Rozcestník >> Politika >> Krakistán

Informace

Název: Krakistán
Kategorie: Politika
Založil: Shadow_of_Krak
Správci: Shadow_of_Krak
Založeno: 10.08.2023 15:25
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 173315x
Příspěvků:
5724

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Krakistán - Jen pro lidi, kteří nemají potřebu si stěžovat a kteří se neposerou z občasného vulgárního slůvka, pokud, sdělí to veřejně a pokusíme se to vyřešit dohodou. Zde se tvrzení dokládají.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #5044

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 13:51:39 | #5044
Reakce na příspěvek #5023

To máš pravdu na 100%. Jenže...ona kvalita ne vždycky musí znamenat větší si pošmáknutí:)
Občas kupujeme u malovýrobce, je to rodinná firma, kde je opravdu 100% kvalita a i blbý špekáčky či párky obsahujou jenom maso. Teda krom soli, případně koření. Opravdu ani gram separátů, kůží, éček, apod. Prostě tak, jak se to dělávalo a dělat by mělo vždy a všude. to vědomí kvality je hezký, ale já koupím špekáčky třeba u Vietnamky, nebo v Kaufu, obsahujou tak 80 % masa jenom, ale pochutnám si na nich tak, že málem stříkám do trenek!!! *27179* Říznu do něj, když si ho ohřeju ve vodě, vystříkne ta mastná šťáva, chuť je luxusní, taková lahodná, krásně uzená, prostě pochoutka. Na těch jen z masa si tak nepochutnám ani z poloviny. U párků to je to samý. Samý maso sice, ale ta chuť a šťavnatost není taková, jako z Kaufu


 #5023 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 13:53:38 | #5045 (1)

Samozřejmě, že nechci do sebe vždycky nacpat to chutnější, ale míň kvalitní, tak to střídám. Jednou super kvalitu, sbírající po ČR různá ocenění za nejlepší výrobky roku, jednou menší kvalitu, ale pošmáknutí na úrovni orgasmu *27179*


 #5044 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 14:44:51 | #5049 (2)

A co brambory z Čáslavi,opékáš v popelu *30380*


 #5045 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 20:07:41 | #5054 (3)

A ty, opékáš v popelu špekáčky z Č. Brodu?


 #5049 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 18:59:00 | #5050 (2)

Člověku se řízek taky přejí a dá si smažák.-)) Doma děláme mimo jiné i klobásy různých druhů ale někdy mám nehoráznou chuť na párky z mouky a separátu a pochutnám si... Ještěže máme Babiše a jeho Agrofert. *23266* Takhle si na nich pochutnávali i příznivci milionového chlívku. Přijít se vyprdět na Letnou, poslechnout si nějakou muziku a nažrat se párků od Babiše. Pro pražáky den jako malovaný.-)))))))) Představ si Běto, já jsem se taky zúčastnila té revoluce. To byl adrenalin.-))))))))


 #5045 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 20:11:51 | #5055 (3)

Smažák já ne. Sním ho, ale nikdy mi extra nechutnal. To už radši hermelín obalenej. To je jiná liga. Teda když ještě byl hermelín skutečně hermelín a ne podivná, neroztékající se tuhá hmota, chutnající identicky s eidamem. FUJ!!! Na obalu napsáno že originál ze Sedlčan, ale malými písmenky jméno výrobce, jakási podivná firma ze zahraničí, nevyslovitelného názvu a ne Sedlčany. Fakt hnus!


 #5050 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 20:39:54 | #5060 (3)

a kolik že jich na tý letný bylo? :-))))))))))))))))


 #5050 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.10.24 21:28:02 | #5068 (4)

Dost na to, aby Babišově holdingové společnosti udělali byznys.-))))) To prostě nevymyslíš. Jít skandovat proti Babišovi a současně se nacpat uzenin z jeho masokombinátů.-)))))))))))


 #5060 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.10.24 21:32:59 | #5069 (5)

I babišobijec Krudox žere jeho uzeniny a jiné produkty Agrofertu-))))))) To je opravdu úsměvné. *23266*


 #5068 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.10.24 08:07:54 | #5088 (6)

To jsou dvě odlišné věci. To, že Babiško ovládá prakticky celý zemědělsko- potravinářský průmysl u nás, je sice smutné, ale je to trh a nic s tím nenaděláme, majetek mu nikdo znárodňovat nechce.
To, že někdo nechce, aby byl naším vrcholným státním představitelem, to je iná vec....


 #5069 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.10.24 21:36:40 | #5070 (5)

300.000? :-)))))))))))))­)))))))))))))
no nevím, opravdu to bylo babišovo? .)))))))))))))))


 #5068 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.10.24 21:42:01 | #5074 (6)

Ne nebylo, kecám... Ty uzeniny tam byly dováženy z Argentiny.-)))))))


 #5070 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.10.24 21:44:39 | #5076 (7)

Možná, ale pokud to byla jen dětinská ironie, třeba Plzeňské KFC nebere kuřata od Babiše :-)))
a u těch stánkařů bych si tiplem nebyl jist :-)))))))))))))))))

vážně to není tak, že v čr chová kuřata jen babiš :-))))
ani tu řepku .-


 #5074 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 14:31:36 | #5048 (1)

Já miluju opéct špekáčky na ohníčku...ale ne na dřevěném uhlí,z lesa přivézt na kárce coučky a roztopit ohýnek..


2  
 #5044 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 19:55:41 | #5051 (2)

Špekáčky jedině na dřevě opéct! Já i griluju radši na dřevě než na dř. uhlí. Krásně se to i proudí.


1  
 #5048 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.10.24 20:43:16 | #5062 (1)

není špekáček od "špeku"?


 #5044 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.10.24 08:49:31 | #5089 (2)

Špek jako takovej v pravým slova smyslu do nich asi nikdy nedával. Ty "špeky" jsou kousky sádla, který obsahuje bůček. Pokud je v něčem řekněme 100% masa, tak samozřejmě tam najdeš sádlo, protože holt maso obsahuje sádlo. Když je něco jen z bůčku, můžeš to deklarovat jako 100% masa. Jiná věc by byla, kdybys do libovýho masa přidal X % sádla. To bys pak musel uvádět např 80% masa, 20 % sádla. Jinak bys lhal a podváděl, na což by přišla první kontrola.


1  
 #5062 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.10.24 08:52:16 | #5090 (3)

Ono teda je možný, že někdo skutečně dává do špekáčku špek jako takovej, což je vyuzený sádlo. Pak by ale byl sám proti sobě, aby to neuvedl ve složení špekáčků. pochybuju ale, že někdo ten špek přidává. Leda tak nějakej malovýrobce, co vyrábí uzeniny spíš jen po domácku pro sebe a okruh pár přátel. Ne ve velkovýrobě.


 #5089 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.10.24 12:10:35 | #5095 (4)

Do špekáčků a klobásů se přidává hřbetní syrové sádlo. Špekáčky mají malinko jinou technologii výroby. Já mám nejraději klobásy z ořezů do kterých se už sádlo nepřidává. Ale do zvěřinových klidně i půl napůl nebo 60% sádla a 40% masa. Jinak jsou suché jako brzda od kolotoče.-))))


 #5090 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.10.24 19:28:27 | #5101 (5)

tak klobása je klobása, to není špekáček.


 #5095 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.10.24 19:32:01 | #5103 (3)

U těch uzenin se ale uvádí podíl masa (což stačí). ne třeba u soukromníka, kde to kupuješ nebalený.

stačí třeba masové konzervy - 30 - 95 % masa.


 #5089