se připojit k RF. To si můžeš dohledat kdykoliv sám, tak ti tu nebudu kopírovat žádné linky - věřím, že to zvládneš sám!:-)

Krym je důležitý pro velmoci... a UA vláda ví, že bez Krymu má tahle země pro USA téměř nulovou hodnotu. Vojensko-strategickou hodnotu Krymu není schopna UA sama nikdy zužitkovat, nemá na to dostatečně velkou armádu.

A pokud obyčejní ukrajinci dovolí své vládě, aby zničila zemi a obětovala je samé pro těch pár procent šance, že zasáhne NATO, nebo se v Rusku zhroutí vláda (což jsou jediné možnosti jak tenhle konflikt vyhrát, nebo spíše jen dostat do patové situace) pak jsou stejní blázni jako jejich fanoušci od počítače na českých diskuzích.

A pokud šéf ukrajinské rozvědky (viz link níže) si troufá veřejně tvrdit, a nejspíš tomu i sám věří, že "Ukrajina získá Krym zpátky nejpozději do jara, ať už silou nebo diplomacií", tak s největší pravděpodobností spadl z višně a narazil si hlavu, nebo je to stejný blázen jako někteří zarputilí obhájci UA tady na diskuzích.:-))))))

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-krym-ziskame-do-konce-jara-pristiho-roku-tvrdi-sef-ukrajinske-rozvedky-40418410#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


 #89747 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.12.22 15:46:42 | #89782 (2)

To je sice moc hezké, ale tak tohle si měla RF domluvit a nějak ošetřit už v 1991. Neudělala to, tak to teď nemůže "napravovat" násilím, notabene když kráká o denacifikaci a demilitarizaci. Jasně, to sám zvládnu, nikdy jsme to nepopíral, stejně jako západ : výhrada je jen ta, že tahle referenda bohužel NESTAČÍ K ODTRŽENÍ KUSU ZEMĚ. A lidé mohli a mohou odejít, v našem případě jednou BUDOU MUSET.

Krym je důležitý jen pro Rusko, pro nikoho jiného, je mi líto. jen rusko jej má jako přístupový bod k černému moři, navíc svojenskou infrastrukturou. Amíkum to může být u prdele, do černého moře mohou i z turecka a ten kousek černého moře, které má rusko na jeho záadě, nijak strategicky významný není, moskva leží úplně jinde. zase jen podléháš svým fantasiím a chymerám. tím nechci tvrdit, že by třeba usa neuvítali svoji lokaci na krymu, ale klidně mi věř, že o to nijak zásadně nestojí, prostě proto, že to nepotřebují. postaví to u oděsy o 60 km dál a co se změnilo tk hrozně, že to nebude krym? případn dokud pevninské území mezi krymem a ruskem neokupoval rusák, mohli si zákaldnu postavit v marupolu, kdyby ji tam chtěli, a jakej rusák byl? řešíš jen svoje fantasie, DODE, které nemají objektivní podklad v realitě (že USA opravdu tak hrozně na UA po něčem toužily)

opět jsi zapomněla, že primárně nechává zabíjet putler vaše lidi, i proti jejich vůli (ukrajinci to berou jako svou vlasteneckou povinnost, což je správně). ale spolu s tebou se divím, proč ještě ukrajina a nejépe i s NATO nebombarduje ruská města, moskvu. proč jsou stále tak hodní. jedno je jisté - dávají tím jasně najevo, že ONI (UA+západ) VÁLKU NECHTĚJÍ. Tak proč to ta ruská svině furt prodlužuje a nevypadne? A nebo aspoň nepřestane likvidovat civilní cíle?
My jsme možná blázni, ale vy jste vrazi, DODE.

No hele, do jara vydržíme i bez vzteklého zhrzeného blábolení z nasranosti, co že si to někdo dovolil říct, že jo? :-))))) Nepodléhej tomu tak, spíš se jen v klidu připrav na situaci, kdy budeš muset přdstoupit na diskusi ve chvíli, kdy na Krymem a L a D bude vlát zase modro-žlutá vlajka a ta z těch řerveno-modro-bílých trenýrek se bude válet v blátě a popelu :))))))))))))­)))))))
spíš si nechávej zadní vrátka, ať se pak dočkáš menšího výsměchu :-)))))))))))))))))


1  
 #89779