Jj, to také znám: maso jsme jedli jenom v ten den, kdy se zabíjelo prase.
Pak se všechno dalo do konzerv nebo zavařilo do sklenic, aby bylo maso pro
cozí lidi, kteří nám v létě pomáhali při senách a žních. Anebo tehdy,
když bylo potřeba zabít starou slepici. Z té se uvařila polévka a maso se
nasekalo do omáčky na oběd pro šest dospělých a dvě děti.
Před časem jedni známí pořádali o víkendech nějaké ekologické kurzy. S
ubytováním a stravováním. Vařila tam jedna paní ale onemocněla jí
maminka a tak sháněli někoho na záskok. Přišli i za mnou. "Patnáct lidí
a tři jídla denně? To zvládnu!" Jenže jsem o tom kvákla před dcerou a ta
se vyjevila: "Stařenko, řekli ti že tam se vaří vegetariánská
jídla???"
To mi opravdu neřekli! Znejistěla jsem.... ale pak jsem si uvědomila, že
mohu vařit jídla, která jsem jídávala doma! Zavolala jsem tetičce, to je
tatínkova sestra, ta jezdí vařit pro nějakou adrenalinovou cestovku do Alp a
řekla jí co mne čeká. Také se vyjevila: "Vegetariáni? To nezvládneš!"
Jenže já po ní chtěla jenom to, ať si vzpomene na "stará jídla"! Co
vařívala stařenka! Brambory na sto zpúsobů a zelí na stojeden způsob!
Daly jsme spolu dohromady těch receptů spoustu. Strávníci byli nadšení a
některá ta jídla nadchla i moje děvčata...
Předmět diskuze:
Vzpomínky dobré i špatné na konkrétní věci minulého režimu. Ty osobní nás pamětníků, nebo přímé vyprávění rodičů a prarodičů. A také o tom, jak žijeme dnes. Pište příspevky k tématu fóra, nikoho nenapadejte a neurážejte. Nezatahujte sem problémy z jiných fór a nezmiňujte lidi, kteří se zdejší diskuze neúčastní.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení