Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5795221x
Příspěvků:
151170

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #90451

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.01.23 23:27:40 | #90451
Reakce na příspěvek #90441

Jaký růst? Životní úrovně obyvatelstva v posledních 8. letech! Poměr zadlužení versus HDP za něho držel, dokonce snižoval. (A to je ZÁSADNÍ ukazatel). To až do covidu, kdy se na několik měsíců zastavila produkce podniků. Zadlužení z covidu jsme zaplatili (splácíme) snížením hodnoty úspor. Nenapsal jsem, že je to zásluha Babiše, ale že to vše bylo za Babiše. Tak to vidí jeho voliči, což není málo občanů.
Současná vláda se upnula na výši zadlužení. Měla se ale upnout na růst HDP!!! To by ovšem byl především díky přešlapům EU skutečný majstrštyk.


 #90441 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.01.23 00:10:13 | #90454 (1)

životní úroveň obyvatel čr roste od 1989 stále, to ale většinou podloženě.
skokově vzrostla za poslední 3 roky babišovo vlády

poměr zadlužení ku HDP má být asi dluh ku HDP, viz :

za babiše zadlužení skutečně klesalo - důvody jsou ale jasné - ozdravění eřejných financí kalouskem a světová hospodářská konkunktura, takže babišvi stačilo ve vládě sobotky držet zhruba vyrovnané nebo jen nízkoschodkové státní rozpočty, o klesání té křivky se postaral růst HDP. Není to zásadní ukazatel, jen pro něco. každopádně to není ukazatel životní úrovně

Zadlužení z covidu fakt ničím nesplácíme, sorry.

1. jak konstatoval před pár dny NKU, za roky 20. 21 a 22 vzbikl dluh skoro 1,1 bilionu (všechny ty schodky připrvovala babišova vláda), ale jen 10 % šlo do covidu, tedy cca 110 mld. všechny ostatní půjčené peníze šly do mandatorů, platů státních, důchodů, sociálů - tedy do cca 3-3,2 milionu občanů z 10 milionů. tyhle peníze naházené do kanálu pak vyvolaly svůj díl inflace, kterou splácíme devalvací úspor, což nám SNIŽUJE ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ.
Voličů Babiše bylo naposledy cca 1,5 milionu.
A i těm je nutné neustále strkat pod rypák, jak se věci mají skutečně, tedy třeba právě to, že babišova zásluha na zvyšování životní úrovně je taková, že kvůli zvýšení ŽÚ u 3,2 mil lidí na dva roky způsobil právě tu příšernou inflaci pro všechny, zadlužení jak prase ap. prostě ten megaprůser ve kterém se potácíme a životní úroveň nám jen za rok 2022 kvůli babišovi klesla o 4 %.

Současná vláda se upnula na stabilizaci veřejných financí, což je po babišovo expose s maláčovou to nejdůležitější, co musí udělat a ví to každý ekonom, dokonce jim vyčítají, že toho dělá málo, s dluhem a schodkem rozpočtu. žádné HDP. a zase se navzájem opíjet a obLbovat že nám roste "obrat" - cožpak opravdu ještě někdo neví, jak je HDP manipulovatelný a právě půjčenýma penězma (HDP je v podstatě obrat státu, tedy sumou peněz státem proteklých- když to zjednodušíma zvýrazním - jestliže budu mít jeden rok HDP 4 biliony, a další rok bude reálný výkon ekonomiky úplně stejný, ale j ájako stát si půjčím další 4 biliony a protáhnu je ekonomikou třeba za úplný píčoviny, budu mít ten další rok HDP 8 bilionů, tedy 100% růst - a přitm se v ekonomice vlastně nic nestane, nezlepší).
navíc, HDP je za 3Q meziročně +1,7 %, takže poroste tak jako tak, ale to je úplně k hovnu, nějaký HDP, když je to vyhoněný uměle. nesmíme zapomenout na 11-13letý ekonomický cyklus - konkuntkuru vláda ČSSD a i Babišovo opět projebala, nevytvořila žádné rezervy, polštáře, ale naopak opět strukturální schodek přes 5 % a státní dluh jak kráva .... a ta recese zase do 2-3 let přijde, bez ohledu na energetickou krizi, válku na UA ......

prostě působení posledních 2(3) vlád - opět všechno špatně.


 #90451 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.23 19:19:39 | #90732 (2)

Nahlášené jako tapetování,dle mého názoru chybně.Opět mazat nebudu.


1  
 #90454