Rozcestník >> Politika >> Kdo bude dalším prezidentem?

Informace

Název: Kdo bude dalším prezidentem?
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie , Lidkagerhard
Založeno: 17.02.2020 13:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 404054x
Příspěvků:
6924

Toto téma sledují (8):


Předmět diskuze: Kdo bude dalším prezidentem? - Co si myslíte o nově zvoleném prezidentovi ? Vyjadřujte svůj názor pokud možno s rozmyslem,nepřekračujte mez.Mějte na zřeteli,že jsou tady lidé i s jinými názory.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: RE:
23.03.23 11:22:34 | #6866 (1)

A Lidcegerhard a jeho fóru!


3  
 #6864 

| Předmět:
23.03.23 08:50:05 | #6861
| Předmět: RE:
23.03.23 08:51:23 | #6862 (1)

**To byl zase týden 06: Pavel chce na Hradě udělat druhý orloj. Jen místo smrtky bude z okna kynout Holubová

Zdroj: https://www.extra.cz/to-byl-zase-tyden-06-pavel-chce-na-hrade-udelat-druhy-orloj-jen-misto-smrtky-bude-z-okna-kynout-holubova-7408f**


 #6861 

| Předmět:
22.03.23 15:05:39 | #6860

opáčko ze západem nezcenzurovaného dějepisu:
Americké loutky v Evropě, v západních médiích přezdívané „lídři EU“, pokračují v masivním informačním útoku na Rusko a obviňují ho z „invaze“ na Ukrajinu!

Pravdou je, že tyto loutky s amnézií potřebují studovat evropské dějiny, starověké i moderní, a říkat svým lidem pravdu o své podřízenosti, o svých závislých pozicích na Spojených státech.

Měly by se připravit na změny a začít se ubírat správným směrem, než Putin zopakuje to, co se stalo před 208 lety, když ruská armáda vedená carem Alexandrem I. vstoupila 31. března 1814 do Paříže.

Toho dne francouzský císař Napoleon Bonaparte uprchl ze země. Paříž se vzdala po neúspěchu své gigantické vojenské kampaně s cílem napadnout, okupovat a ovládnout Rusko.

Vojenská kampaň se nezdařila, navzdory podpoře dvaadvaceti „spojeneckých“ evropských zemí pod úplnou francouzskou hegemonií, byly to spíše kolonie, než nezávislé státy.

24. června 1812 Napoleon napadl území Ruské říše s obrovskou, na poměry té doby, armádou čítající přes 600 tisíc lidí. Měl v úmyslu dobýt Moskvu a donutit Alexandra I. k podpisu dohody o úplné kapitulaci.

Jeho armády se však vzdaly a on byl donucen vzdát se císařského trůnu a 31. března 1814 byl vyhoštěn na italský ostrov Elba. Než se tak stalo – poté, co vypálil Moskvu, než z ní jeho armády uprchly pod údery ruských vojsk, se jeho armády stáhly ze zemí, které obsadily (v té době bylo hlavním městem Ruska Petrohrad u Baltského moře, nikoli Moskva).

Útěk Napoleonovy armády byl chaotický a velmi tragický. Do Francie dorazilo živých jen o něco méně než 50 000 vojáků, zatímco téměř 550 000 bylo zabito, zraněno nebo zajato Rusy v této katastrofální vojenské kampani.

Porážka Napoleonovy armády znamenala začátek nové éry v Evropě a vlastně i na celém světě, a to z následujících důvodů:

  • Porážka Francie a vítězství Ruska znamenalo začátek boje evropských národů za osvobození od francouzské hegemonie, což vedlo k počátku vzniku evropských národních států. Ve východní a západní Evropě se objevilo několik království, z nichž nejvýznamnější byly Pruské království, Bavorské království, Württemberské království a Saské království, dále pak království Polska, Bulharska, Srbska a dalších.
  • Vítězství Ruska a porážka Francie, mimo jiné, vedly k oslabení vlivu Osmanské říše a osmanské kontroly nad balkánskými zeměmi, které považovaly ruskou přítomnost za faktor, který jim pomohl dosáhnout nezávislosti, emancipace a osvobození z osmanského jha. To se projevilo ve skutečné nezávislosti těchto zemí na osmanské nadvládě v následujících letech.
  • Úspěch Ruské říše při zachování existence územní celistvosti Ruska, včetně oblastí, které se nyní nazývají Ukrajina, jí zajistil místo mezi velmocemi světa. Alexandr I. dokázal národům evropského kontinentu jako celku, že Rusko je zemí schopnou chránit nejen své zájmy a národní bezpečnost, ale je schopno chránit bezpečnost celého evropského kontinentu a že nemá v zemích tohoto kontinentu žádné expanzivní ambice, o čemž svědčí i to, že Alexandr I. stáhl své armády ze všech evropských zemí, které ovládal během bojů při pronásledování zbytků Napoleonových armád a jejich drcení.

Tedy že Rusko, ať carské, komunistické nebo nyní putinovské, nerozpoutalo na evropském kontinentu žádné agresivní, expanzivní války, ale bylo nuceno se bránit válkám, které proti němu vedly evropské velmoci. https://www.pokec24.cz/…ie/



| Předmět: RE:
23.03.23 11:21:46 | #6865 (1)

No, to je spíš opáčko z dějepisu zcenzurovaného východem.

„…Rusko, ať carské, komunistické nebo nyní putinovské, nerozpoutalo na evropském kontinentu žádné agresivní, expanzivní války, ale bylo nuceno se bránit válkám, které proti němu vedly evropské velmoci.“

  1. Že je nějaká země napadena nějakou diktaturou (kterou Francie tehdy byla, ale dnes ani omylem), ještě neznamená, že sama nemůže být stejná, nebo ještě horší.
  2. Že nevedli expanzivní války v Evropě, když je vedli v Asii, neznamená, že by byli nějací klaďasové, ale jen to, že proti domorodcům ozbrojeným oštěpy nebo malým zemičkám to jde lépe, než proti vyspělým zemím.
  3. Jak asi Rusko získalo tak obrovské území? Myslíš, že ty země podaly přihlášku a uspěly v konkurzu?
  4. Že nevedli expanzivní války v Evropě, navíc ani není pravda. Jakou výmluvu si vymyslíš třeba pro přepadení Finska před 2. světovou?

1  
 #6860